Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού στην Ελλάδα! Νωρίτερα, η «Δίκη» αποκάλυψε πως η δικαστική έρευνα για το κύκλωμα διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου εντοπίζει εκατοντάδες κωδικούς σε παράνομες στοιχηματικές εταιρείες. Συγκεκριμένα, κάτοικοι Αλβανίας, Αυστρίας, Σλοβενίας, Κροατίας, Σλοβακίας και Σουηδίας εμφανίζονται να στοιχηματίζουν επιτυχώς σε ελληνικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες. Στην πραγματικότητα Έλληνες ποδοσφαιρικοί παράγοντες χρησιμοποιούσαν τους στοιχηματικούς κωδικούς των αλλοδαπών για να ποντάρουν μεγάλα ποσά σε στημένα ματς.
Για το θέμα, λοιπόν, μίλησε ο στοιχηματικός αναλυτής, Νίκος Παναγόπουλος και συζητώντας με τον Κυριάκο Θωμαΐδη στην εκπομπή «Πρεσάρισμα», ξετύλιξαν το κουβάρι για το πώς λειτουργούσε το κύκλωμα!

Όπως τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, «οι κωδικοί αντιστοιχούν σε άτομα, που είναι υπαρκτά, μένουν στο εξωτερικό, αλλά τα χρησιμοποιούσαν Έλληνες πολίτες! Μπορεί να είχαν και παραπάνω κωδικούς», ενώ πρόσθεσε το σοκαριστικό: «Αν ήταν 50 εκατ. ευρώ τα κέρδη, φανταστείτε πόσος είναι ο τζίρος! Είναι τουλάχιστον τρεις φορές πάνω, δηλαδή στα 150 εκατ. ευρώ μέσα σε 2,5 χρόνια». Παίρνοντας τον λόγο, ο δημοσιογράφος της κορυφαίας αθλητικής συχνότητας της χώρας, Κυριάκος Θωμαΐδης, σχολίασε: «Μιλάμε για κανονικό πάρτι αλλοίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο κ. Μπαλτάκος ασχολείται μόνο με την αποζημίωσή του».

Η δικαστική έρευνα για το κύκλωμα διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου εντοπίζει εκατοντάδες κωδικούς σε παράνομες στοιχηματικές εταιρείες, όπως αποκαλύπτει η «Δίκη».
Κάτοικοι Αλβανίας, Αυστρίας, Σλοβενίας, Κροατίας, Σλοβακίας και Σουηδίας εμφανίζονται να στοιχηματίζουν επιτυχώς σε ελληνικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες. Στην πραγματικότητα Έλληνες ποδοσφαιρικοί παράγοντες χρησιμοποιούσαν τους στοιχηματικούς κωδικούς των αλλοδαπών για να ποντάρουν μεγάλα ποσά σε στημένα ματς.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος με δραστηριότητα σε Πάτρα, Αθήνα και Λονδίνο, φρόντιζε να εξυπηρετεί τους παίκτες του στοιχήματος και να εγγυάται τα κέρδη τους.

Στις νόμιμες υποκλοπές καταγράφεται ο τρόπος που δρούσε και η συνεργασία του με περιφερειακά στελέχη. Τα κινητά και τα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν, αποκάλυψαν και τους παράτυπους κωδικούς.
Την προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος, με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Η υπερεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επί αθλητικών ζητημάτων Βιργινία Σακελλαροπούλου έδωσε εντολή για επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να αποκαλυφθούν κατ’ αρχήν οι μπουκ και να ταυτοποιηθούν με τους παράνομους στοιχηματικούς κωδικούς.
Με αυτό τον τρόπο θα καταγραφούν τα φυσικά πρόσωπα που κέρδισαν πάνω από 50 εκατ. ευρώ τα τελευταία δυόμιση χρόνια στη χώρα μας. Διερευνώνται τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, της στοιχηματικής απάτης και της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top