Η παραμονή της ομάδας στην Πτολεμαΐδα περιλαμβάνει ένα απαιτητικό πρόγραμμα προπονήσεων, με κύριους στόχους τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την εντατική δουλειά στο τακτικό σκέλος, ώστε η ΑΕΛ να παρουσιαστεί πανέτοιμη ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Η αποστολή της ομάδας που συμμετέχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές:
Μελίσσας, Βενετικίδης, Σπανός, Μπαγκαλιάννης, Παντελάκης, Φεριγκρά, Κοσονού, Γκρόζος, Αποστολάκης, Δεληγιαννίδης, Παπαγεωργίου, Αντράντα, Παναγιωτίδης, Δούμτσης, Μούργος, Τριμμάτης, Πασάς, Μωραΐτης, Δημηνίκος, Πέρεζ, Στάικος, Γκαράτε, Κοβάτσεβιτς, Μπαργιώτας, Βαρσάμης, Μπρισίμης.
Στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνεται ο Χάρης Ηλιάδης ο οποίος και έμεινε στη πόλη της Λάρισας ούτως ώστε να ολοκληρώσει τον κύκλο θεραπειών αποκατάστασης του τραυματισμού του στο γόνατο.