Η εκδήλωση που έλαβε χώρα χθες, Δευτέρα 30 Ιουνίου, σε τοπικό ξενοδοχείο σίγουρα δεν μπορεί να
χαρακτηριστεί ως συνέντευξη τύπου για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα λίγη σημασία έχει κάτι τέτοιο. Όπως και να ‘χει μέσα σε δύο και πλέον ώρες συζητήσεων μονοπώλησε το συμπέρασμα ότι η εκκαθάριση της πρώην «ΠΑΕ ΑΕΛ 1964» είναι τροχοπέδη όσον αφορά τη σύσταση της νέας «ΠΑΕ ΑΕΛ», ενώ η πέτρα του σκανδάλου ακούει στο όνομα «προπονητήριο Δέντρων». Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

Προπονητήριο Δέντρων:
Παραχωρήθηκε η συγκεκριμένη έκταση (35 περίπου στρεμμάτων) στην ΑΕΛ το 1985 από το Δήμο Τυρνάβου με την ύπαρξη διαλυτικής αίρεσης σε περίπτωση που δε χτιζόταν γήπεδο στην έκταση αυτή.
Η διαλυτική αυτή αίρεση ουσιαστικά έληξε μετά το 2000, όταν και είχαν παρέλθει τα 15 χρόνια, ενώ σήμερα μετράμε ήδη 29 χρονιά από τη χρονολογία έναρξης της ισχύος της.
Η κερκίδα που είναι χτισμένη στην έκταση αυτή δεν έχει άδεια οικοδόμησης και επομένως απαιτούνται χρήματα για νομιμοποίηση, ώστε έπειτα να καταστεί δυνατή και η μεταβίβαση του ακινήτου.

Πλευρά Πηλαδάκη:
Για το καταστροφικό κακό που ο Κ. Πηλαδάκης προξένησε στην ΑΕΛ τα τελευταία χρόνια τα έχουμε ξαναπεί και άλλωστε το βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Η ΑΕΛ βρέθηκε εμπλεκόμενη σε ντροπιαστικά ψευτοδιλήμματα για συγχωνεύσεις, ενώ εξαιτίας του βρέθηκε στα τάρταρα της Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας και έρμαιο προσώπων και καταστάσεων που έχουν βρει την ευκαιρία να πιστεύουν ότι έχουν το πάνω χέρι. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, όμως, τη μοναδική υποχρέωση που είχε να τακτοποιήσει από τις 27/7/2013 δεν την άγγιξε ουσιαστικά καθόλου, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς έβαλε και συνεχίζει να βάζει κι άλλες τρικλοποδιές.
Καθυστέρησε, λοιπόν, συνειδητά τη διαδικασία της εκκαθάρισης της πρώην «ΠΑΕ ΑΕΛ 1964», αναφέροντας διαρκώς προθεσμίες, όπως τώρα ανέφερε χρονική διορία 20 ημερών.
Οι εκκαθαριστές που ορίστηκαν και είναι ελεγχόμενοι από εκείνον (ο ένας από τους δύο εκκαθαριστές είναι ο ίδιος ο πατέρας του) έχουν αδρανήσει εγκληματικά.
Αναμόχλευσε το ζήτημα της διαλυτικής αίρεσης από το Δήμο Τυρνάβου σε χρονικό σημείο που οι τοπικές αρχές είχαν βάλει λουκέτο λόγω εκλογών.
Έκοψε ρεύμα και νερό στο προπονητήριο των Δέντρων με συνέπεια η κατάστασή του να είναι τουλάχιστον τραγική και άρα πρόβλημα για την προετοιμασία της ομάδας, καθώς και απωθητική για τον οποιονδήποτε πιθανό αγοραστή του.
Τα πράγματα είναι απλά. Ο Κ. Πηλαδάκης δεν επιθυμεί να γίνει η εκκαθάριση γιατί την αμέσως επόμενη μέρα από την ολοκλήρωσή της θα κληθεί να λογοδοτήσει και να πληρώσει για πιθανές παρατυπίες και χρέη. Αν δεν το κάνει, τότε θα έχει να αντιμετωπίσει για τα καλά το νόμο, με τα «βραχιόλια» να περιμένουν για να βροντήξουν.
Αν ο Κ. Πηλαδάκης ήθελε να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση θα μπορούσε σίγουρα να είχε αντιμετωπίσει διαφορετικά το ζήτημα και να είχε επισπεύσει τις διαδικασίες. Παράλληλα, το μοναδικό ακίνητο περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 (το προπονητήριο των Δέντρων δηλαδή), από τη στιγμή που είχε σκοπό να το πουλήσει ώστε να καρπωθεί ρευστό, θα φρόντιζε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έτσι ώστε να παραμένει ελκυστικό για πιθανούς αγοραστές.
Η πρόσφατη πρόταση για μεταβίβαση των Δέντρων στη Γήπεδο ΑΕ, η οποία είναι συμφερόντων Πηλαδάκη ως γνωστόν, με σκοπό τη σταδιακή μεταβίβαση στον όποιο νέο επίδοξο αγοραστή κρίνεται απορριπτέα. Όχι μόνο γιατί η Γήπεδο ΑΕ έχει πολλούς πιστωτές και άρα πολύ πιθανόν θα πέσουν πρώτοι για να «φάνε» το ακίνητο αυτό, αλλά και για το λόγο ότι είναι συμφερόντων Πηλαδάκη, του ανθρώπου δηλαδή που ευθύνεται περισσότερο από τον καθένα για τα όσα περνά η ομάδα σήμερα και τον οποίο φυσικά δεν έχουμε κανένα λόγο να εμπιστευόμαστε.
Σκοπός είναι το προπονητήριο των Δέντρων να φύγει από τα χέρια του Κ. Πηλαδάκη και να επιστρέψει στην ΑΕΛ, εκεί όπου δικαιωματικά ανήκει και για χάρη της οποίας παραχωρήθηκε πριν από περίπου 30 χρόνια.

Πλευρά Πλεξίδα:
Ο Β. Πλεξίδας ξεκίνησε με μεγάλα λόγια και συνέχισε με ακόμη μεγαλύτερα. Το περασμένο φθινόπωρο μάλιστα υποσχέθηκε τηλεοπτικά τόσο την εξαγορά των Δέντρων καθώς και του AEL FC Arena, όσο και την παραχώρησή τους στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ. Χθες, αναφερόμενος στα προβλήματα που θα ανακύψουν με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση του Αλκαζάρ από ΑΕΛ και Τύρναβο, ουσιαστικά έδειξε ότι η περίπτωση του AEL FC Arena δεν υφίσταται. Το «γλυκό» δένει ακόμη περισσότερο όταν σκεφτούμε και τις… περίεργες προϋποθέσεις σχετικά με τον αριθμό των εισιτήριων διαρκείας που έθεσε σε πρόσφατες δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα. Αναφορικά με το προπονητήριο των Δέντρων στην έκτακτη συνέντευξη τύπου του τη Δευτέρα 23 Ιουνίου δήλωσε ότι «Φυσικά και δε θα δωρίσω τα Δένδρα στον Ερασιτέχνη».
Επίσης, στις δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα τόνισε ως μοναδικό κόλλημα για την εξαγορά του προπονητηρίου των Δέντρων την ύπαρξη της διαλυτικής αίρεσης από το Δήμο Τυρνάβου, ενώ την περασμένη Παρασκευή 27 Ιουνίου ο αδερφός του, Σ. Πλεξίδας, μέσω ανακοίνωσής του πρόβαλε ως εμπόδιο το υψηλό κόστος αγοράς και επισκευής του.
Φαίνεται πως και ο Β. Πλεξίδας παίζει τα δικά του χαρτιά. Προσπαθεί να κερδίσει το πάνω χέρι στην κόντρα με τον Κ. Πηλαδάκη και να πάρει στα χέρια του τα Δέντρα με το λιγότερο δυνατό κόστος, ενώ παράλληλα πατάει πάνω στις όποιες δικές μας αδυναμίες. Δε δίστασε μάλιστα να ζητήσει τη βοήθεια και την πίεση που μπορεί να ασκήσει ο κόσμος της ομάδας.
Κατά τα’άλλα, όχι μόνο δε διέψευσε τις συνομιλίες με Ολυμπιακό Βόλου, αλλά πέρα από την ομάδα του Βόλου παραδέχτηκε ότι συνομίλησε και με τις ομάδες του Άρη και της Παναχαϊκής. Δικαιολόγησε τις ενέργειές του αυτές λέγοντας πως οι παίχτες που έχει «κλείσει» θα πρέπει να βρουν ομάδα σε περίπτωση που η σύσταση της ΠΑΕ ΑΕΛ βρει εμπόδιο, ώστε να μην του μείνουν… αμανάτι. Επομένως, τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Β. Πλεξίδας μπορεί να χαρακτηριστεί ως «επιχειρηματίας-μάνατζερ» που περιφέρει παίχτες από εδώ κι από εκεί. Όσο, λοιπόν, η σύσταση της νέας ΠΑΕ ΑΕΛ δεν ολοκληρώνεται οι παίχτες και οι προπονητές παρουσιάζονται ως αποκτήματα ουσιαστικά βρίσκονται στον αέρα ή ακόμα σωστότερα είναι… ιδιοκτησίας Πλεξίδα.
Τέλος και σε ό,τι αφορά το μετοχικό κεφάλαιο που πρόκειται να καλύψει, λέγοντας ότι θα το κάνει σήμερα, η πληροφόρηση λέει ότι ως Β. Πλεξίδας δεν μπορεί να καλύψει τόσο υψηλό ποσό λόγω πόθεν έσχες, ενώ ο σχετικός λογαριασμός τραπέζης θα εκεί που είναι ενεργός απενεργοποιείται και η διαδικασία παγώνει. Ως La Farm, λοιπόν, αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένει τη δεύτερη χρονικά φάση, που θα επιτρέπει στα μη μέλη της Ερασιτεχνικής να αγοράσουν μετοχές, αφού δεν είναι μέλος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ και άρα στην πρώτη αυτή φάση δεν μπορεί να συμμετέχει. Κοινώς, έχει στη διάθεσή του ακόμα 15 ημέρες τουλάχιστον μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα μπορέσει η εταιρεία του να αποκτήσει τις μετοχές. Ως τότε ο Β. Πλεξίδας και οι παίχτες-προπονητές του κάποια πιο επίσημη σχέση με την ΑΕΛ δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να έχουν.

Πλευρά διοίκησης Ερασιτεχνικής ΑΕΛ:
Αυτή τη φορά παραβρέθηκε στη συνέντευξη τύπου χωρίς όμως να αναφερθεί καν και χωρίς να ανταπαντήσει στο προ ημερών… κράξιμο του Β. Πλεξίδα απέναντί της.
Υποστήριξε πως έκανε ό,τι μπορούσε ως μικρομέτοχος του 10% αναφορικά με την εκκαθάριση της πρώην «ΠΑΕ ΑΕΛ 1964», ενώ εκδήλωσε την πρόθεσή να ασκήσει ποινική δίωξη κατά των δύο εκκαθαριστών, γεγονός που φυσικά θα εμπλέξει ακόμη περισσότερο το… αργοκίνητο ελληνικό κράτος στην όλη διαδικασία.
Υπέδειξε ως μοναδικό υπεύθυνο για την όλη κωλυσιεργία την πλευρά Πηλαδάκη, ενώ πολύ σωστά ανέφερε ότι ο Κ. Πηλαδάκης κέρδισε προίκα χάρη στην ΑΕΛ και μία έκταση 140 στρεμμάτων με αφορμή την ανέγερση του AEL FC Arena.
Ξεκαθάρισε ότι χρονικά βρισκόμαστε στο «και τέταρτο» και ότι όσο η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται το μέλλον της ΑΕΛ κρίνεται τουλάχιστον αβέβαιο, αφού θα είναι ένα εμπόδιο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει την εμφάνισή του.
Τόνισε, επίσης, ότι πρέπει όλες οι διαδικασίες να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα τη νόμιμη οδό, ώστε στο μέλλον να μην υπάρξει κάποιου είδος πρόβλημα ή εμπλοκή για την ύπαρξη της νέας «ΠΑΕ ΑΕΛ».
Δεν αναφέρθηκε πουθενά στην υπόθεση των δύο ΑΦΜ του Ερασιτεχνικού Σωματείου, όπως βγήκε πριν λίγες μέρες στην επιφάνεια. Άλλωστε ως μοναδική σίγουρη λύση προκρίνεται η εκκαθάριση της πρώην ΠΑΕ και όχι το οποιοδήποτε ρίσκο μέσω πειραμάτων. Καλώς ή «κακώς» ως ΑΕΛ δεν έχουμε πλάτες ή αβάντα από τα… κέντρα αποφάσεων και επομένως είναι μονόδρομος η νόμιμη οδός ακόμη κι αν είναι χρονοβόρα. Όπως και να ‘χει, όμως, η έλλειψη ενημέρωσης και η αποκάλυψη τέτοιων δεδομένων δια στόματος τρίτων είναι απαράδεκτη.
Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι οποιοδήποτε χρέος έχει αφήσει ο Β. Πλεξίδας από την περασμένη σεζόν βαραίνει την Ερασιτεχνική ΑΕΛ. Το γεγονός αυτό από μόνο του μπορεί να μας κάνει να καταλάβουμε κατά πόσο μπορεί αυτή τη στιγμή η Ερασιτεχνική ΑΕΛ -και δη το προεδρείο της- να κινηθεί εντελώς ελεύθερα, απαλλαγμένη από διάφορους φόβους και βαρίδια.

Συμπέρασμα:
Γύρω γύρω Πλεξίδας-Πηλαδάκης και στη μέση η ΑΕΛ και μαζί της κι εμείς. Δύο επιχειρηματίες που καλά κάνουν από την πλευρά τους και κοιτάζουν πρώτα απ’όλα το συμφέρον τους, προσπαθώντας με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο και μέσο να το διασφαλίσουν. Ο ένας εκφράζει το αμαρτωλό παρελθόν και πρέπει επιτέλους να σβήσει από τον βυσσινή χάρτη, ενώ ο άλλος εκφράζει το παρόν και το μέλλον αλλά ξεκινήσαμε αναπάντεχα στραβά κι ανάποδα μαζί του και οι πιθανότητες να χαθούμε είναι πολλές. Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες και η διχόνοια προ πολλού έχει χτυπήσει την πόρτα μας, εξυπηρετώντας τον κάθε έναν που ήθελε και θέλει να καθίσει στο διοικητικό θρόνο της ομάδας, είναι ξεκάθαρα λάθος να πάρει ο κόσμος το μέρος του ενός ή του άλλου. Ας μάθουμε από τα παθήματά μας (δεν είναι πολύ μακρινά άλλωστε) και αυτή τη φορά ας μην παρέχουμε φθηνά την πολύτιμη στήριξή μας. Η λύση είναι η εξίσου άσκηση πίεσης και στους δύο, ώστε στο τέλος να βγει η ΑΕΛ κερδισμένη όσο περισσότερο γίνεται. Το συμφέρον του κάθε επιχειρηματία δεν είναι απαραίτητα ωφέλιμο για την ΑΕΛ. Αντιστρόφως, το συμφέρον της ΑΕΛ είναι ωφέλιμο για τον κάθε επιχειρηματία. Ας φροντίσουμε να βαδίσουμε από εδώ και στο εξής έχοντας αυτό στο μυαλό μας, για να μην… πέσουμε από τα σύννεφα και πάλι.

Στέφανος Κ. Αΐνης

*Για πιο άμεση επικοινωνία με τη «Φωλιά του κούκου» μπορείτε να στέλνετε τα σχόλια, τις απόψεις και οποιοδήποτε άλλο μήνυμά σας στο e-mail hfwliatoukoukou@yahoo.gr ή με το να επισκέπτεστε και να γίνετε μέλη στην επίσημη σελίδα και στο επίσημο προφίλ της στήλης στο facebook πατώντας εδώ και εδώ.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top