Η θερμομόνωση ταράτσας, είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη μείωση του ενεργειακού κόστους, τη βελτίωση της άνεσης στους εσωτερικούς χώρους και την ελαχιστοποίηση του αρνητικού αντίκτυπου στο περιβάλλον. Ωστόσο, είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε σωστά τις μονώσεις, για να έχετε τα επιθυμητά οφέλη. Ακολουθούν 4 συνήθη λάθη για τη μόνωση στέγης, που πρέπει να αποφύγετε.

Αγνόηση των διαρροών αέρα
Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη, είναι η τοποθέτηση μόνωσης χωρίς να σφραγίζονται πρώτα οι διαρροές αέρα. 
Οι διαρροές αέρα, μπορούν να επιτρέψουν τη διαφυγή ζεστού αέρα από το σπίτι σας, κάνοντας το σύστημα θέρμανσης να δουλεύει πιο έντονα, αυξάνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας και μειώνοντας την αποτελεσματικότητα της μόνωσης. 
Πριν από την εγκατάσταση της μόνωσης, είναι σημαντικό να σφραγίσετε τυχόν κενά, ρωγμές ή τρύπες στη στέγη, στους τοίχους, στα παράθυρα και στις πόρτες με στεγανωτικό υλικό ή με ταινίες απόφραξης χαραμάδων.

Επιλογή του λανθασμένου τύπου μόνωσης
Δεν είναι όλα τα μονωτικά υλικά κατάλληλα, για όλους τους τύπους στέγης ή κλίματος. Οι υαλοβάμβακες, για παράδειγμα, είναι φθηνοί και εύκολοι στην εγκατάσταση, αλλά δεν παρέχουν ένα πλήρες φράγμα αέρα και συχνά μετατοπίζονται με την πάροδο του χρόνου, αφήνοντας κενά. 
Η μόνωση με αφρό ψεκασμού, από την άλλη πλευρά, δημιουργεί μια αεροστεγή σφράγιση, γεμίζει όλα τα κενά και παρέχει εξαιρετική μόνωση, αλλά μπορεί να είναι πιο ακριβή και πιο δύσκολη στην εγκατάσταση. 
Είναι σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό τύπο μόνωσης για το σχήμα, την κλίση και τον εξαερισμό της στέγης σας, καθώς και για την κλιματική σας ζώνη και τον προϋπολογισμό σας.

Υπερβολική ή ελλιπής μόνωση
Η υπερβολική ή η υπερβολικά μικρή μόνωση μπορούν να είναι εξίσου προβληματικές. Η υπερβολική μόνωση, μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση υγρασίας, ανάπτυξη μούχλας και μειωμένη ποιότητα εσωτερικού αέρα, καθώς και σε δομικές ζημιές λόγω κατάρρευσης της στέγης. 
Η ελλιπής μόνωση, από την άλλη, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια θερμότητας, ψυχρά σημεία και υψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος. 
Η συμβουλή ενός επαγγελματία εργολάβου, μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη σωστή ποσότητα μόνωσης για τη στέγη σας.

Αποκλεισμός του εξαερισμού
Ο εξαερισμός είναι πολύ σημαντικός, για ένα υγιές και αποδοτικό σύστημα στέγης. Επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα, απομακρύνει την υπερβολική υγρασία, αποτρέπει τα φράγματα πάγου και παρατείνει τη διάρκεια ζωής των υλικών της στέγης. 
Η μόνωση δεν πρέπει να εμποδίζει τη φυσική ροή του αέρα μέσω των αεραγωγών. Είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε μόνωση που είναι συμβατή με το σύστημα εξαερισμού της στέγης σας και να διατηρείτε πάντα τον κατάλληλο εξαερισμό
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top