
Ο Εμίλ Ντίκα απάντησε θετικά στην προσφορά της «Βασίλισσας του Κάμπου» και του χρόνου θα αγωνίζεται εκ νέου με βυσσινί φανέλα αυτή τη φορά όχι της Ραπίντ Βουκουρεστίου αλλά της ΑΕΛ.Τις επόμενες ημέρες, μόλις ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Ρουμανίας, θα έρθει στην Ελλάδα ο παίκτης της Ραπίντ για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να παρουσιαστεί από τη διοίκηση των βυσσινί. Να σημειωθεί πως μένει ελεύθερος και η ΑΕΛ δεν θα χρειαστεί να πληρώσει χρήματα στην ομάδα του Ντίκα.Ο Ντίκα αγωνίζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμή και παίζει σε όλες σχεδόν τις θέσεις.Μετράει 110 συμμετοχές και τέσσερα γκολ στο Ρουμανικό πρωτάθλημα.
Ημ. Γέννησης : 17/07/1982
Θέση : Μέσος
Ύψος : 1,79
Βάρος : 73
| Περίοδος | Ομάδα | Συμμετοχές | Γκόλ |
| 2002 - 03 | Ιντερνατιονάλ Πιτέστι | 11 | - |
| 2003 – 04 | Αργκές Πιτέστι | 18 | - |
| 2004 – 05α | Αργκές Πιτέστι | 24 | 1 |
| 2004 – 05β | Ντάτσια Μιοβένι | 3 | - |
| 2005 – 06 | Ραπίντ Βουκουρεστίου | 30 | - |
| 2006 – 07 | Ραπίντ Βουκουρεστίου | 17 | - |
| 2007 – 08 | Ραπίντ Βουκουρεστίου | 30 | 3 |
| 2008 – 09 | Ραπίντ Βουκουρεστίου | 8 | - |
Την ίδια ώρα ο Κώστας Πηλαδάκης που βρίσκεται στην Τουρκία προσπαθεί να πείσει τον Ουμίτ Καράν να ενταχθεί στο ρόστερ της ΑΕΛ, αλλά ο 33χρονος σέντερ φορ της Γαλατάσαραϊ δείχνει διστακτικός. Ο πρόεδρος της Λάρισας εξασφάλισε τη συγκατάθεση της διοίκησης της Γαλατά για να μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή, αφού ο Καράν δεσμεύεται με συμβόλαιο με την τουρκική ομάδα. Ωστόσο, η Γαλατάσαραϊ θέλει να αποδεσμεύσει τον Καράν, προκειμένου να γλιτώσει το υψηλό συμβόλαιό του και έτσι ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ πήρε το "ΟΚ" και ξεκίνησε συζητήσεις με τον τούρκο άσο, στον οποίο κατέθεσε την προσφορά του για διετές συμβόλαιο το ύψος της οποίας φθάνει το 1.000.000 ευρώ.
Ο Καράν δεν έδειξε ιδιαίτερα ζεστός ακούγοντας την πρόταση της ΑΕΛ, όμως απ' την άλλη δεν έκλεισε και εντελώς την πόρτα στους "βυσσινί". Τις επόμενες ώρες θα υπάρξει εκ νέου επαφή ανάμεσα στις δυο πλευρές με τον Πηλαδάκη να κάνει την μεγάλη προσπάθεια να πείσει τον σπουδαίο τούρκο άσο να πει το "ναι" και να έρθει στην ΑΕΛ.
Παράλληλα, μέσα στα επόμενα 24ωρα θα επιχειρηθεί νέα συνάντηση με τον ατζέντη του Τουμέρ Μετίν για την παραμονή του έμπειρου μέσου στην λαρισινή ομάδα. Στην πρώτη "κρούση" που έγινε ο Τουμέρ ήταν αρνητικός στην πρόταση για αμοιβή ανά αγώνα (8.000€ τη συμμετοχή) και ζήτησε πάγιες αποδοχές.Η αντιπρόταση του προέδρου της ΑΕΛ θα στηρίζεται πιθανότατα σε μίνιμουμ συμμετοχών, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να διακινδυνεύσει ένα εγγυημένο συμβόλαιο σε έναν παίκτη που είναι σε προχωρημένη ηλικία. Βέβαια ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον θέλει στην ΑΕΛ της νέας περιόδου, ενώ ο Τουμέρ αποτελεί και αγαπημένο παίκτη της κερκίδας των "βυσσινί". Ολα αυτά παίζουν τον ρόλο τους. Θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί η "χρυσή τομή", όμως σε κάθε διαπραγμάτευση θα υπάρχει πάνω απ’ όλα το συμφέρον της ομάδας, όπως τονίζεται απο τον Κώστα Πηλαδάκη.
Την Τρίτη η απάντηση Κοτσόλη
Την Τρίτη θα απαντήσει ο τερματοφύλακας Στέφανος Κοτσόλης στην πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας με την ΑΕΛ καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται για διακοπές στην Ιταλία και υπάρχει δίλημμα αν θα ακολουθήσει το συναίσθημα ή το χρήμα. Η αλήθεια είναι ότι έχει στα χέρια του εγγυημένη πρόταση για τρία χρόνια 750.000 ευρώ ενώ η ΑΕΛ του δίνει λιγότερα αλλά από την άλλη θεωρεί ότι είναι «δεμένος» ψυχικά μαζί της. Αν υπάρξει μια μικρή βελτίωση στην πρότασή του τότε δεν αποκλείεται να πει το «ναι».Οσον αφορά το θέμα με τον πρώην ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου Ντάριο Φερνάντες, όντως η ΑΕΛ πριν απο μια εβδομάδα χτύπησε την πόρτα της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για τον 31χρονο αργεντίνο μέσο, όμως τα ποσά που ακούστηκαν κρίθηκαν υπερβολικά για τους "βυσσινί" και έτσι η υπόθεση έκλεισε εκεί.
