Με προσωπική του ανακοίνωση, ο Αλέξης Κούγιας έκανε γνωστό πως αν δεν πάρουν πίσω οι φίλοι του Ηρακλή τις ανακοινώσεις τους κατά αυτού, δεν θα υφίσταται η συμφωνία με την ΠΑΕ για ανάληψη της προεδρίας, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο παρελθόν και την ΠΑΕ ΑΕΛ. Δείτε τη δήλωση του Αλέξη Κούγια και την ανακοίνωση των οργανωμένων Συνδέσμων του Ηρακλή.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:
Κατόπιν πολυήμερων επαφών με τον ιδιοκτήτη του ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ Στράτο Ευγενίου και τον επί χρόνια χρηματοδότη όλων των τμημάτων του ερασιτέχνη Ηρακλή Θεσσαλονίκης, αλλά και παλιότερα της ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης κο Θανάση (Τομ) Παπαδόπουλο, αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχω σε μια προσπάθεια των τριών μας, να συγχρηματοδοτήσουμε την προσπάθεια του ΠΟΤ Ηρακλής για την επάνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδος στην Super League 1, αλλά και τη διαχρονική οικονομική της βιωσιμότητα, ώστε να αποτελέσει μόνιμο μέλος του συνεταιρισμού της Super League 1 και να μην πτωχεύσει ποτέ ξανά, όπως κατ’ επανάληψη έχουν πτωχεύσει όλες οι προσπάθειες των ΠΑΕ που δημιουργήθηκαν από τον Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ.
Μετά από αυτές τις πολυήμερες επαφές επήλθε οριστική συμφωνία ως προς τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, αλλά και την κατανομή των αρμοδιοτήτων, τις οποίες θα έχει ο καθένας από εμάς τους τρεις μετόχους, και κατόπιν αυτής της συμφωνίας σε μια πανηγυρική παρουσίαση του εγχειρήματος υπό την αιγίδα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κου Κωνσταντίνου Ζέρβα και οι τρεις πιστέψαμε, αλλά όχι μόνο εμείς, αλλά και ο ταλαιπωρημένος επί δεκαετίες φίλαθλος κόσμος του Ηρακλή πίστεψε ότι πράγματι ο Ηρακλής «ανεστήθη» και ότι ξεκίνα μια νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία των 125 χρόνων του.
Ενώ το εγχείρημα το υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό όλοι οι κορυφαίοι ταγοί της πόλης της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι αφανείς υποστηρικτές – φίλαθλοι του ιστορικού συλλόγου, όπως απεδείχθη και από την ενθουσιώδη υποδοχή που μου επιφύλαξαν κατά την επάνοδο μου μετά από δεκαετίες στο ιστορικό Καυτανζόγλειο, όταν συμμετείχα ως αναπληρωτής Πρόεδρος στην υπό τον Πέτρο Θεοδωρίδη δεκαετή ιστορική διαδρομή του Ηρακλή, οι oργανωμένοι οπαδοί είχαν και έχουν αντίθετη άποψη για την είσοδο εμού και του Θανάση (Τομ) Παπαδόπουλου σε αυτή την ιστορική αλλαγή, θεωρώντας ότι προσβάλλει την ιστορία του Ηρακλή αυτή η συνεργασία των τριών μας, όπου εγώ θα ήμουν ο επικεφαλής θεσμικά αυτού του εγχειρήματος, θέτοντας στις υπηρεσίες του ιστορικού συλλόγου την προσωπικότητά μου και την επαγγελματική μου διαδρομή, αλλά και τους αγώνες μου για την καθαρότητα του ποδοσφαίρου, ενώ το αντίστοιχο και ανάλογο με την αρμοδιότητα του καθενός θα έπρατταν ο κορυφαίος βιομήχανος – επιχειρηματίας Στράτος Ευγενίου και ένας εκ των κορυφαίων Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών των ΗΠΑ, ο Θανάσης Παπαδόπουλος.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι αυτή η αντίδραση είναι υποκινούμενη, επειδή αυτή η μεταβολή του Ηρακλή σε πανίσχυρη διοικητική και οικονομική δύναμη δημιουργεί προβλήματα στους άλλους δύο ιστορικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης, τον ΠΑΟΚ και τον ΑΡΗ, γιατί είναι γνωστό ότι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή ποτέ δεν ενήργησαν υποκινούμενοι από κανέναν, αφού αυτοί είναι που στήριξαν τον Ηρακλή στις τελευταίες δεκαετίες της ποδοσφαιρικής δυστυχίας του.
Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι, εφόσον οι οργανωμένοι οπαδοί, γιατί χωρίς αυτούς δεν είναι δυνατόν να επιτύχει το εγχείρημα, δεν ανακαλέσουν την δημόσια τοποθέτηση τους, δεν έχω καμία διάθεση να φθείρω την κορυφαία θέση, την οποίαν έχω στην νομική κοινότητα της Ελλάδος και να διαθέσω χρόνο και χρήματα για την «ανάσταση» του ιστορικού Ηρακλή, γιατί ανεξάρτητα από το τι διαδίδουν για μένα οι ορκισμένοι εχθροί μου από το βρόμικο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο, το οποίο κατ’ επανάληψη έχω αναδείξει, σε όποια ποδοσφαιρική ομάδα προσέφερα την προσωπικότητα μου και τα τίμια χρήματά μου, με παρακάλεσαν να συμμετάσχω και έτσι στο παρελθόν έσωσα την ΑΕΚ από την πτώχευση επί εποχής Τροχανά, προεδρεύοντας σε αυτήν επί 1 χρόνο με νίκες επί όλων των κορυφαίων αντίπαλων της και με μια αήττητη πορεία στην Ευρώπη, έτσι έσωσα τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΙΙΝΑ από την κατάρρευση του, όταν εξαφάνισα χρέη 14.000.000 ευρώ, έφτιαξα προπονητικά κέντρα και παρέδωσα στον Χριστοβασίλη μια ομάδα 30 Ελλήνων ποδοσφαιριστών χωρίς χρέη, η όποια την προηγούμενη χρονιά είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο Ελλάδος και από την Δ΄ Εθνική ήταν στα πρόθυρα της ανόδου στην Super League 1, έτσι έσωσα την ΠΑΕ Παναχαϊκή από τη διάλυση και την παρέδωσα με προπονητικό κέντρο, ανακατασκευή του ιστορικού γηπέδου της Αγυιάς με δαπάνη 500 χιλ. ευρώ και στη δεύτερη θέση της Super League 2 πίσω από την ΑΕΚ, η οποία κατέκτησε την άνοδο στη Super League 1 το 2015, μηδενίζοντας τα χρέη της, ενώ αυτοί που την παρέλαβαν, την έχουν οδηγήσει μέχρι σήμερα 3 φορές στην πτώχευση, αλλά έσωσα και την ΠΑΕ ΑΕΛ από τη διάλυση, ενώ δεν είχε ούτε έναν ποδοσφαιριστή, και την παρέδωσα στον κο Νταβέλη με 32 Έλληνες ποδοσφαιριστές, με το πιο σύγχρονο προπονητικό κέντρο και με δωρεάν χρήση του ιστορικού ΑΛΚΑΖΑΡ, το οποίο ανακατασκεύασα δαπανώντας 600.000 ευρώ , αφού προηγουμένως είχα δαπανήσει 2.600.000 ευρώ για ενοίκιο στο AEL FC ARENA, διότι διαφορετικά θα έπρεπε η ΠΑΕ ΑΕΛ επί 6 έτη που αγωνιζόταν στη Super League 1, να δίνει τους αγώνες της στον Βόλο, γεγονός ιδιαίτερα ταπεινωτικό για τη σύγχρονη ιστορία της.
Θέλω να τονίσω ότι, όπως συνεννοήθηκα και χθες με τον Θανάση (Τομ) Παπαδόπουλο, η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών μάς θίγει προσωπικά και κατόπιν αυτής, εφόσον εντός των αμέσως προσεχών ημερών δεν ανακληθούν αυτές οι προσβλητικές ανακοινώσεις, η συμφωνία μας με τον κο Στράτο Ευγενίου πλέον δεν υφίσταται.
Στενοχωρούμαι ιδιαίτερα, γιατί αυτό το οποίο προσδοκούν όλοι αυτοί οι χιλιάδες αφανείς οπαδοί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί, και εύχομαι στον Κύριο Στράτο Ευγενίου να καταφέρει να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τόσο τα τεράστια νομικά προβλήματα που έχουν προκύψει με δικαστικές αποφάσεις, αλλά και με τη Διεύθυνση Αδειοδοτήσεως της ΕΠΟ, όσο το τεράστιο οικονομικό κόστος, το οποίο είναι προϋπόθεση της κατακτήσεως των αγωνιστικών στόχων του Ηρακλή.
Είμαι ευτυχής που τον γνώρισα, όπως το ίδιο είμαι ευτυχής που γνώρισα αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, τον Θανάση (Τομ) Παπαδόπουλο. Είμαι βέβαιος ότι και χωρίς εμάς ο τεράστιος αυτός σύλλογος θα βρει το δρόμο του, αλλά αναγκαία προϋπόθεση είναι η ειρήνη μεταξύ των θεσμικών και εξωθεσμικών του οργάνων, όπως και ο σεβασμός όλων αυτών που πραγματικά προσέφεραν στο παρελθόν και επιθυμούν ανιδιοτελώς να προσφέρουν και στο μέλλον.

Η κοινή ανακοίνωση των οργανωμένων Συνδέσμων του Ηρακλή:
“ΠΑΝΤΑ ΓΕΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ…
Αν μας ρωτούσε κάποιος τρίτος πριν δύο εβδομάδες τι περισσότερο θα μπορούσε να συμβεί στην ομάδα σας, ίσως να απαντούσαμε ότι πλέον τα ζήσαμε όλα και φοβόμαστε μόνο να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας!
Τελικά κατα τα φαινόμενα ο γολγοθάς του συλλόγου και των οπαδών του δεν φαίνεται να τελειώνει άμεσα.Φροντίζουν γι’ αυτόν τον ατελείωτο γολγοθά όλοι μα όλοι όσοι ασχολούνται παραγοντικά με τον ΗΡΑΚΛΗ. Άλλοι με την ανυπαρξία τους, άλλοι με την αδιαφορία τους, άλλοι με τη δολιότητα τους και άλλοι με την αφέλεια τους. Ο πρόεδρος του ΓΣ μαζι με το συμβούλιο, οι “παράγοντες” του ΗΡΑΚΛΗ που κατοικοεδρεύουν στη Μίκρα, οι γνωστοί αυλοκόλακες κάθε προέδρου που σαν άλλες κατσαρίδες επιβιώνουν κάθε καταστροφής του συλλόγου. Όλοι αυτοί συνέδραμαν στο να έρθει η σημερινή μέρα και να οφείλει ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ να δεχτεί κάτι ξένο, κάτι προσβλητικό, κάτι που πλήττει ανεπανόρθωτα την αξιοπρέπεια μας!
Δυο χρόνια κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να βρει μια λύση για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Κάποιοι ίσως και να μην το ήθελαν γιατί θα έχαναν το μισθό τους, κάποιοι βολέυονταν με το νοικοκύρη Ευγενίου και τα δολάρια του Τομ. Η φύση όμως σιχαίνεται το κενό και συνήθως εκεί που δεν σπέρνεις φυτρώνουν τσουκνίδες.
Φροντίζουν γι’ αυτό τον ατελείωτο γολγοθά όλοι αυτοι που αποτελούν το ποδοσφαιρικό σύστημα της χώρας. Τυχαία άλλωστε ο Μάρα δικαιώθηκε μετά από 13 χρόνια, ενώ έχασε 7 φορές την ίδια δίκη. Τυχαία όλα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν και πάλι με το σύλλογο μας, ο οποίος γι’ αυτούς ξαφνικά έγινε και πάλι μεγάλος ενώ μέχρι χθές ήταν Τρίγλια.
Οι παράγοντες του ΗΡΑΚΛΗ, το ποδοσφαιρικό σύστημα ολόκληρο, μας το δείχνουν με όλα τα μέσα που έχουν διαθέσιμα, θέλουν και πρέπει να τελειώνουν με το οπαδικό κίνημα του συλλόγου. Αυτό είναι το επίδικο της σημερινής ημέρας και όποιος δεν το βλέπει ή είναι τυφλός ή απλά δεν θέλει να το δει.
Εμείς από τη μεριά μας θα σεβαστούμε τους θεσμούς του συλλόγου και τις αποφάσεις τους αρκεί αυτές να υπάρξουν . Γι’ αυτό καλούμε τον ΓΣ, έστω και τώρα να αναλάβει τον ιστορικό του ρόλο, να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ γενική συνέλευση των μελών του. Να ενημερώσει για τις εξελίξεις και εκεί να δούμε αν όντως τηρήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί με τον Ευγενίου σε περίπτωση πώλησης της ΠΑΕ και αν όχι να προβεί άμεσα στην ανάκληση της χρήσης σήματος, ονόματος και εγκαταστάσεων.
Ως τότε εμείς σαν σύνδεσμοι του ΗΡΑΚΛΗ δεν αναγνωρίζουμε κανένα ποδοσφαιρικό τμήμα ως ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου!
ΥΓ: Ο πνιγμένος όντως από τα μαλλιά του πιάνεται… απλά να έχουμε το νου μας μη μας βγουν “περούκα”

ΣΦΗ Ασβεστοχωριου
Αυτόνομη θυρα 10
Athens club”.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top