Στην ανάγκη αλλαγών στον τρόπο διεξαγωγής της Σούπερ Λιγκ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης και τέως ισχυρός άνδρας της διοργανώτριας, Γιώργος Μποροβήλος.
Αναλυτικά μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για: 
-τις προτάσεις για τη νέα μορφή της Super League και αν είναι υλοποιήσιμες: «Το πώς διεξάγεται ένα πρωτάθλημα, οι όροι του και πόσες ομάδες παίζουν, γίνεται με δύο τρόπους: ο ένας είναι να αποφασίζει η Λίγκα και το στέλνει στην ΕΠΟ που δεν έχει λόγους να μην το ακολουθήσει. Γι’ αυτό θέλεις 12 ομάδες για να προχωρήσει και είναι δύσκολο να περάσει, γιατί θίγονται συμφέροντα. Ο άλλος τρόπος είναι να πει η ΕΠΟ ότι θέλει το πρωτάθλημα να γίνει με τόσες ομάδες. Όλα αυτά τα χρόνια ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούν οι 12 ομάδες και στραφήκαμε στην ΕΠΟ, οπότε τώρα απευθυνθήκαμε στις δύο αυτές εταιρείες που έκαναν τις προτάσεις τους. Το θετικό είναι ότι ανοίγει μια κουβέντα και μπορεί έστω με κάποια παραλλαγή να δούμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Μας αρέσει να υπάρχει αδρεναλίνη και ό,τι παρακολουθούμε να έχει ενδιαφέρον».

-την αναγκαιότητα αλλαγής στη δομή του πρωταθλήματος: «Η Nova εδώ και πάρα πολύ καιρό λέει ‘φέρτε μου μια μελέτη για να δικαιολογεί ένα πρωτάθλημα που θα το πληρώνω’. Δεν μπορεί κάποιος να μας πληρώνει για πάντα επειδή… είμαστε όμορφοι. Αν το ποδόσφαιρο δεν έχει μια καλύτερη πορεία, δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση και θα γίνουμε σαν τη Football League. Δεν πάει άλλο με το υπάρχον πρωτάθλημα και ελπίζω σύντομα να έχουμε ένα διαφορετικό προϊόν».

-το αν τίθεται ζήτημα αναδιάρθρωσης στο τρέχον πρωτάθλημα: «Φέτος θα πέσουν δύο ομάδες, όπως λέει η προκήρυξη. Τελείωσε! Θα πρέπει να δούμε πώς θα ετοιμάσουμε το επόμενο πρωτάθλημα και να δούμε πώς θα γίνει αν αποφασίσουμε να πάμε με λιγότερες ομάδες στο μέλλον. Θεωρώ πως είναι πιο ώριμες από ποτέ οι συνθήκες για να πάμε στο μεθεπόμενο πρωτάθλημα με 14 ομάδες».

-το πώς μπορεί να γίνει καλύτερο προϊόν το πρωτάθλημα: «Θα πρέπει να βρεθούν τρόποι που θα κρίνονται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, από τον πρωταθλητή μέχρι τις ομάδες που θα βγαίνουν στην Ευρώπη. Οτιδήποτε είναι να εφαρμοστεί θα πρέπει να φορεθεί στα δικά μας δεδομένα, έτσι ώστε στο δια ταύτα να έχει ενδιαφέρον το προϊόν για τους φιλάθλους. Θα πρέπει να δούμε και κάποια επί μέρους ζητήματα και κυρίως να έχουν όλες οι ομάδες κίνητρο. Μέσα από αυτό θα κερδίσει το προϊόν και ο κόσμος».

-τις ρήτρες από τη Nova: «Η Nova θέτει μια σειρά από εύλογα ερωτήματα. Είναι γεγονός ότι κάθε τρεις και λίγο σταματά το πρωτάθλημα και αντί να δείξει μπάλα δείχνει… Μίκι Μάους. Εκεί εμείς αντιπαραθέτουμε το γεγονός ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε πρωτάθλημα. Η Nova είναι ο μοναδικός χρηματοδότης και οφείλουμε και εμείς να τους βοηθήσουμε για να έχει αξία αυτό που πληρώνουν».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top