Η φροντίδα του κήπου και η διακόσμησή του είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες ώστε ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού σας να φαίνεται όμορφος και περιποιημένος. Καθώς ο καιρός ευνοεί ακόμη την χαλάρωση στους εξωτερικούς χώρους, είναι μια ευκαιρία να βρείτε έξυπνα tips για να μεταμορφώσετε τον κήπο σας. Αναζητήστε παρακάτω τις πιο εύκολες και εντυπωσιακές DIY κατασκευές για την διακόσμησή του και μετατρέψτε τον κήπο σας σε μια πράσινη όαση!

1. Κατασκευάστε έπιπλα κήπου από καφάσια 
Αν αγαπάτε την διακόσμηση και ασχολείστε με το design, σίγουρα θα έχετε δει ότι τα έπιπλα κήπου από παλέτες και καφάσια είναι το πιο hot trend της σεζόν. Κατασκευάστε τα μόνοι σας, κάνοντας μια επίσκεψη στην αποθήκη σας και ξετρυπώνοντας παλέτες ή καφάσια που ενδεχομένως κρατάτε αποθηκευμένα από παλιές εργασίες ή μετακομίσεις. Μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά τραπέζια, τοποθετώντας την μια παλέτα πάνω στην άλλη και στερεώνοντάς τις κατάλληλα, ή να φτιάξετε αναπαυτικούς καναπέδες κήπου τους οποίους θα ολοκληρώσετε με μεγάλες μαξιλάρες. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ολόκληρο σαλόνι κήπου με boho διάθεση, μπορείτε εκτός από τον καναπέ να τοποθετήσετε και κάποιες μαξιλάρες πάνω στον γκαζόν ή το τεχνητό γρασίδι σας. 

2. Φτιάξτε μια κούνια ή μια αιώρα
Μια κούνια ή μια αιώρα δημιουργεί το τέλειο σκηνικό χαλάρωσης κατά τις πρωινές ή απογευματινές ώρες και αποτελεί ένα στοιχείο που θα αναβαθμίσει τον κήπο σας. Φυσικά αν σας αρέσουν οι κατασκευές και τα χέρια σας πιάνουν, δεν έχετε παρά να φτιάξετε την δική σας κούνια με ξύλο και παλέτες ή να δημιουργήσετε μια αιώρα από ανθεκτικά πανιά. Τοποθετήστε τριγύρω μαξιλάρες και πουφ πάνω στον συνθετικό χλοοτάπητα ή το γκαζόν σας, βάλτε μεγάλα διακοσμητικά φαναράκια και διαμορφώστε το πιο cozy σημείο του κήπου! Μπορείτε να διαβάζετε εκεί το αγαπημένο σας βιβλίο, να ακούτε μουσική ή να χαλαρώνετε με τους αγαπημένους σας φίλους. 

3. Δημιουργήστε φαναράκια από βαζάκια 
Τα φαναράκια δίνουν μια παραμυθένια διάσταση στην διακόσμηση του κήπου σας και αποτελούν μια κατασκευή που μπορείτε να πραγματοποιήσετε εύκολα και γρήγορα. Χρησιμοποιήστε διάφανα ή χρωματιστά γυάλινα βαζάκια που έχετε ήδη στην κουζίνα σας ή αγοράστε ορισμένα καινούργια και τοποθετήστε στο εσωτερικό τους κεράκια ρεσώ. Κάντε μια τρύπα στο καπάκι τους, ώστε να περνά αέρας και να μην σπάσει το γυαλί από την υπερθέρμανση και κρεμάστε τα πάνω στα δέντρα του κήπου σας με την βοήθεια ενός σύρματος. Θα έχετε κατασκευάσει μια εντυπωσιακή φωτεινή γιρλάντα που θα δημιουργήσει την πιο όμορφη ατμόσφαιρα για τις ξάστερες βραδιές.
 
ΑΕΛ © 2023. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top