Μετά τον Γιώργο Βαλεριάνο ένας ακόμα παίκτης της Καλαμάτας βρίσκεται στο στόχαστρο της ΠΑΕ ΑΕΛ και αυτός είναι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ¨Ελευθερία" ο 35χρονος μεσοεπιθετικός, Ανδρέας Τάτος. Δεν είναι λίγοι που καταλογίζουν τις προσεγγίσεις στον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, που όλα δείχνουν ότι θα συνεργαστεί με τη λαρισινή ομάδα (συνδυάζοντας και τις οικογενειακές του υποχρεώσεις).
Ο Τσιμπανάκος ξέρει πολύ καλά τον νότιο όμιλο, αφού ήταν στέλεχος της Καλαμάτας και δεν είναι τυχαίο ότι η ΑΕΛ ρίχνει δίχτυα και σε παίκτες από τον συγκεκριμένο όμιλο. Άλλωστε, αν γίνει σε έναν όμιλο το φετινό Πρωτάθλημα, θα χρειαστεί σημαντική ενίσχυση.
Ο Ανδρέας Τάτος γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1989, αγωνίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου, έχει χρησιμοποιηθεί και ως επιτελικός μέσος πίσω από τους επιθετικούς, αλλά και ως ανασταλτικός μέσος. Περιστασιακά έχει αγωνιστεί και στα δύο άκρα, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης.
Η καριέρα του ξεκίνησε το 2006 στην Παναχαϊκή, όπου είχε ένα σύντομο πέρασμα και τον χειμώνα της ίδιας χρονιάς μεταγράφηκε στο Χαϊδάρι, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και σύντομα πολλές ομάδες ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν.
Το 2008 ο Ατρόμητος απέκτησε τα δικαιώματά του λογίζοντάς τον αρχικά ως αναπληρωματική λύση, όμως από τα μισά της πρώτης του χρονιάς στο Περιστέρι κατάφερε να πάρει θέση βασικού. Το 2011 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, αλλά παρέμεινε για μια περίοδο ως δανεικός στον Ατρόμητο, με τον οποίο έφθασε σε δύο τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος, το 2011 και το 2012, αγωνιζόμενος και στους δύο. Η συμμετοχή του στον τελικό του 2012 απασχόλησε αρκετά, καθώς κλήθηκε να αγωνιστεί εναντίον της ομάδας στην οποία ανήκε. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στον σύλλογο των δυτικών προαστίων ήταν αναντικατάστατος.
Μετά το τέλος της περιόδου 2011-12, επέστρεψε στην ομάδα του Πειραιά, χωρίς να καταφέρει, όμως, να καθιερωθεί, με αποτέλεσμα να δοθεί εκ νέου δανεικός στον Άρη Θεσσαλονίκης, όπου και αγωνίστηκε σε 11 αγώνες κατά τη σεζόν 2012-13 και σε 30 αγώνες τη σεζόν 2013-14.
Το καλοκαίρι του 2014 έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ατρόμητο, επιστρέφοντας στην ομάδα του Περιστερίου έπειτα από δύο χρόνια, όμως την 1η Φεβρουαρίου 2015 αποχώρησε ως ελεύθερος, υπογράφοντας στη Βέροια.
Στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 συμφώνησε με τον Άρη Θεσσαλονίκης ως ελεύθερος, επιστρέφοντας στον σύλλογο έπειτα από δύο χρόνια απουσίας. Στους «κίτρινους» παρέμεινε δύο χρόνια, συμπληρώνοντας 56 συμμετοχές Πρωταθλήματος και 18 τέρματα. Συνολικά στις τέσσερις σεζόν που αγωνίστηκε στον Άρη συμπλήρωσε 100 συμμετοχές (41 στην Α’ Εθνική, 28 στη Β’ Εθνική, 28 στη Γ’ Εθνική, καθώς και σε 3 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος) και υπήρξε ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες της ομάδας, τόσο για την αγωνιστική του συνεισφορά όσο και για το γεγονός ότι δε δίστασε επιστρέψει στο Χαριλάου και να αγωνιστεί με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, ακόμη και στις χαμηλότερες εθνικές κατηγορίες.
Το καλοκαίρι του 2017 ανακοινώθηκε η συμφωνία του με την τουρκική Ελάζιγκσπορ, με τον Άρη να διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 30%.
Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Ανδρέας Τάτος επιστρέφει στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στην Ξάνθη.
Τον Αύγουστο του 2021 υπέγραψε στην ομάδα της Καλαμάτας και αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα της Super league 2.
Στις 5 Αυγούστου 2011 κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ελλάδας, από τον τότε ομοσπονδιακό προπονητή Φερνάντο Σάντος, χωρίς ωστόσο να πάρει χρόνο συμμετοχής.
Ο Τάτος φέτος αγωνίστηκε με τη φανέλα της Καλαμάτας σε 17 παιχνίδια, έχοντας 5 γκολ και 5 ασίστ. Έκανε μια πολύ δυνατή εκκίνηση στη σεζόν, αλλά στα μέσα της τραυματίστηκε και όταν επέστρεψε είχε χάσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα.
Βέβαια, αξίζει να τονιστεί πως τα 10 γκολ στα οποία συμμετείχε ο Τάτος (γκολ και ασίστ) αποτελούν το 37% των συνολικών γκολ (29) που πέτυχε η Καλαμάτα στη Super League 2.
Δύο φορές φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ατρόμητο Αθηνών (2011, 2012) και δύο φορές αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Πρωταθλήματος Ελλάδας από τη διοργανώτρια αρχή.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top