Λάβαμε ένα μήνυμα από τον αρχισυντάκτη του mustsport και όπως το συνηθίζουμε εδώ
στο aelole.gr δημοσιεύουμε το περιεχόμενο του, εφόσον δεν περιέχει υβριστικό ή βλάσφημο περιεχόμενο.

Διαβάστε τι μας έστειλε 
«Κύριε πρόεδρε,
την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στο site της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 αναρτήθηκε μια δήλωση σας που αφορούσε “ δημοσιεύματα που αφορούν σε κινήσεις της ομάδας ή σε εξελίξεις γύρω από σημαντικά για το μέλλον της ζητήματα ”. Την ίδια μέρα και λίγες ώρες νωρίτερα το mustsport είχε δημοσιεύσει το έγγραφο της ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ (Δείτε εδώ) και αφορούσε την εξαίρεση των ποδοσφαιριστών από την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα με ημερομηνία κατάθεσης 8 Ιανουαρίου. Κάτι που σημαίνει ότι μετά την αφαίρεση των ποδοσφαιριστών ο αριθμός των πιστωτών που απέμεναν δεν δικαιολογούσαν την υπαγωγή της ΑΕΛ στο επίμαχο άρθρο. Δηλαδή η «ΜΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ» στην ουσία αφορούσε την παραίτηση από το σύνολο της αρχικής αίτησης. Ή δεν είναι έτσι κ. Πρόεδρε;
Την ίδια μέρα, επίσης, δημοσιεύθηκε άρθρο του Αποστόλη Τριανταφύλλου στο Sport Larissa με το ίδιο θέμα (μάλιστα προς τιμήν τους το μέσον και ο αρθρογράφος, τηρώντας την δεοντολογία, αναφέρθηκαν στην πηγή)
Επίσης θέσαμε και κάποια ερωτήματα από αυτά που απασχολούν το σύνολο του κόσμου της ομάδας μας. Αντί απάντησης στα ερωτήματα αυτά  κ. Πηλαδάκη μας “μαλώσατε” για άλλη μια φορά, αναφερθήκατε με αοριστολογίες στα όσα γίνονται «για το καλό της ομάδας» και για άλλη μια φορά μας καλέσατε να αναλάβουμε τις τύχες της ομάδας αυτής.
Επειδή δεν γνωρίζω όλους τους αποδέκτες της δήλωσης σας, αλλά επειδή είμαι ένας από αυτούς που ασκούν κριτική και θέτουν ερωτήματα με την ίδια εντιμότητα που έγραφα τα άρθρα με τίτλο “Ναι, ψηφίζω Πηλαδάκη”, (βρίσκεται εδώ) θα απαντήσω μόνο για τον εαυτό μου χωρίς να υποκαταστήσω κανένα άλλο.
Ας δούμε πάλι, κ. πρόεδρε, ξεχωριστά την κάθε παράγραφο της δήλωσης σας  
«Διαβάζω τον τελευταίο καιρό δημοσιεύματα που αφορούν σε κινήσεις της ομάδας ή σε εξελίξεις γύρω από σημαντικά για το μέλλον της ζητήματα, με επιφανειακή προσέγγιση, ισοπεδωτική διάθεση, ειρωνεία και «εύκολη» κριτική.  Δημοσιεύματα που δεν λαμβάνουν υπόψη όλα τα στοιχεία, ούτε τα πραγματικά δεδομένα των δύσκολων καιρών, της υποβαθμισμένης Football League, των σχεδόν μηδενικών εσόδων, της μεγάλης οφειλής του Δημοσίου και της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται στο μέτρο, πάντα, του δυνατού. Δημοσιεύματα που πιστεύουν ότι όλα γίνονται στο πόδι, ότι δεν υπάρχει πλάνο, ότι μόνο λάθη κάνουμε, ότι κρύβουμε μονίμως την αλήθεια».
Αν «επιφανειακή προσέγγιση» και «ισοπεδωτική διάθεση» είναι τα στοιχεία που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους. Και στην «υποβαθμισμένη  Football League» δεν την έριξαν την ομάδα ούτε οι δημοσιογράφοι ούτε οι φίλαθλοι κύριε πρόεδρε.
«Για οποιονδήποτε έχει διαπιστωμένη οικονομική ικανότητα να συντηρήσει τον προϋπολογισμό της ομάδας, οι μετοχές της ΠΑΕ είναι στη διάθεσή του. Η εύκολη λύση θα ήταν να παραιτηθεί το ΔΣ και να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας όσοι κάνουν «εύκολη» κριτική. Μπορούν όμως;»
Τον προϋπολογισμό της ομάδας μπορούν να τον συντηρήσουν πολλοί κύριε πρόεδρε, άλλωστε αυτό το υποστηρίζουν και συνεργάτες σας. Τα δυσβάσταχτα χρέη που εσείς δημιουργήσατε όμως δεν ξέρω αν μπορούν. Και για ποιο Δ.Σ. μιλάτε όμως; Για τον Μίμη Τσακμακίδη; Γιατί είναι ο μόνος που ανήκει στο Δ.Σ. της ΠΑΕ και βρίσκεται καθημερινά εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται και τα υπόλοιπα μέλη του.
«Επειδή μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δείξει ούτε τη θέληση, ούτε αποδειγμένα μπορεί να αναλάβει τις τύχες της ομάδας μας, εμείς προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να δίνουμε λύσεις και βοήθειες όπου είναι δυνατόν, για όσο αντέχουμε ακόμα, χωρίς να ξέρουμε για πόσο. Για την ομάδα μας, που έχουμε αγαπήσει εμπράκτως και με πολλές θυσίες, προσπαθώντας να μη μείνει ακέφαλη.»
Για το αν έχουν βρεθεί κανείς που «μπορεί να αναλάβει τις τύχες της ομάδας μας», για να μην προχωρήσουμε στην δημοσιοποίηση και άλλων εγγράφων θα σας θυμίσω κάτι που είναι γνωστό σε όλο τον φίλαθλο κόσμο. Ενδιαφερόμενος με τον οποίον δεν προέκυψε συμφωνία αγόρασε άλλη ΠΑΕ η οποία τότε παρέπαιε και εδώ και οκτώ αγωνιστικές κάνει το ασανσέρ μεταξύ 1ης και 2ης θέσης.
«Όλες οι υπόλοιπες κακόβουλες κριτικές είναι εκ του περισσού, εκτός αν έχουν κάτι άλλο να προτείνουν.
Η χώρα μας έχει πρόβλημα με τους πολλούς που εντοπίζουν τα προβλήματα. Οι λίγοι είναι αυτοί που προσπαθούν να τα λύσουν.»
Και για να σταματήσουν οι κακόβουλες κριτικές εγώ έχω κάτι να προτείνω. Στον επόμενο αγώνα στήστε κάλπες σε κάθε θύρα του ARENA κάντε ένα μόνο ερώτημα στον κόσμο της ομάδας. “ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΌΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΛ;”. Υποθέτω ότι γνωρίζετε την απάντηση.
Και κάτι τελευταίο σε ότι αφορά την δήλωση σας. Νιώθω πολύ καλά που ανήκω στους πολλούς που εντοπίζουν τα προβλήματα παρά στους λίγους που τα δημιουργούν και μετά λένε ότι προσπαθούν να τα λύσουν χωρίς όμως επιτυχία ή ουσιαστικό αποτέλεσμα. Κάτι που συμβαίνει τελευταία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας (πολιτική, ποδόσφαιρο κ.λ.π.).
Τελειώνοντας θα επαναλάβω τα ερωτήματα που έχει όλος ο κόσμος της Λάρισας:
Ποιο είναι το πραγματικό χρέος της ομάδας;
Ποιο είναι το πλάνο για την εξυγίανση της ομάδας;
Τι ισχύει σχετικά με την παραχώρηση της ομάδας σε άλλο πρόσωπο;
Αν υπάρξει άλλη δήλωση ή απάντηση στα δημοσιεύματα που συνεχώς αυξάνονται θα παρακαλούσα να είναι μια σαφής απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα και όχι αόριστες αναφορές και αφορισμοί.
Πείτε στον κόσμο αυτά τα πράγματα κύριε πρόεδρε και να είστε σίγουρος πως όχι μόνο δεν θα σας κρίνει κανείς αλλά θα βρείτε και πολλούς συμπαραστάτες.
Κλείνω θυμίζοντας σας κάτι που σας είχα πει με δημοσίευμα στις 18 Φεβρουαρίου του 2011, τότε που ακόμη σας αποκαλούσαμε «φίλε πρόεδρε» και όχι «κύριε πρόεδρε». Τότε που ήσασταν ακόμη ΕΔΩ.
Και μαζί κατακτήσαμε και εμείς έναν τίτλο με την εκστρατεία μας στην Καστοριά. Αλλά σου στείλαμε και ένα μήνυμα. «Κάνε εσύ το σωστό και μη φοβάσαι τίποτα. Εμείς εδώ είμαστε». Δυστυχώς μας έμειναν οι τίτλοι. Το μήνυμα ή δεν το πήρες ή το αγνόησες ή το ξέχασες με την πάροδο του χρόνου.
Φίλε πρόεδρε σε χαιρετώ (ότι και αν σημαίνει αυτό).
Κύριε πρόεδρε σας χαιρετώ (ότι και αν σημαίνει αυτό).
Φώτης Βακιρτζηδέλης

Σ.Σ. Την ώρα που γραφόταν αυτές οι γραμμές ο Αποστόλης Τριανταφύλλου ανέβασε στο Sport Larissa κείμενο που κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. Έτσι αναγκάστηκα να διαφοροποιήσω κάποια στοιχεία γιατί διαφορετικά θα ήταν σαν ένα κείμενο με δυο υπογραφές. Αλλά αυτό συμβαίνει με όσους και να γράψουν, ότι και να γράψουν. Τα γεγονότα είναι ίδια, η αντιμετώπιση τους από τους δημιουργούς ίδια άρα και η κριτική (από όσους θέλουν να την κάνουν) είναι ίδια.»
*Το aelole.gr δίνει τον λόγο στους απλούς φιλάθλους της ΑΕΛ να εκφράσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την αγαπημένη μας ομάδα. Στείλε μας και τα δικά σου θέματα, βίντεο και φωτογραφίες στο e-mail μας ael_ole@hotmail.com. Επίσης μέσω facebook στείλτε τα μηνύματά σας στο aelole
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top