Δείτε την ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΑΕΛ Futsal και Πήγασο Αγίας Παρασκευής, με αφορμή την αναμέτρηση που έγινε την Κυριακή (11/02)στο κλειστό Κλειστό Γυμναστήριο Αγ. Παρασκευής στην Αθήνα

Η απάντηση της ΑΕΛ Futsal
Διαβάσαμε χτες το βραδύ την μακροσκελή ανακοίνωση του Συλλόγου Πήγασος Αγ. Παρασκευής μέσα από την οποία μάθαμε ότι:
-Μέλος του Συλλόγου μας συμμετέχει σε δικαιοδοτικό όργανο.
-Οι γνωστοί -άγνωστοι της Κυριακής .έγιναν οι οικείοι παίκτη της γηπεδούχου ομάδας την Δευτέρα το βράδυ και γι' αυτό λοιπόν όπως αναφέρει και η ανακοίνωση δικαιολογείται η οποιαδήποτε αντίδρασή τους.
-Παρακολουθούμε Κυριακάτικες εκπομπές
-Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος (εμείς επί 2 συναπτά έτη πάντως πήραμε άριστα στην έδρα μας)
Διαβάσαμε κι αλλά πολλά... για την ουσία όμως τίποτα.
Ένα συγγνώμη έστω και με μικρά γράμματα στους φιλάθλους μας για όλους τους χαρακτηρισμούς που υπέμεναν στο δεύτερο ημίχρονο θα αρκούσε αλλά όπως λέει και η γνωστή παροιμία.

«ΑΚΡΙΒΟΙ ΣΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ..... ΦΘΗΝΟΙ ΣΤΟ ΑΛΕΥΡΙ»


Η ανακοίνωση από Πήγασο Αγίας Παρασκευής
Σε απάντηση της από 11-2-2024 ανακοίνωσης της ΑΕΛ Futsal, την οποία διαβάσαμε με μεγάλη μας έκπληξη και προς αποφυγή δυσμενών σε βάρος μας εντυπώσεων, νιώθουμε την υποχρέωση να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να απευθυνθούμε στο φίλαθλο κοινό του ποδοσφαίρου σάλας προς ενημέρωσή του και ειδικότερα:

Ευθύς εξ αρχής δηλώνουμε ότι τρέφουμε απεριόριστο και ανυπόκριτο σεβασμό στην προσπάθεια και το αγωνιστικό αθλητικό ήθος που επιδεικνύουν διαχρονικά οι άνθρωποι της ΑΕΛ Futsal (προπονητικό team και παίχτες) με τους οποίους και δεν έχουμε τίποτε απολύτως να χωρίσουμε ή να μοιράσουμε και οι οποίοι ουδεμία απολύτως εμπλοκή είχαν σε κανενός είδους επεισόδια. Εν προκειμένω, όλα ξεκίνησαν όταν παίκτης της ομάδας μας δέχθηκε ιδιαίτερα βίαιο και αντιαθλητικό φάουλ, γεγονός που πυροδότησε την δικαιολογημένη έκρηξη των οικείων του που βρίσκονταν στην κερκίδα και στην συνέχεια πράγματι η κατάσταση εξετράπη, ακολούθησε μικρής έκτασης συμπλοκή μεταξύ των οπαδών (χωρίς να μεταφερθεί το κλίμα αυτό εντός του αγωνιστικού χώρου) με αποτέλεσμα την παροχή ιατρικών πρώτων βοηθειών στη μητέρα του παίχτη μας, που δέχθηκε χτύπημα από άγνωστο πρόσωπο, το οποίο αυτονόητα δεν ήταν φίλαθλος της δικής μας ομάδας.

Σε αυτό ίσως αναφέρεται η ανακοίνωση της ΑΕΛ Futsal, όταν λέγει «..δεν επικροτούμε καμμία ενέργεια όποια και αν είναι αυτή εφόσον υπήρξε από τους φιλάθλους μας..». Χαιρετίζουμε τη στάση αυτή της ΑΕΛ και τη διαβεβαιώνουμε ότι το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το δικό μας σύλλογο: δεν επικροτούμε καμμία ενέργεια όποια και αν είναι αυτή εφόσον υπήρξε από τους φιλάθλους μας.

Σε κάθε περίπτωση, στην κοινότητα του διαρκώς αναπτυσσόμενου ελληνικού futsal, ο βίος και η πολιτεία του κάθε συλλόγου είναι γνωστός σε όλους. Εμείς όπως πορευτήκαμε μέχρι τώρα, έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον, με τον ίδιο ακριβώς σεβασμό που τρέφουμε προς όλες τις ομάδες είτε αυτές μας φιλοξενούν είτε τις φιλοξενούμε εμείς ως γηπεδούχοι και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο αγωνιζόμαστε στο ποδόσφαιρο σάλας. Και αυτονόητα είμαστε ένας μικρός σε δυναμικότητα (αλλά όχι σε δυναμική) σύλλογος που στηρίζεται στην ανιδιοτελή βοήθεια των φίλων/ φιλάθλων του, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι φίλοι και συγγενείς των παικτών, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις περισσότερες ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα. Δεν έχουμε ούτε οργανωμένους φιλάθλους που μετακινούνται ανά την επικράτεια, ούτε λέσχες και club και από αυτήν τη σκοπιά σίγουρα δεν θέλουμε να δούμε τις παθογένειες του 11×11 να μεταφέρονται στο futsal.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΛ Futsal μπορεί να επιφυλάξει όποια φιλοξενία θέλει στο φουτσαλικών διαστάσεων γήπεδό της και σε όποιον το επιθυμεί. Εύκολα πάντως μία τέτοια αναφορά, θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως συγκεκαλυμμένη και έμμεση (αν όχι άμεση) απειλή και ενδεχομένως προτροπή προς διάπραξη αξιόποινων πράξεων και εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τα αρμόδια όργανα της Ένωσης (στα οποία εκπροσωπείται ευθέως και η ΑΕΛ Futsal) αναμένουμε να επιληφθούν και να λάβουν θέση, πράττοντας και οτιδήποτε άλλο έχουν υποχρέωση κατά νόμο. Εμείς πάντως ως ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, όπου κληθούμε να αγωνιστούμε, θα αγωνιστούμε ανεξάρτητα από τις συνθήκες φιλοξενίας και τις γηπεδικές διαστάσεις, και ο καθένας κρίνεται όχι από τα λόγια του αλλά από τις πράξεις του, δηλ. εκ του αποτελέσματος.

Και επειδή μιλάμε για αποτέλεσμα, ελπίζουμε η αντίδραση/ανακοίνωση  της ΑΕΛ Futsal να μην είχε ως κίνητρο την ήττα που υπέστη σε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες.

Δηλώνουμε ότι η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί  την πρώτη και τελευταία φορά που ασχολούμαστε με το εν λόγω ζήτημα, καθώς δεν επιθυμούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός κλίματος τοξικού, με ανακοινώσεις γεμάτες εξυπνάδες,  ειρωνείες και υστερόγραφα όπως αυτές που παρακολουθούμε κάθε Κυριακή βράδυ από τις τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές, ανακοινώσεις προερχόμενες από τα μεγάλα brands του 11×11.

Όποιος θεωρεί ότι θίγονται τα νόμιμα δικαιώματά του, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να προσφύγει στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα, όπου και θα λάβει την απάντησή του. Όλα τα υπόλοιπα, μικρή σημασία έχουν είτε τα γράφεις με μικρά γράμματα, είτε με μεγαλύτερα.

Εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Μαραγκός Γιάννης
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top