Δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες ο κόμβος στην περιφερειακή οδό Τρικάλων-Αθηνών
στη Λάρισα, μεταξύ του γηπέδου AEL F.C. ARENA και του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας στην περιοχή Μεζούρλο. Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ.. Κώστας Τζανακούλης και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου. O προϋπολογισμός του έργου είναι της τάξης των 850.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας και τους ΚΑΠ της Π.Ε. Λάρισας. Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Τις προσεχείς ημέρες δημοπρατείται ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για την Λάρισα και όχι μόνο. Πρόκειται για τον κόμβο στην περιφερειακή οδό Λαρίσης – Τρικάλων σε ένα επικίνδυνο σημείο τη δεδομένη στιγμή, ένας κόμβος που πρόκειται να εξυπηρετεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το Διαχρονικό Μουσείο και το νέο γήπεδο της Α.Ε.Λ. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 850.000 € για το οποίο εγκαίρως διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε 500.000 € από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και τις υπόλοιπες 350.000 € από τους πόρους της Περιφέρειας (ΚΑΠ). Είναι ένα έργο συνεργασίας, συνέργιας γι’ αυτό έχουμε και τα αποτελέσματα. Με συντονισμένες προσπάθειες με τον Δήμο Λαρισαίων, καταρτίστηκε και εκπονήθηκε η μελέτη, ώστε το έργο αυτό να μπορέσει να προχωρήσει.”

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Τζανακουλης είπε :« Πλέον η μελέτη είναι από κάθε άποψη έτοιμη και θα διευκολύνει και την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο και την απρόσκοπτη προσέλευση στο νοσοκομείο αλλά και στο Διαχρονικό Μουσείο. Στην πορεία βέβαια θα δούμε αν θα χρειαστεί να κάνουμε και άλλα επιμέρους έργα για να γίνει όλη η οδός ασφαλής από την αρχή μέχρι το τέλος της. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που δούλεψαν, αυτούς που χρηματοδότησαν και αυτούς που θα δουλέψουν για να ολοκληρωθεί ο κόμβος. Ήταν επιτακτική ανάγκη, για το έργο αυτό, η Τροχαία το έθετε πάντοτε το συγκεκριμένο θέμα, όχι μόνο στους αγώνες της ΑΕΛ, αλλά και γενικότερα γιατί η κίνηση σε αυτόν τον δρόμο και είναι μεγάλη».

Tο έργο αφορά την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στην περιφερειακή οδό Τρικάλων – Αθηνών στην Λάρισα, μεταξύ του γηπέδου AEL F.C. ARENA και του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας στην περιοχή Μεζούρλο, για την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών της περιφερειακής οδού στα πλαίσια του έργου «Συντήρηση Δικτύου Οδοποιίας στα Διοικητικά Όρια του Δήμου Λαρισαίων».

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, συμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι οι εξής:
Α. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ
Σύμφωνα με την οριζοντιογραφία των έργων στην Περιφερειακή οδό γίνεται εκατέρωθεν διαπλάτυνση ώστε να δημιουργηθεί το απαραίτητο πλάτος για τις λωρίδες αριστερής στροφής και επιτάχυνσης – επιβράδυνσης. Θα διατηρηθούν τόσο η υπάρχουσα μηκοτομή της Περιφερειακής οδού όσο και οι επικλίσεις (εγκάρσιες κλίσεις) σε κάθε σημείο. Συνεπώς και οι διαπλατύνσεις θα σεβαστούν τις υφιστάμενες επικλίσεις. Γενικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι οι παρακάτω:
1. Καθαρισμός των φυτικών στη ζώνη κατάληψης του έργου.
2. Εκσκαφή σε έδαφος γαιώδες-ημιβραχώδες.
3. Επιμελημένη καθαίρεση του υφιστάμενου ‘’Στερεού Εγκιβωτισμού’’ που βρίσκεται στις οριογραμμές του οδοστρώματος εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού.
4. Κατασκευή επιχώματος με επίλεκτα θραυστά υλικά λατομείου κατηγ. Ε4 στις θέσεις των διαπλατύνσεων
5. Κατασκευή 2 στρώσεων υπόβασης οδοστρωσίας συμπυκνωμένου πάχους 0,10μ εκάστη στις θέσεις των διαπλατύνσεων.
6. Κατασκευή 2 στρώσεων βάσης οδοστρωσίας συμπυκνωμένου πάχους 0,10μ εκάστη στις θέσεις των διαπλατύνσεων.
7. Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης βάσης συμπυκνωμένου πάχους 0,05μ στις θέσεις των διαπλατύνσεων.
8. Κατασκευή ενιαίας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05μ σε όλο το πλάτος της περιφερειακής οδού.

Β. ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
(ΟΔΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΝΤΩΝΙΑ)
Σύμφωνα με την οριζοντιογραφία των έργων, στην οδό που συνδέει την Περιφερειακή οδό με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, γίνεται αποξήλωση του υφιστάμενου ασφαλτικού και πλήρης ανακατασκευή του οδοστρώματος ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες επικλίσεις για την ασφαλή σύνδεση της με την Περιφερειακή Οδό. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι οι παρακάτω:
1. Εκσκαφή σε έδαφος γαιώδες-ημιβραχώδες
2. Καθαίρεση των υφιστάμενων κρασπεδορείθρων και του επιφανειακού σκυροδέματος επένδυσης της τάφρου μεταξύ των υφιστάμενων κρασπέδων και της τάφρου. Επίσης θα γίνει αποξήλωση του υφιστάμενου ασφαλτικού.
3. Κατασκευή επιχώματος με επίλεκτα θραυστά υλικά λατομείου κατηγ. Ε4.
4. Κατασκευή 2 στρώσεων υπόβασης οδοστρωσίας συμπυκνωμένου πάχους 0,10μ εκάστη.
5. Κατασκευή νέων κρασπεδορείθρων για τη δημιουργία των νησίδων και την προστασία της τάφρου (κατασκευή κρασπεδορείθρων στη νέα οριογραμμή προς την πλευρά της τάφρου).
6. Κατασκευή 2 στρώσεων βάσης οδοστρωσίας συμπυκνωμένου πάχους 0,10μ εκάστη.
7. Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης βάσης συμπυκνωμένου πάχους 0,05μ.
8. Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05μ.
9. Κατασκευή νέου σκυροδέματος επένδυσης του ερείσματος μεταξύ τάφρου και νέου οδοστρώματος.

Γ. ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Όλες οι εργασίες χωματουργικών και ασφαλτικών στην οδό προς το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας θα εκτελεστούν από το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Λαρισαίων.
aftodioikisi.gr
 
ΑΕΛ © 2023. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top