Ποιες είναι αποδόσεις όσον αφορά τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και τι λένε τα προγνωστικά για τον επόμενο Πρόεδρο;

Οι εσωκομματικές κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν σήμερα, με τους πέντε υποψηφίους (Αχτσιόγλου, Κασσελάκης, Τσακαλώτος, Παππάς και Τζουμάκας) να διαβάζουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μηνύματα της πρόσφατης δημοσκόπησης της Metron Analysis που παρουσιάστηκε την Πέμπτη (14/9) στο κεντρικό δελίο ειδήσεων του MEGA.

Διαβάστε επιίσης: Πότε ανοίγει η Efbet για τους Έλληνες παίκτες;

H Έφη Αχτσιόγλου έχει θετικές γνώμες σε όλες τις κατηγορίες καθώς προηγείται με 48% στο γενικό κοινό, έχοντας 72% αποδοχή στους ψηφοφόρους του κόμματος και 66% σε αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν. Ο Στέφανος Κασσελάκης αν και δεν έχει πολύ μεγάλη θετική απήχηση στην κοινωνία (29%), έχει όμως σχηματίσει θετική εικόνα στους ψηφοφόρους του κόμματος (58%) καθώς και σε εκείνους που θα πάνε να ψηφίσουν (62%).  

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει 35% στο γενικό κοινό, 53% στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ και 48% σε εκείνους που θα πάνε να ψηφίσουν. Δίχως μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία (αλλά με εσωκομματικό κύρος) ο Νίκος Παππάς και πιο χαμηλά κυμαίνεται ο Στέφανος Τζουμάκας.  

Στο ερώτημα «Ποιον θα θέλατε για πρόεδρο του κόμματος;» στο σύνολο του δείγματος (περιλαμβάνοντας και ψηφοφόρους άλλων κομμάτων), η Έφη Αχτσιόγλου προηγείται με 35%, έναντι 19% του Στέφανου Κασσελάκη. Όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά όταν πηγαίνουμε μόνο στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, με την κα Αχτσιόγλου να προηγείται και πάλι, αλλά με μικρότερη διαφορά έναντι του κου Κασσελάκη. Ο τελευταίος μάλιστα κάνει την ανατροπή όταν πάμε σε αυτούς που πρόκειται να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ.

 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top