Συνεχίστηκε μετά από έναν μήνα αναστολής, η εφαρμογή του Εκπαιδευτικού Προγράμματός της ΠΑΕ ΑΕΛ με τίτλο «Fair Play σε όλα τα επίπεδα της ζωής», με μια άκρως συμβολική δράση, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου και αναβλήθηκε λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών και στελεχών των «βυσσινί» επισκέφθηκε σε ένδειξη ουσιαστικού «fair play», το Εσπερινό Γυμνάσιο Λάρισας, το οποίο φιλοξενεί και Λυκειακές τάξεις, με συνέπεια στους κόλπους του να φοιτούν κατά καιρούς και παίκτες της ομάδας, όπως στην προκειμένη περίπτωση οι Αντωνόπουλος, Γιώτας, Νινίκας, Βλιώρας και παλαιότερα ο Στέφανος Σουλούκος!

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο νεαρός γκολκίπερ της ΑΕΛ πήρε πρώτος τον λόγο και εκ μέρους όλων, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσπάθεια που καταβάλουν οι 30 σήμερα μαθητές του σχολείου, ηλικίας από 16 έως και 55 ετών, όπως ενημέρωσε ο διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Παπανδρέου, τον οποίο η ΠΑΕ ευχαριστεί για την φιλοξενία, όπως και το σύνολο των διδασκόντων, που με χαρά συμμετείχαν στον άκρως ενδιαφέροντα διάλογο που έλαβε χώρα.

Σημαντικές ήταν εξάλλου οι εμπειρίες που μετέφεραν στο κοινό των μαθητών τόσο ο Θανάσης Παπαγεωργίου, που όντας καθιερωμένος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής απέκτησε τον πτυχίο Φυσικής Αγωγής στα 30 του χρόνια, όσο και ο Αλέξανδρος Νικολιάς, που απέκτησε πρόσφατα το πτυχίο Φαρμακευτικής.

Μαζί τους και οι Κώστας Πλέγας και Σπύρος Γλυνός, ανέλαβαν ειδικότερα να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούσαν στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών να υπηρετήσουν το fair play ακόμα και απέναντι σε unfair συμπεριφορές αντιπάλων ή άλλων παραγόντων εντός αγωνιστικών χώρων, ενώ όλοι μαζί συζήτησαν με τους ενήλικους στην πλειοψηφία τους μαθητές, την αξία της εφαρμογής του συγκεκριμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος στα συμβατικά Γυμνάσια, καθώς και τις διαστάσεις του «ευ αγωνίζεσθαι» έξω από τα γήπεδα, στην καθημερινή κοινωνική ζωή.

Τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ συνόδευσαν στο Εσπερινό Γυμνάσιο η υπεύθυνη των προγραμμάτων ανάπτυξης της ΠΑΕ, Δήμητρα Βασιλάκου και τα στελέχη της, Χρήστος Τσούμαρης, Αποστόλης Νταϊλιάνης, οι οποίοι επισήμαναν πως η προσπάθεια των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών-μαθητών και κατ’ επέκταση όλων των εργαζόμενων μαθητών που κυνηγούν έντιμα τον στόχο τους χωρίς ηλικιακά ή οποιαδήποτε άλλα όρια, χρησιμοποιούνται ως παράδειγμα προς μίμηση στις συζητήσεις με τους μαθητές των υπολοίπων σχολείων.

Για μια ακόμη φορά τονίζεται πως αυτό το υπέροχο ταξίδι προσφοράς και εμπειριών συνεχίζεται για ομάδα, μαθητές και καθηγητές, με την ΠΑΕ ΑΕΛ να υποστηρίζει στο έπακρο αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα, που τρέχει πάντα με την έγκριση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top