Η ομάδα του U-17 της ΑΕΛ επικράτησε εντός έδρας με σκορ 3-2, της αντίστοιχης ομάδας του Άρη, σε αγώνα για την 13η αγωνιστική, της Β’ φάσης του ΣΤ ομίλου της Super League 1 K17, που έγινε στο Δημοτικό Γήπεδο Μακρυχωρίου Λάρισας. Με μια δύσκολη νίκη σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι συνέχισε τις υποχρεώσεις της στη Super League K17 η ομάδα μας όταν χρειάστηκε να ανατρέψει δύο φορές το εις βάρος της σκορ με αντίπαλο τον Άρη Θεσσαλονίκης. 
Δεν ήταν καλό το ξεκίνημα για τους βυσσινί όταν ο Άρης μόλις στο 3′ έκανε το 0-1 με κεφαλιά του Σεβαστίδη μετά από κερδισμένο κόρνερ. Ευτυχώς η αντίδραση ήταν άμεση και στο 12′ μετά από κόρνερ του Ρίζου ο Μπιώτης ισοφάρισε με κεφαλιά κάνοντας το 1-1. Έπειτα η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο και τις προϋποθέσεις να πάρει καλύτερο αποτέλεσμα με πίεση και δημιουργία. Όμως κόντρα στη ροή του αγώνα στο 35′ βρέθηκε πάλι πίσω στο σκορ με στημένη φάση. Σε χτύπημα φάουλ με κεφαλιά στην πορεία της μπάλας οι κίτρινοι έκαναν το 1-2 πάλι με το Σεβαστίδη.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ μπήκε φανερά ευδιάθετη με καλές τοποθετήσεις και κυριαρχία στο παιχνίδι. Πέτυχε το 2-2 στο 65′ έπειτα από στατική φάση, αφού έχασε τον έλεγχο της μπάλας ο τερματοφύλακας, με τον Μπιώτη να την σπρώχνει στα δίχτυα. Στο 78′ η ΑΕΛ είχε δοκάρι με ωραία φάση και τελική κεφαλιά του Γκρόζου προς την εστία. Η ανατροπή ήρθε στο 80′ με τον Γραβάνη να κάνει το 3-2 με αριστερό σουτ στην απέναντι γωνία του Άρη. Οι φιλοξενούμενοι χωρίς να έχουν απειλήσει στο 2ο ημίχρονο είχαν δοκάρι από στημένη φάση στο 90ο λεπτό. Το παιχνίδι έληξε με δίκαιη νίκη των βυσσινί.
Η ΑΕΛ συνεχίζοντας τις ελπιδοφόρες εμφανίσεις παρουσιάζει ενα σύνολο με πειθαρχία, πρόοδο και συνέπεια. Μάλιστα από το εν λόγω παιχνίδι έλειψαν ο Δημηνίκος με κάρτες και οι τραυματίες Όντος, Λυγούρας και Μπρισίμης. Το επόμενο Σαββατοκύριακο αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Λαμία.

ΑΕΛ Κ17 (Βασιλείου – Νεμπεγλέρας): Σπανός, Αρσένης (84′ Τσακνάκης), Γκρόζος, Αβραμούλης, Κουπατσιάρας, Βαρσάμης, Κουτζαηλίας, Μπασδέκης (60′ Καλαθάς), Ρίζος (78′ Μπαργιώτας), Γραββάνης, Μπιώτης.

Άρης Κ17: Νικολακίδης, Δούπατσης (65’ Κατσαρέας), Γεωργίου (75’ Δάσκος), Σιταράς, Παράσχος, Σεβαστίδης, Χαρούπας, Πασχαλίδης, Βέργας, Βλαχονικολής (55’ Βεριντιάνο), Καραμανλής.

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική Β' φάση ΣΤ' Όμιλος
Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024
ΑΕΛ-Άρης 3-2
Βόλος-Λαμία 2-1
Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024
19:30 ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός

Βαθμολογία
1. ΠΑΟΚ 30*
2. ΑΕΛ 24
3. Παναιτωλικός 23*
4. Άρης 23
5. Βόλος 21*
6. ΠΑΣ Γιάννινα 6
7. Λαμία 6
8. Πανσερραϊκός 5*
*Έχουν παιχνίδι λιγότερο
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top