Μετά τη θριαμβευτική νίκη και την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου μίλησαν δύο ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της ΑΕΛ Καναδά τόσο για τον συγκεκριμένο αγώνα όσο και για τον κρίσιμο αγώνα της προσεχούς Τετάρτης, Ας δούμε τι είπαν.

Ντίνος Ζιρτιλίδης (Μέσος)
Πέτυχες ένα πολύ όμορφο τέρμα και έκοψες τα φτερά των αντιπάλων. Ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν ώστε η ΑΕΛ να παίξει πιο δυνατά και αποτελεσματικά στο δεύτερο ημίχρονο σε σύγκριση με το πρώτο;
Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας και να κουράσουμε τους αντιπάλους. Αυτό μας βοήθησε να πετύχουμε τέρματα νωρίς και στη συνέχεια οι αντίπαλοί μας κουράστηκαν και ψυχολογικά.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τον επερχόμενο αγώνα με τους Πορτογάλους;
Πιστεύω ότι ο αγώνας με τους Πορτογάλους θα είναι πολύ δύσκολος. 
Παίζουν δυνατά και είναι καλοί στην κατοχή της μπάλας. Πρέπει να τους πιέσουμε ψηλά και να τους αναγκάσουμε να κάνουν λάθη και ελπίζω να σημειώσουμε κάποιο τέρμα στην αντεπίθεση με την ταχύτητα που διαθέτουμε. Πρέπει να τα δώσουμε όλα ώστε να εξασφαλίσουμε την άνοδο η οποία ήταν ο στόχος μας για φέτος.

Πίτερ Κάντζας (Μέσος)
Πέτυχες δύο καθοριστικά τέρματα στον αγώνα της Παρασκευής. Πώς νιώθεις τόσο για την ομαδική όσο και την ατομική σου απόδοση;
Είχα σιγήσει επιθετικά την τρέχουσα περίοδο, οπότε νιώθω υπέροχα που κατάφερα να σημειώσω τα τέρματα αυτά, ειδικά σε ένα σπουδαίο αγώνα κυπέλλου. Δεν θα είχα αυτές τις ευκαιρίες αν δεν γίνονταν οι εξαιρετικές ενέργειες από τους Ζαρτιλίδη και Πουλιάση.
Φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε τη δυνατότητα να προωθούμε τη μπάλα με μεγαλύτερη ταχύτητα και αυτοπεποίθηση. Σίγουρα ήταν ομαδική προσπάθεια για την κατάκτηση της νίκης του συγκεκριμένου αγώνα.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τον επερχόμενο αγώνα με τους Πορτογάλους;
Περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία τον σπουδαίο αγώνα της Τετάρτης. Ειλικρινά πιστεύω ότι αν παίξουμε όπως μπορούμε δεν μπορούν να μας σταματήσουν. Έχουμε συμπαγή άμυνα, πολύ δεξιοτεχνικό κέντρο για τον έλεγχο της ροής του αγώνα, και πολύ αποτελεσματικούς επιθετικούς για το τελείωμα των φάσεων. Οι τρεις βαθμοί θα είναι δική μας και θα πετύχουμε την άνοδο.

Μίλτον Γουγουλιάς (Προπονητής)
Πώς νιώθεις για την απόδοση της ομάδας κόντρα στην St Thomas;
Είμαι ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, στο πρώτο ημίχρονο προωθούσαμε το παιχνίδι και τη μπάλα από το κέντρο. Δεν είναι αυτός ο τρόπος παιχνιδιού μας. Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες έκαναν τις απαραίτητες αλλαγές και παίξαμε σαν ΑΕΛ.

Πώς προετοιμάζεται η ομάδα για τους δύο σημαντικότερους αγώνες της περιόδου, για το πρωτάθλημα και την άνοδο με τους Πορτογάλους και τον τελικό του κυπέλλου;
Οι παίκτες μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Δεν χρειάζονται μαγικές λέξεις από εμένα. Οι λέξεις δεν κερδίζουν αγώνες, αλλά οι ενέργειες. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η ΑΕΛ θα είναι έτοιμη τόσο φυσικά όσο και πνευματικά να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να παλέψει. Ενδεχομένως να είναι έτοιμος να αγωνιστεί και ο Μπρετ Μπλόντια και αυτό θα είναι τεράστια βοήθεια για εμάς. Παρά το τραυματισμού του Μπρετ, οι παίκτες μας θα κάνουν ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα : διεκδίκηση κάθε μπάλας, διατήρηση κατοχής, έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, χρήση της ταχύτητάς μας. Περιμένω με ανυπομονησία τον αγώνα της Τετάρτης.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top