Η επίσκεψη κάθε Σεπτέμβριο ενός από τους πρώτους Αργεντίνους που έχουν έρθει στην ΑΕΛ το 1972, του Τζιόρτζιο Βαγιέχο, είναι πλέον καθιερωμένη, μόνο που αυτήν τη φορά θα τη θυμάται ο ίδιος για πολλά χρόνια.

Αν πέρυσι ήρθε, έδωσε συνέντευξη και τιμήθηκε από την ΠΑΕ ΑΕΛ, φέτος έζησε την εμπειρία του πλημμυροπαθή, αφού εγκλωβίστηκε σε σπίτι φίλου του που τον φιλοξένησε μαζί με την κόρη του και βγήκε με βάρκα κατά τη χθεσινή μέρα.
Σίγουρα ο Βαγιέχο θα θυμάται μέχρι το τέλος της ζωής του την εμπειρία αυτή.
Ο Βαγιέχο έφτασε το 1972 στη Λάρισα μαζί με τους συμπατριώτες του Καβόλι και τον αδικοχαμένο Ντάους και μετά προστέθηκαν Μοράλες, Χιλλ (ενσωματώθηκε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς) και ο Λας Πάλμας που δεν έπαιξε ποτέ.
Γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1949 και ξεκίνησε από τα μικρά τμήματα της Ατλάντα (ίδια ομάδα με τον Μοράλες) παίζοντας 16 χρονών στην Εθνική Ελπίδων της χώρας του, το 1972 ήρθε στη Λάρισα όπου αγωνίστηκε μια τριετία 53 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε 7 γκολ.
Πανηγύρισε την άνοδο με την ΑΕΛ την αγωνιστική περίοδο 1972-73 και έπαιξε δύο χρόνια μαζί της στην Α’ Εθνική κατηγορία.
Μετά πήγε στη Σαν Αντρου Β’ κατηγορίας στην Ισπανία και κατόπιν ασχολήθηκε με τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα και τώρα της Εσπανιόλ.
Στη Λάρισα βρέθηκε ταξιδεύοντας από την Ισπανία για την προσπάθεια διοργάνωσης ενός φιλικού αγώνα μεταξύ της Κ-19 της ΑΕΛ και των τμημάτων υποδομής της Εσπανιόλ για φιλανθρωπικό σκοπό με πρωτοβουλία Λαρισαίου επιχειρηματία.
Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top