Η ΠΑΕ ΑΕΛ βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση ακόμη μίας χειμερινής μεταγραφής, καθώς έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τον Πιόνε Σίστο, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από τον Άρη. Ο 31χρονος Δανός διεθνής μεσοεπιθετικός, παρά το γεγονός ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους» έως το καλοκαίρι του 2026, δεν βρίσκεται στα αγωνιστικά πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ. Η συγκεκριμένη εξέλιξη άνοιξε τον δρόμο για την αποχώρησή του από τη Θεσσαλονίκη και έδωσε την ευκαιρία στους «βυσσινί» να κινηθούν για την απόκτησή του.
Ο Πιόνε Σίστο Ιφόλο Εμιρμίγια (Pione Sisto Ifolo Emirmija) γεννήθηκε στην πόλη Καμπάλα της Ουγκάντα στις 4 Φεβρουαρίου 1995, από γονείς με καταγωγή από το Νότιο Σουδάν και έχει ύψος 1.71 μ. είναι αριστερός εξτρέμ, αλλά μπορεί να αγωνιστεί ως δεξί εξτρέμ, αλλά και ως επιτελικός μέσος. Σε ηλικία μόλις δύο μηνών μετακόμισε με την οικογένειά του στη Δανία και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα έγιναν με τη φανέλα της Γιέρινγκ (Tjørring).
Η Μίντιλαντ τον ενέταξε στις ακαδημίες της το 2010 και έκανε όλη τη διαδρομή μέχρι την πρώτη ομάδα πραγματοποιώντας ντεμπούτο στο πρωτάθλημα Δανίας τη σεζόν 2012-2013.
Την αμέσως επόμενη χρονιά ο Δανός αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς για τη Μίντιλαντ και την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Το καλοκαίρι του 2016 η ισπανική Θέλτα έβγαλε από τα ταμεία της 6 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της και έφυγε από τη Δανία με συνολικό απολογισμό 113 συμμετοχές (31 γκολ, 11 ασίστ).
Την περίοδο 2016-2020 φόρεσε 135 φορές τη φανέλα της Θέλτα (18 γκολ, 14 ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις και έπειτα επέστρεψε στη Δανία και στη Μίντιλαντ, στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.
Στη δεύτερη θητεία του στην σκανδιναβική ομάδα κατέγραψε 102 συμμετοχές (15 γκολ, 10 ασίστ) και πανηγύρισε ένα Κύπελλο Δανίας.
Τη σεζόν 2023-2024 αγωνίστηκε με τη φανέλα της Αλάνιασπορ στην Τουρκία και είχε 23 συμμετοχές με 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
Τον Ιούλιο του 2024, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας δύο ετών με τον Άρη.
Τη σεζόν 2024-2025 είχε 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα του Άρη.
Τη σεζόν 2025-2026 μέχρι τώρα έχει με τον Άρη καταγράψει 9 συμμετοχές (6 Superleague-3 Κύπελλο Ελλάδας), αγωνιζόμενος συνολικά 595 λεπτά.
Τέλος ο Πιόνε Σίστο είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Δανίας, με το οποίο έχει αγωνιστεί 26 φορές από το 2015 που κλήθηκε για πρώτη φορά, ενώ ήταν και στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.
 
ΑΕΛ © 2026. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top