Την επιθυμία της Superleague 2 για να προχωρήσει σε αυτοκάθαρση, με αφορμή την εμπλοκή ομάδων στο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού, επισήμανε ο πρόεδρος της Λίγκας, Πέτρος Μαρτσούκος. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρόεδρος της SL 2 αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μέτρα που προτίθεται να πάρει ο συνεταιρισμός σε περίπτωση τιμωρίας ομάδων ενώ θα έχει ήδη ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.

«Δεν μας έχουν έρθει ακόμη επίσημα στοιχεία, μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ για την ώρα. Περιμένουμε τι θα βγάλει η έρευνα, τα πορίσματα που θα προκύψουν και πιστεύω πως έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά, ώστε να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις για την λίγκα, για να προχωρήσει μπροστά με καθαρότητα. Μέχρι προχθές λέγανε μόνο για την Super League 2, αλλά από ό,τι φαίνεται υπάρχει πρόβλημα σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύουμε πως δεν θα αφορά σε παράγοντες ομάδων, αλλά για άτομα έξω από το γήπεδο», ανέφερε αρχικά ο Π.Μαρτσούκος.

«Εμείς σαν λίγκα δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις προτού μας δώσει η ΕΠΟ το πόρισμα. Όμως από εκεί και πέρα, θέλουμε να κάνουμε την αυτοκάθαρσή μας. Το πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 24 Σεπτεμβρίου, γι’ αυτό θέλουμε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες γρήγορα, ώστε πριν ακόμη γίνει η κλήρωση να ξέρουμε ποιες ομάδες θα μπορούν να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα. Αν η δικαιοσύνη δεν μπορεί να κινηθεί σε γρήγορους ρυθμούς, θα πρέπει να βάλουμε στο πρωτάθλημά μας δικλείδες ασφαλείας ώστε να αποβληθούν από την λίγκα και όσους βαθμούς έχουν κόψει να επιστραφούν στις ομάδες που τους έχασαν. Μέλημά μου θα είναι αυτό, για να υπάρχει ισονομία στο πρωτάθλημα και θα το προτείνω στον συνεταιρισμό», πρόσθεσε.

«Δεν θέλουμε να υπάρχει καμία αδιάφορη ομάδα στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, γι’ αυτό προσφέρουμε και οικονομικά κίνητρα. Θέλουμε τα μπόνους, τα χρήματα από το στοίχημα και την τηλεόραση, να μοιράζονται κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να τα παίρνουν μόνο οι υγιείς ομάδες και όχι να τα παίρνουν ομάδες που έχουν ‘φάκελο’. Αυτές θα είναι οι δικές μου προτάσεις, ελπίζω ο συνεταιρισμός να τα ψηφίσει αυτά για το καλό των ομάδων και του πρωταθλήματός μας», κατέληξε.
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top