Πολλά από τα άτομα που υποφέρουν από αρθρίτιδα στα γόνατα έχουν χρόνιους πόνους και ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούν είναι η συνεχόμενη λήψη φαρμάκων και η τακτική φυσιοθεραπεία. Πολλές φορές όμως το πρόβλημα δεν λύνεται με τις συνηθισμένες  συντηρητικές μεθόδους. Ας δούμε παρακάτω ορισμένα θετικά σημεία σχετικά με την αρθροπλαστική γονάτου: 

Ανακούφιση από τον πόνο: 
Η επέμβαση αρθροπλαστικής γονάτου στοχεύει στην ανακούφιση από τον πόνο, αντικαθιστώντας τις κατεστραμμένες επιφάνειες των αρθρώσεων με τεχνητά εξαρτήματα που έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται τη φυσική άρθρωση. Η επιφάνεια των τεχνητών τμημάτων είναι λεία, επιτρέποντας την ομαλή κίνηση στην άρθρωση και μειώνοντας την τριβή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανακουφίσει τον ασθενή από τον χρόνιο πόνο.

Καλύτερη λειτουργία της άρθρωσης: 
Η αρθρίτιδα του γονάτου μπορεί να οδηγήσει σε δυσκαμψία και δυσκολία στην κίνηση. Οι καθημερινές εργασίες, όπως το περπάτημα, το ανέβασμα σκάλας ή ακόμα και το σήκωμα από την καρέκλα εκτελούνται με δυσκολία. Η επέμβαση μπορεί να αποκαταστήσει τη λειτουργία της άρθρωσης, επιτρέποντας στα άτομα που υποφέρουν από αρθρίτιδα γονάτου να κινούνται πιο ελεύθερα και να εκτελούν τις δραστηριότητές τους με μεγαλύτερη ευκολία. Η επέμβαση αρθροπλαστικής γονάτου μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα, την ευελιξία και τη συνολική μυϊκή δύναμη της άρθρωσης.

Βελτίωση της ποιότητας ζωής: 
Η αρθροπλαστική γόνατος https://www.grigoriosavramidis.gr/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82 μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός ατόμου, καθιστώντας δύσκολη τη συμμετοχή του σε δραστηριότητες που του αρέσουν και τον γεμίζουν ευεξία. Με τη μείωση του πόνου και τη βελτίωση της λειτουργίας του γονάτου, η επέμβαση αρθροπλαστικής μπορεί να βοηθήσει πολλά άτομα να ανακτήσουν τον ενεργό τρόπο ζωής τους, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και να απολαμβάνουν τα χόμπι τους άφοβα, χωρίς κίνδυνο. Αυτό μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην συνολική τους ευεξία και ποιότητα ζωής.

Τι γίνεται μετά την επέμβαση: 
Τα τεχνητά μέλη της αρθροπλαστικής γονάτου έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να αντέχουν στο χρόνο και τις καταπονήσεις για 15 έως 20 χρόνια ή και περισσότερο. Αυτό μπορεί να καθοριστεί από διάφορους παράγοντες όπως οι δραστηριότητες, το βάρος και η συνολική υγεία του ατόμου. Η βελτίωση των υλικών στα εμφυτεύματα είναι μεγάλη όπως και στις χειρουργικές τεχνικές που ακολουθούνται. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διάρκεια ζωής του εμφυτεύματος μπορεί να ποικίλλει και μπορεί να απαιτηθεί εκ νέου χειρουργική επέμβαση σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αποκατάσταση μετά το χειρουργείο: 
Η φυσικοθεραπεία παίζει καθοριστικό ρόλο στην γρήγορη μυϊκή αποκατάσταση, την ευλυγισία και του εύρους κίνησης στην άρθρωση του γονάτου. Η διαδικασία αποκατάστασης συνήθως περιλαμβάνει ασκήσεις, βάδισμα και σταδιακή πρόοδο των ασκήσεων προκειμένου να υπάρχει γρήγορη επάνοδος των κινητικών λειτουργιών του ατόμου.

Μετεγχειρητικές προφυλάξεις: 
Μπορεί η επέμβαση να έχει πετύχει αλλά ο ασθενής θα πρέπει να λάβει υπόψιν την σοβαρότητα της κατάστασής του, προκειμένου να μην ξανά δημιουργηθεί βλάβη και χρειαστεί δεύτερο χειρουργείο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αποφυγή ορισμένων δραστηριοτήτων υψηλής καταπόνησης, τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και τη λήψη προφυλάξεων για τυχόν μολύνσεις ή επιπλοκές. Οι τακτικές επισκέψεις στον ορθοπαιδικό https://www.grigoriosavramidis.gr/ χειρουργό μετά το χειρουργείο είναι απαραίτητες για την παρακολούθηση της προόδου αποκατάστασης και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.

Κίνδυνοι και εκτιμήσεις:
Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση, η επέμβαση  αρθροπλαστικής γονάτου ενέχει ορισμένους κινδύνους, όπως μόλυνση, παρουσίαση θρόμβων στο αίμα, βλάβη στα νεύρα του γονάτου, χαλάρωση εμφυτεύματος και αλλεργικές αντιδράσεις στα υλικά εμφυτεύματος. 


 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top