Ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΛ (άνοδος στη Γ’ Εθνική), Θάνος Γκανέτσας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. 

Αναλυτικά ο Θάνος Γκανέτσας:
Για την άνοδο της ΑΕΛ στη Γ’ Εθνική: 
«Το να παίζεις στην ΑΕΛ το καταλαβαίνεις απ’ τον κόσμο κυρίως. Το χρειαζόταν αυτό η Λάρισα, το να έχει την ΑΕΛ στις εθνικές κατηγορίες. Μπορεί να έχω παίξει και σε άλλες ομάδες εθνικών κατηγοριών, αλλά αυτό που ζεις όταν παίζεις μέσα στο γήπεδο και έχεις τους φανατικούς οπαδούς της ΑΕΛ είναι κάτι διαφορετικό. Σου δίνει μεγάλο boost ο κόσμος, σου δίνει «φτερά» στα πόδια. Είναι άλλο να παίζεις σε ένα άδειο γήπεδο ή μπροστά σε 100 φιλάθλους που είναι συγγενείς και φίλοι της ομάδας και άλλο να παίζεις με οπαδούς. Η Λάρισα δείχνει ότι αγαπάει και «αγκαλιάζει» ξανά την προσπάθεια αυτή της ΑΕΛ. Δεν το ξέχασε ποτέ αυτό, γιατί η αγάπη των φιλάθλων είναι μεγάλη και τούς είχαμε στο γήπεδο. Αυτό ήταν όλη μας η βοήθεια ώστε να μάς δώσει το κάτι παραπάνω για να παίζουμε καλό μπάσκετ και σιγά-σιγά, με απλά «βήματα» ν’ ανεβούμε κατηγορία. Δείχνουν ότι θέλουν να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια όσο γίνεται πιο καλά».

Για το σχεδιασμό της νέας σεζόν: 
«Επειδή είμαι σε εθνικές κατηγορίες χρόνια, δε θέλει να κάνει τα λάθη που έκανε παλαιότερα. Δεν είμαι ο πρόεδρος και μπορεί ακόμα να μην είμαι στην ομάδα του χρόνου, αλλά θεωρώ πως δε θέλει να κάνει τα ίδια λάθη. Θα κάνει προσεκτικές κινήσεις όπως έκανε τώρα στο τοπικό, θα προσπαθήσει να κρατήσει τον «κορμό», γιατί ο κόσμος αγαπάει αυτήν την ομάδα και «αγκάλιασε» ξανά το μπάσκετ της ΑΕΛ και θα κινηθεί σ’ αυτόν το ρυθμό. Δε νομίζω ότι θα φέρει κάποιο μεγάλο όνομα, αλλά μακάρι αν γίνεται να φέρει, γιατί θα μαζέψει ακόμα περισσότερο κόσμο, τον οποίον έχουμε ανάγκη όλοι να βλέπουμε στα γήπεδα».

Για το όραμα των ανθρώπων της ΑΕΛ και τους κόσμου της Λάρισας: 
«Είχε γίνει παλαιοτέρα μια πολύ καλή προσπάθεια, όπου η ΑΕΛ είχε φτάσει μέχρι την Α2. Εκεί όμως γίνονται πολλά λάθη, λάθη τα οποία τα πληρώνεις. Τα λάθη έγιναν και αναγκαστικά πήγε στο τοπικό. Ο σκοπός αυτής της ομάδας είναι να μην ξανακάνει τα ίδια λάθη. Σίγουρα όλοι θα ήθελαν και θέλουμε να δούμε την ΑΕΛ ν’ ανεβαίνει και να πρωταγωνιστεί και ίσως κάποια στιγμή αν καταφέρει να παίζει και στην Α1. Αυτό είναι το όνειρο όλων. Αυτά πρέπει να γίνουν με αργά «βήματα» και όχι με λάθη. Πιστεύω ότι η διοίκηση ξέρει την ιστορία, ξέρει τι έχει γίνει, ξέρει τα λάθη του παρελθόντος και νομίζω ότι απ’ αυτήν τη βάση θα ξεκινήσει να κάνει έναν υγιή αθλητισμό και πρωταθλητισμό, ώστε να κάνει «βήματα» προς τα πάνω. Σίγουρα όλοι με αυτόν τον κόσμο, που τον ευχαριστήσουμε και πάρα πολύ, μπορούμε να πάμε μπροστά».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top