Λίγο πολύ όλοι έχουμε έρθει σε αυτή τη δύσκολη θέση να βλέπουμε το κινητό μας καταστρέφεται ή να χαλάει μπροστά στα μάτια μας από μία πτώση και λάθος χρήση. Πανικός και απελπισία είναι τα πρώτα συναισθήματα που μας πιάνουν. Και είναι αναμενόμενο γιατί οι σύγχρονες συσκευές κινητού τηλεφώνου πέρα του ότι έχουν όλα τα στοιχεία μας, τις επαφές, τα τηλέφωνα και πολλές σημειώσεις οι οποίες είναι πολύτιμες, το κόστος είναι αρκετά υψηλό για την αγορά μιας τέτοιας συσκευής. Η επισκευή κινητού smartphone μπορεί να είναι εύκολη ή δύσκολη ανάλογα με τον τύπο της βλάβης και τη σοβαρότητα του προβλήματος. Ενώ ορισμένα προβλήματα στα smartphone μπορούν να διορθωθούν με μια απλή επισκευή από εμάς, μπορεί κάποιες φορές να απαιτήσουν την τεχνογνωσία ενός επαγγελματία. Στην περίπτωση ενός σπασμένου γυαλιού, είναι σημαντικό να κατανοήσετε την έκταση της ζημιάς και πώς να προχωρήσετε στη διαδικασία επισκευής.

Εάν το γυαλί του smartphone σας έχει σπάσει, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εκτιμήσετε τη ζημιά και να καθορίσετε το μέγεθος και το κόστος της επισκευής. Αρχικά, εξετάστε προσεκτικά την έκταση της ζημιάς. Είναι το γυαλί ραγισμένο, θρυμματισμένο ή εντελώς σπασμένο; Εάν πρόκειται για μια μικρή ρωγμή, ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ΚΙΤ επισκευής για να διορθώσετε το πρόβλημα. Είναι κάτι που μπορείτε να αγοράσετε από το Internet αν ξέρετε τον αριθμό μοντέλου του κινητού. Ωστόσο, εάν η ζημιά είναι σοβαρή,  καλύτερο να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία τεχνικό για την επισκευή που έχει μεγαλύτερη εμπειρία.

Αγορά ΚΙΤ επισκευής 
Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε στην επισκευή του κινητού, μπορείτε να αγοράσετε ένα κιτ επισκευής online. Αυτά τα ΚΙΤ συνήθως συνοδεύονται από όλα τα εργαλεία και τα υλικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε το σπασμένο γυαλί σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επισκευή του γυαλιού μπορεί να είναι δύσκολη και να οδηγήσει σε περαιτέρω ζημιά εάν δεν γίνει σωστά.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα ΚΙΤ επισκευής, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Απενεργοποιήστε το smartphone σας και αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα και την μπαταρία αν είναι δυνατόν.
Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κατσαβίδι για να αφαιρέσετε τυχόν βίδες ή κλιπ που συγκρατούν το γυαλί στη θέση του.
Αφαιρέστε προσεκτικά το σπασμένο γυαλί και τυχόν κόλλα από το πλαίσιο του τηλεφώνου.
Καθαρίστε το πλαίσιο με ένα πανί μικροϊνών και αφαιρέστε τυχόν σκόνη ή υπολείμματα.
Εφαρμόστε τη νέα κόλλα στο πλαίσιο και τοποθετήστε ένα βαρύ αντικείμενο πάνω για να κολλήσει καλά.
Πιέστε προς τα κάτω το νέο γυαλί για να βεβαιωθείτε ότι είναι σταθερό στη θέση του.
Τοποθετήστε την μπαταρία με το πίσω κάλυμμα και δώστε ρεύμα στο smartphone για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά.

Επισκευή από επαγγελματία
Τα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών προσφέρουν υπηρεσίες επισκευής κινητού smartphone, Πριν επιλέξετε μια εταιρεία για να επισκευάσετε το κινητό σας, φροντίστε να κάνετε μια καλή έρευνα και να διαβάσετε κριτικές από προηγούμενους πελάτες. Υπάρχουν και διάφορες ομάδες στο διαδίκτυο με τεχνικούς, για κάθε μοντέλο κινητού που μπορούν να σας δώσουν πολλές πληροφορίες και tips. Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η υπηρεσία επισκευής χρησιμοποιεί γνήσια ανταλλακτικά υψηλής  ποιότητας ή άλλα εγκεκριμένα από επώνυμες εταιρίες τεχνολογίας. Επίσης η εταιρεία μετά την επισκευή πρέπει να σας παρέχει εγγύηση τουλάχιστον για ένα έτος.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top