Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία χορήγησης των πιστοποιητικών συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), με τις ομάδες της Super League 2 να εξασφαλίζουν σταδιακά το απαραίτητο «πράσινο φως» για τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα.
Κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΕΕΑ, εγκρίθηκαν οι φάκελοι των ΠΑΕ Πανθρακικός, Πύργος και Ελλάς Σύρου.
Με τις τελευταίες εγκρίσεις, η διαδικασία οδεύει προς την ολοκλήρωσή της. Οι μόνες εκκρεμότητες που απομένουν αφορούν τη χορήγηση πιστοποιητικών στις ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς, Ζάκυνθος και Αναγέννηση Καρδίτσας.
Η απόφαση για τις τρεις συγκεκριμένες ΠΑΕ αναμένεται να κλείσει και τυπικά τον κύκλο των πιστοποιήσεων, ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο ενόψει της έναρξης του νέου πρωταθλήματος της Super League 2.
Μέχρι σήμερα, πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ έχουν εξασφαλίσει οι παρακάτω 13 ομάδες της Super League 2:
Αστέρας Τρίπολης Β'
ΠΑΟΚ Β'
Ολυμπιακός Β'
Πανσερραϊκός
Νίκη Βόλου
Καλλιθέα
Νέστος Χρυσούπολης
Μαρκό
Πανιώνιος
Πανθρακικός
Πύργος
Ελλάς Σύρου
