Η φετινή χρονιά του Παιδικού τμήματος της ΑΕΛ Τμήμα Μπάσκετ Ακαδημίες στέφθηκε με επιτυχία, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα τερμάτισε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος παίδων Λάρισας και προκρίθηκε στην τελική φάση του Θεσσαλικού πρωταθλήματος.

Από πολύ νωρίς το καλοκαίρι ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές των παιδιών με τους προπονητές, στο πλαίσιο των οποίων ανακοινώθηκε η φιλοσοφία και το πλάνο που έπρεπε να υιοθετήσουν, τα οποία ήταν βασισμένα στη σωστή αθλητική νοοτροπία, στην ομαδικότητα και στην αυτοθυσία για το κοινό καλό. Στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, και σε συνδυασμό με την αθλητική διατροφή, τα παιδιά απέκτησαν μια πολύ καλή φυσική κατάσταση. Στη συνέχεια, ακολούθησαν αρκετά φιλικά παιχνίδια, που βοήθησαν στο «χτίσιμο» ενός συγκεκριμένου τρόπου παιχνιδιού και της αγωνιστικής φιλοσοφίας της ομάδας μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη αγωνιστικά  με την έναρξη του πρωταθλήματος, να πραγματοποιήσει 11 συνεχόμενες νίκες και να τερματίσει με 12 νίκες και 2 ήττες. Σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας μας έπαιξε η συμμετοχή της στο τουρνουά της Αθήνας, όπου τα παιδιά απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες αντιμετωπίζοντας σε φιλικούς αγώνες τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι. Καθοριστικό ρόλο για την υλοποίηση του απαιτητικού προγράμματος και την πορεία της ομάδας έπαιξαν και οι γονείς των παιδιών, με την μεταφορά τους σε όλους τους αγώνες αλλά και στις προπονήσεις, παρά το επιφορτισμένο πρόγραμμα που είχαν οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά.

Ολοκληρώνοντας τη φετινή χρονιά, τα παιδιά απέκτησαν πολλές εμπειρίες και ανέπτυξαν πολλές δεξιότητες του παιχνιδιού, το οποίο λειτούργησε και ως συνδετικός κρίκος, με συνέπεια να δημιουργηθούν και ουσιαστικές φιλίες. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι στα παιδιά αναπτύχθηκαν αξίες όπως ο σεβασμός (στους κανόνες, τους προπονητές, τους συμπαίκτες τους αλλά και τους αντιπάλους), η αφοσίωση, η επιμονή, η υπευθυνότητα απέναντι στην ομάδα και, κυρίως, η ομαδικότητα, στοιχεία που συναποτελούν το αθλητικό ιδεώδες, καλλιεργώντας το ήθος των παιδιών. Όλες αυτές οι αξίες μας μαθαίνουν να συναγωνιζόμαστε και όχι να αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους σαν εχθρούς. Αντίθετα, η ευγενής άμιλλα που έχουν επιδείξει οι νεαροί παίκτες στους αγώνες είναι και το εφόδιο που πρέπει να αποκτήσουν μέσα από τα ομαδικά αθλήματα όπως το μπάσκετ, ώστε να λειτουργούν με υγιή τρόπο μέσα στα γήπεδα και έξω από αυτά.  

Η Ακαδημία μας συνεχίζει τον προγραμματισμό της για την νέα αγωνιστική χρονιά μέσω της φιλοσοφίας της που είναι η εξέλιξη των παιδιών της μέσω των προγραμμάτων της και η προώθηση τους στην Ανδρική ομάδα της ΑΕΛ.

Τα καλύτερα έρχονται, συνεχίζουμε δυναμικά καθημερινά.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top