Τα παπούτσια στην ντουλάπα είναι ένα hot θέμα που δεν έχει σωστή ή λάθος πλευρά: κάποιοι αξιοποιούν τις ντουλάπες τους για την αποθήκευση των παπουτσιών τους, κάποιοι άλλοι προμηθεύονται ξεχωριστά έπιπλα για αυτόν τον σκοπό, π.χ. μια ντουλάπα εξωτερικού χώρου
Εμείς εδώ θα δούμε πώς μπορούν να αποθηκευτούν τα παπούτσια σωστά στην ντουλάπα μας, χωρίς την επιβάρυνση των ρούχων μας αλλά και των ίδιων των παπουτσιών.

Do: Χρησιμοποιήστε τα κουτιά των παπουτσιών σας
Πολλοί από εμάς πετάμε τα κουτιά των παπουτσιών τους, αφού έχουμε άλλα, πλαστικά, τα οποία τοποθετούμε μέσα στην ντουλάπα. Αντί να ξοδέψετε χρήματα σε νέα κουτιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ήδη υπάρχοντα κουτιά. Πρώτα από όλα, είναι πιο εύχρηστα, καθώς αναγράφεται πάνω τους η εταιρεία από την οποία κατασκευάστηκαν, όπως και κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Αυτές οι πληροφορίες σάς εξοικονομούν χρόνο για την επιλογή των παπουτσιών σας στην καθημερινότητα, αφού δεν χρειάζεται να ανοιγοκλείνετε κουτιά.

Don’t: Μην αφήνετε τα παπούτσια σας ακαθάριστα
Μετά από μια κουραστική μέρα, αφήνετε τα παπούτσια έξω στο μπαλκόνι, και μετά τα τοποθετείτε μέσα στο κουτί τους. Χωρίς την απολύμανση της σόλας, χτίζετε μέσα στις ντουλάπες σας αποικίες μικροβίων. Πριν αποθηκεύσετε τα παπούτσια σας στην ντουλάπα, καθαρίστε τις σόλες τους και ελέγξτε για τυχόν γρατζουνιές ή άλλες ζημιές που χρίζουν επιδιόρθωσης. Έτσι, μπορείτε να γλιτώσετε και από απρόοπτα στο δρόμο, δηλαδή, να μείνετε ξαφνικά χωρίς παπούτσι. 

Do: Αξιοποιήστε το κάτω μέρος της ντουλάπας σας
Όλες οι ντουλάπες αναδιαμορφώνονται βάσει του ιδιοκτήτη τους: αν εσείς χρησιμοποιείτε κρεμάστρες για τα ρούχα σας (και όχι συρτάρια), τότε σίγουρα σας μένει κενός χώρος στο πάτωμα της ντουλάπας. Ο κενός αυτός χώρος, μπορεί να αξιοποιηθεί για την αποθήκευση των παπουτσιών σας. Ταξινομήστε τα ρούχα σας ανά είδος: παλτό, φορέματα, παντελόνια, μπλούζες. Στον κενό χώρο που μένει κάτω από τις μπλούζες, βάλτε τα κουτιά των παπουτσιών σας, το ένα πάνω στο άλλο. 

Don’t: Μην προσπαθείτε να μιμηθείτε τις ντουλάπες των social media
Από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τα social media βλέπουμε ντουλάπες ονειρικές: με παπούτσια σαν σε βιτρίνα, με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους, και, πάνω από όλα, υπεράριθμα. Οι ντουλάπες της καθημερινότητας είναι εύχρηστες, βάσει των δικών μας αναγκών. Συνεπώς, η όποια μίμηση της τέχνης στη ζωή, μπορεί να εξωραΐσει για λίγο τον χώρο μας, όμως, δεν πρόκειται να τον κάνει περισσότερο λειτουργικό. 
Δύο πράγματα είναι τα σημαντικότερα στην αποθήκευση των παπουτσιών μας: η καθαριότητα και η συνέπεια στις ανάγκες μας. Με αυτά τα στοιχεία κατά νου, όποια μέθοδο αποθήκευσης κι αν υιοθετήσουμε, θα μας είναι πλήρης.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top