Ήταν 17 Απριλίου 2013, όταν ο Μίλτον Γουγουλιάς δημοσιοποιούσε την απόφασή του για ίδρυση ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού συλλόγου με την επωνυμία «AEL Larissa FC», στο London του Οντάριο, στον Καναδά.


Αργά αλλά σταθερά, η ΑΕΛ Καναδά, διατρανώνει το όνομα τής ΑΕΛ τόσο στο κλειστό όσο και στο ανοιχτό πρωτάθλημα, με άνοδο στην Α’ κατηγορία MMSL (Middlesex Masters Soccer League), με κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων, αλλά και καταρρίψεις ρεκόρ, κάνοντας περήφανους τους ανά τον κόσμο υποστηρικτές της.

Με την ίδια αγάπη, με μεθοδικότητα, υπομονή, αδιάκοπη προσπάθεια και - πάνω απ’ όλα - με ανιδιοτέλεια ο Μίλτον Γουγουλιάς ιδρύει τις ακαδημίες τού συλλόγου, με στόχο να μάθουν τα παιδιά ομαδικότητα και ποδόσφαιρο. Στην προσπάθεια αυτή άμεσοι συμπαραστάτες του και στυλοβάτες είναι ο αδελφός του Θανάσης και η σύζυγός του Lowry, καθώς και εθελοντική προπονητική ομάδα.

«ΑΕΛ σαν αγριόχορτο φύτρωσες και εκεί», ήταν ο τίτλος του αφιερώματος που ετοίμασε και παρουσίασε πριν αρκετά χρόνια ο αγαπητός φίλος Νίκος Ασπρούδης στην εφημερίδα Larissanet. Έχοντας βιώσει από κοντά την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους συντελεστές που προαναφέρθηκαν, τα αποτελέσματα των φυτωρίων δεν θα αργήσουν να φανούν.

Η ΑΕΛ Καναδά συμπληρώνει σήμερα έντεκα (11) χρόνια από την ίδρυσή της. Σε όλους όσοι τίμησαν και συνεχίζουν να τιμούν το όνομα, τα χρώματα και το έμβλημα αυτού του συλλόγου, σε όσους αγωνίζονται για την εκπλήρωση του οράματος των ακαδημιών, καθώς και στους αθλητές και τους γονείς τους, εύχομαι ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, υγεία και δύναμη.

Λάρισα, 17 Απριλίου 2024

Με αδελφική αγάπη
Δημήτρης Κ. Κούρος
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top