Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΕΛ μπάσκετ με αφορμή την εντός έδρας αναμέτρηση που έγινε την Κυριακή (11/02) με αντίπαλο τον Πιερικό, στο κλειστό Κλειστό Γυμναστήριο Αγ. Θωμά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την ΑΕΛ μπάσκετ:
«Κύριοι άρχοντες της διαιτησίας και κύριοι διοικούντες της ΕΟΚ κάθε παιχνίδι που δίνει η ομάδα μας είναι ντέρμπυ, είτε για την επιβίωση μας στην κατηγορία, είτε επειδή η ομάδα μας προσπαθεί να κερδίσει εμπειρίες για τους νεαρούς παίκτες που αποτελούν την βάση της.

Όλα τα παιχνίδια του δευτέρου γύρου που έπαιξε η ομάδα μας κρίθηκαν με μικρές διαφορές, ακόμα και το παιχνίδι με την Κούπα Κιλκίς όπου η διαφορά διαμορφώθηκε στο τελευταίο τρίλεπτο. Άρα, είμαστε μια ομάδα που παλεύει και στα κλειστά σκορ σίγουρα η διαιτησία παίζει τον ρόλο της.

Επειδή όμως τη μέχρι τώρα σιωπή μας κάποιοι τη θεωρούν αδυναμία, βλέπουμε αυτό που αγαπάμε να πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ας μιλήσουμε λοιπόν μήπως βάλουμε το «λιθαράκι» και φτιάξουν τα πράγματα. Ο κομισάριος του αγώνα ήρθε πριν την έναρξη και ζήτησε να δώσουμε 5 ευρώ παραπάνω σε κάθε διαιτητή με τη δικαιολογία ότι «δεν είναι σωστά τα αναγραφόμενα χιλιόμετρα μέσα στο σύστημα». Το αρνηθήκαμε, καθώς δεν προβλέπεται ως διαδικασία αυτού του είδους η καταβολή, περιμένοντας την απάντηση της Ε.Ο.Κ. ώστε «αν το σύστημα έκανε λάθος» να καταβάλουμε ευθύς αμέσως το επιπλέον ποσό στον κάθε διαιτητή.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι εξ αιτίας αυτού του λόγου δημιουργήθηκε αρνητική προκατάληψη απέναντι μας από τους διαιτητές και οδηγήθηκαν στην σημερινή «σφαγή» της ΑΕΛ. Στη διάθεση κάθε αρμοδίου βρίσκονται σε οπτικοακουστικό υλικό οι επίμαχες φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται η ομάδα μας αλλά και ολόκληρο το παιχνίδι όπου ο πρόεδρος της αντιπάλου ομάδας διαμαρτύρεται στους διαιτητές πιο πολύ και από τον ίδιο τον κόουτς χωρίς να του γίνει ούτε μία παρατήρηση, έστω για «τα μάτια του κόσμου».

Ελπίζουμε ότι ούτε αυτό έγινε επειδή μπορεί να γνωρίζονται. Κι ενώ ο αντίπαλος κόουτς διαμαρτύρεται σε κάθε φάση προκαλώντας τους πάντες, οι διαιτητές εξαντλούν την αυστηρότητα τους παρατηρώντας τον πάγκο μας γιατί σηκώνεται και πανηγυρίζει και απειλούν τρείς νεαρούς παίκτες μας με flopping!! Στο τέλος του αγώνα διαπιστώθηκε όμως ότι τα τραύματά τους ήταν αληθινά.

Κύριοι, θα το φωνάξουμε για πολλοστή φορά ότι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού είναι οι παίκτες και επ’ουδενί οι διαιτητές, αρκετοί από τους οποίους «φωνάζουν» με την ανεπάρκεια τους καλυπτόμενοι από τους συναδέλφους τους. Αυτό που έγινε στο κλειστό του Αγίου Θωμά ήταν παράσταση με τρεις πρωταγωνιστές, έργο που δυστυχώς το έχουμε ξαναδεί φέτος πολλάκις

Αξιότιμοι διοικούντες και στελέχη της ΕΟΚ θα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους μπάσκετ θέλετε να στηρίξετε. Αυτό που οι ομάδες ποντάρουν στα χρήματα που κάποια στιγμή τελειώνουν και αυτές καταποντίζονται στην αφάνεια ή αυτό που πρεσβεύουν ομάδες όπως η δική μας, τη δουλειά δηλαδή για την ανάδειξη νεαρών παικτών; Εκπροσωπούμε μία ολόκληρη πόλη με ιστορία στο άθλημα, δεν ζητούμε κανενός είδους εύνοια, ζητούμε σεβασμό και ίση αντιμετώπιση».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top