Για το διαζύγιο με τον Ατρόμητο, το ελληνικό πρωτάθλημα, το πέρασμα του από την ΑΕΛ, το VAR και τις αποφάσεις του μίλησε ο Κρις Κόουλμαν στο Metropolis 95.5. Ο έμπειρος τεχνικός υποστήριξε ότι ήταν δύσκολη η απόφαση να αποχωρήσει από τους Περιστεριώτες αλλά θεώρησε ότι ο κύκλος έκλεισε και οι παίκτες έπρεπε να ακούσουν μια άλλη φωνή στα αποδυτήρια. Επιπλέον, ανέφερε ότι η ομάδα χρειάζεται χρόνο καθώς ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες και πρέπει να προσαρμοστούν. Ακόμη, επισήμανε ότι στην ελληνική λίγκα οι διαιτητές δέχονται έντονη πίεση αλλά θα πρέπει να τη διαχειρίζονται ενώ τόνισε ότι το VAR δεν λειτουργεί. Τέλος, έκανε αναφορά στους νεαρούς παίκτες του πρωταθλήματος και το μέλλον του. 

Για την αποχώρηση από τον Ατρόμητο: 
«Είναι μια άσχημη εξέλιξη. Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια, γνώρισα πολλούς ανθρώπους. Εκτιμώ ότι ήταν η στιγμή για να γίνει μια αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ήταν δύσκολη η απόφαση όπως και η συζήτηση με τον κ. Αγγελόπουλο. Πέρασα φανταστικά χρόνια αλλά έπρεπε να γίνει γιατί νομίζω ότι έκλεισε ο κύκλος μου».

Για τις συνθήκες στο ελληνικό πρωτάθλημα: 
«Δεν λειτουργεί το VAR. Δεν είναι μόνο το θέμα των διαιτητών. Γίνονται λάθη σε απλές φάσεις, περιμένουμε να παρθεί μια απόφαση που είναι ξεκάθαρη και βλέπουμε να αποφασίζετε κάτι άλλο. Οι διαιτητές δέχονται πίεση από τα μεγάλα κλαμπ αλλά υπάρχουν φορές που δεν μπορώ να δικαιολογήσω τα λάθη από τo VAR. Πρέπει να μάθουν να αντέχουν σε αυτή την πίεση και να τη διαχειρίζονται. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει πολλά θετικά. Υπάρχει πάθος, ενθουσιασμός, η αγάπη του κόσμου αλλά υπάρχει μια τεράστια πίεση για το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να συγκρίνω τις δυο εμπειρίες μου στην Ελλάδα. Όταν ήμουν στην ΑΕΛ, έζησα διαφορετικές εμπειρίες. Κάποιες καταστάσεις με ανάγκασαν να φύγω. Υπάρχει βελτίωση στο πρωτάθλημα. Υπάρχει άνοδος ποιότητας. Έχουν ανεβεί Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και αυτό αναγκάζει και τους άλλους να βελτιωθούν. Δεν είχα παίξει αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έπαιξα πέρυσι. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και του Άρη καταλαβαίνεις που βρίσκεται. Αυτό είναι το γνήσιο ποδόσφαιρο».

Γιατί τα ελληνικά γήπεδα είναι άδεια: 
«Το πρόβλημα της βίας είναι ο λόγος. Καλλιεργεί μια αρνητική ατμόσφαιρα και είναι κρίμα που συμβαίνει. Έχω βρεθεί σε γεμάτα γήπεδα και είναι φανταστική η ατμόσφαιρα. Πρέπει να φροντίσουν να γίνει η αλλαγή και οι οικογένειες να πηγαίνουν στα γήπεδα».

Για το επόμενο βήμα: 
«Υπάρχει ένα γκρουπ 10 προπονητών, οι υπόλοιποι περιμένουμε».
 
ΑΕΛ © 2023. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top