Την περασμένη σεζόν ήταν ένας από τους ανθρώπους που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην άνοδο της Κέρκυρας στην Super League.Φέτος, θέλει να το επαναλάβει. Με την φανέλα μίας άλλης ομάδας. Με μεγάλη δυναμική, με τεράστια φιλοδοξία και με απαιτήσεις που θυμίζουν αναμφίβολα έναν μεγάλο σύλλογο. Ο Δημήτρης Σουάνης έβαλε σήμερα το πρωί την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του πρόσφερε η ΑΕΛ και είναι πλέον έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΑΕΛ και μίλησε στο metrosport.

Αναλυτικά ο Δημήτρης Σουάνης

Δημήτρη είσαι οριστικά παίκτης της ΑΕΛ από σήμερα. Υπήρχαν καιρό τώρα επαφές;
 "Δεν μπορώ να πω πως υπήρχαν πολύ καιρό τώρα. Είναι γεγονός πως είχα κάποιες προτάσεις, περίμενα κάτι και από την Super League, όμως στην Λάρισα δύσκολα μπορεί κανείς να αρνηθεί. Είναι μια μεγάλη ομάδα, με μεγάλη δυναμική και φαίνεται πως φέτος γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά. Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που θα αποτελέσω κι εγώ μέλος της ομάδας αυτής".

Εσύ και αρκετοί ακόμη παίκτες που έχουν εμπειρία και πολλές συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία.
 "Αυτό είναι πολύ ευχάριστο και καταδεικνύει την πρόθεση της διοίκησης, ώστε η ΑΕΛ να επιστρέψει εκεί που αξίζει, δηλαδή στα μεγάλα σαλόνια".

Ξέρεις πως πρόκειται για μία ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις. Ο κόσμος της Λάρισας είναι ανυπόμονος.
 "Είναι κάτι που μου αρέσει. Εμείς βλέπαμε φυσικά από μακριά την Λάρισα εδώ και αρκετά χρόνια, όμως προσωπικά ξέρω πολύ καλά τι απαιτήσεις έχει ο κόσμος και πως αισθάνεται την ομάδα του. Ελπίζω στο τέλος της χρονιάς να είμαστε όλοι χαρούμενοι έχοντας πετύχει τους στόχους μας".

Που φαντάζομαι ότι είναι η άνοδος.
 "Για την ΑΕΛ υπάρχει μόνο η άνοδος. Η διοίκηση επενδύει χρήματα, είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος για την κατηγορία αυτή, οπότε δεν μπορούμε να έχουμε κάτι άλλο στο μυαλό μας".

Ο όμιλος πάντως θα είναι πολύ δυνατός.
"Ίσως και να είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Football league των τελευταίων ετών, υπό την έννοια πως και μεγάλες ομάδες συμμετέχουν αλλά και πολύ ανταγωνιστικό θα είναι από την στιγμή που υποβιβάζονται επτά από κάθε όμιλο και κατά συνέπεια ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν θα κάνουν πρωταθλητισμό. Είναι παράξενο που ομάδες όπως ο Ηρακλής, ο Άρης ή και η ΑΕΚ στον νότιο όμιλο θα είναι στην δεύτερη κατηγορία. Όπως βέβαια και η Λάρισα που για μένα είναι ομάδα Super League. Όμως το θέμα είναι ποίος θα αντέξει και θα τα καταφέρει. Ξέρω και από την περσινή μου εμπειρία ότι η Football League είναι πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Πολλές μάχες, δυνατά παιχνίδια, όχι και τόσο υψηλής ποιότητας ποδοσφαίρου".

Από την Κέρκυρα γιατί έφυγες, ενώ είχες μία εξαιρετική σεζόν;
 "Αυτό είναι κάτι που αφορά πιθανώς και την διοίκηση της Κέρκυρας. Ένιωσα αδικημένος από την προσφορά που μου έγινε. Τελείωσε όμως αυτό το θέμα. Κρατάω τις καλές στιγμές μου στην ομάδα και εύχομαι να πάει καλά την επόμενη χρονιά στην Super League".

Είναι αλήθεια ότι είχες φθάσει μία ανάσα από τον Ηρακλή το προηγούμενο καλοκαίρι;
"Ναι... όχι μία ανάσα, αλλά σχεδόν ήμουν παίκτης της ομάδας. Το έχω ξαναπεί. Ήταν κάτι που ήθελα, όμως δεν έγινε. Είχαμε συμφωνήσει με την διοίκηση όμως μετά μου είπαν πως δεν με ήθελε για τους δικούς του λόγους ο προπονητής. Το σεβάστηκα και προχώρησα".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top