Με μια ακόμη ουσιαστική και ταυτόχρονα, άκρως συμβολική επίσκεψη, ολοκληρώθηκε σήμερα για την ΠΑΕ ΑΕΛ ο κύκλος εφαρμογής για την σεζόν 2022-23 του Εκπαιδευτικού Προγράμματός μας με τίτλο «Fair Play σε όλα τα επίπεδα της ζωής».
Πιο συγκεκριμένα, ανήμερα των 59ων γενεθλίων της ομάδας μας, αντιπροσωπεία μας επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Τσαριτσάνης «Κων/νος Οικονόμος», γενέτειρας του θρύλου της ΑΕΛ, Γιώργου Μητσιμπόνα, το οποίο στεγάζεται στην ιστορική Οικονόμειο Σχολή, με συνέπεια ποδοσφαιριστές και στελέχη να έχουν όχι μόνο πολλά να πουν, αλλά και πολλά να μάθουν.
Η ανταλλαγή ευχών αλλά και οι αναφορές τόσο στον αείμνηστο, Γιώργο Μητσιμπόνα, όσο και στην ιστορικότητα του χώρου, βοήθησαν ώστε η συζήτηση να «ζεσταθεί» γρήγορα και να εξελιχθεί με ενεργή συμμετοχή των μαθητών, θίγοντας θέματα όπως η αξία και τα οφέλη ενός δίκαιου αγώνα για την διεκδίκηση των στόχων μας και φυσικά, ο σεβασμός στις ιδιαιτερότητες του καθενός, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η αντιμετώπιση unfair συμπεριφορών και όλα όσα μπορεί να συναντήσει κάποιος μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, σε οποιαδήποτε φάση της ζωής του και αν βρίσκεται.

Την αντιπροσωπεία των «βυσσινί» συνέθεσαν οι Στέφανος Σουλούκος, Δημήτρης Μιλτιάδης, Μάρκος Νίνο, Κυριάκος Ζησούλης, Νίκος Βλιώρας από πλευράς ποδοσφαιριστών, ο γενικός αρχηγός Θωμάς Κυπαρίσσης και τα στελέχη της ΠΑΕ, Δήμητρα Βασιλάκου, Χρήστος Τσούμαρης και Αποστόλης Νταϊλιάνης.
Μετά το τέλος της διδακτικής ώρας, ενθουσιασμένοι οι μαθητές αλλά και το διδακτικό προσωπικό, δεν προλάβαιναν να βγαίνουν φωτογραφίες με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι υπέγραφαν αυτόγραφα με αποτυπωμένη τη μορφή του Γιώργου Μητσιμπόνα, η φανέλα του οποίου δέσποζε στον χώρο, φορεμένη από μαθητή που εξέφραζε την περηφάνεια της τοπικής κοινωνίας για τον αξέχαστο “αετό των γηπέδων”.
Αυτονόητες για την οργάνωση και την φιλοξενία στο ιδιαίτερο αυτό σχολείο, είναι οι ευχαριστίες μας προς την διευθύντρια κ. Γεωργία Κουτσιάη, τον γυμναστή και βετεράνο ποδοσφαιριστή, Δημήτρη Τρικάκη και το σύνολο των μελών του συλλόγου διδασκόντων, οι οποίοι επίσης μετείχαν με ερωτήσεις τους στην διαδικασία.
Επρόκειτο για την τελευταία επίσκεψη της ΠΑΕ ΑΕΛ σε σχολείο για την φετινή περίοδο, με το πρωτότυπο αυτό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα να ολοκληρώνεται προσεχώς και τυπικά, σε μια καταληκτική συνάντηση με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την ανακοίνωση των συμπερασμάτων που θα προκύψουν από τα ερωτηματολόγια που κλήθηκαν να συμπληρώσουν οι μαθητές όλων των Γυμνασίων που έλαβαν μέρος.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top