Ο «πυρετός» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και το Δανία-Αγγλία ολοκληρώνει τη δεύτερη αγωνιστική ημέρα του τρίτου ομίλου. Πλούσιες οι επιλογές και εδώ στα προγνωστικά euro 2024 για να επιλέξει κάποιος σε ένα βορειοευρωπαϊκό ντέρμπι.

Πιστοί στην παρουσία τους σε μεγάλες διοργανώσεις οι Δανοί, οι οποίοι ευελπιστούν να πάρουν μία εκδίκηση από τον αποψινό αντίπαλό τους, για τον αποκλεισμό στον ημιτελικό του Euro 2021 με 2-1. Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ δεν ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της, καθώς έμεινε στο 1-1 με τη Σλοβενία στην πρεμιέρα, ενώ είχε πάρει «κεφάλι» στο σκορ με τον Έρικσεν στο 17’. Προκειμένου να μην «κυνηγάει» μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική με τη Σερβία, θα χρειαστεί να αποσπάσει κάτι από τους Άγγλους, έτσι ώστε να αυξήσει τις πιθανότητές της για πρόκριση στους «16».

Για την Αγγλία τι να πει κανείς; Και αυτή τη φορά λογίζονται ως το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, μετά την «πληγή» του Γουέμπλεϊ και την απώλεια αυτού από τους Ιταλούς στα πέναλτι. Έκανε το καθήκον της απέναντι στη Σερβία με 1-0, αλλά η εμφάνισή της δεν ικανοποίησε σε καμία των περιπτώσεων και δεν ήταν αντάξια του ονόματός της και των προσδοκιών. Σκοπεύει να «κλειδώσει» από σήμερα την επόμενη φάση και πιθανότατα και την πρωτιά στον όμιλο.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 24 φορές με τους Βρετανούς να έχουν δέκα νίκες, ενώ πέντε μετρούν οι Δανοί και πέντε παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Ο απολογισμός τερμάτων είναι 41-24 υπέρ των «τριών λιονταριών», τα οποία απαριθμούν 37 γκολ υπέρ και 29 κατά σε φάση ομίλων ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Από την μεριά τους οι «ερυθρόλευκοι» σκοράρουν στους 14 από τους πρόσφατους 16 αγώνες τους και αν υπολογίσουμε αφενός το κίνητρό τους και αφετέρου την προβληματική αμυντική λειτουργία των Άγγλων με τη Σερβία, τότε πολύ πιθανό να δούμε γκολ και από τους δύο. Το αμφίτερμα θα το βρει κανείς στο 2.07, απόδοση που αναμφίβολα αξίζει το ρίσκο, ειδικά στο live stoixima.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top