Για τη δωδέκατη αγωνιστική του ανοιχτού πρωταθλήματος MMSL η ΑΕΛ Καναδά ταξίδεψε χθες στο γήπεδο της Curinga αντιμετωπίζοντας τη London English, χωρίς την παρουσία των Βεργυρή, Ολιβέιρα και Σαρέιντορ. Οι απουσίες δεν εμπόδισαν την ελληνική ομάδα να παλέψει, ωστόσο τα άσχημα νέα ήρθαν στο 19’ όταν η ΑΕΛ έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του αμυντικού Πατσέκο. «Με τίποτα! Δεν ήταν κόκκινη κάρτα. Ίσως κίτρινη, αλλά κόκκινη κάρτα; Είναι πέρα για πέρα παράλογο», δήλωσε ο Μίλτον Γουγουλιάς. Οι Άγγλοι πήραν προβάδισμα απέναντι στην ελλιπή ΑΕΛ και το ημίχρονο έληξε 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε δυνατά και κυριάρχησε των Άγγλων, αλλά στο 55’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0. Ο αγγλικός πάγκος άρχισε να τραγουδάει και να πανηγυρίζει. Τότε έγινε το μαγικό. Η ΑΕΛ έπαιξε ακόμα πιο δυνατά. Στο 65’ ο Άντριου κεραυνοβόλησε την εστία των Άγγλων και μείωσε σε 2-1. H ΑΕΛ αγωνίζονταν μανιασμένη και αποφασισμένη να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Στο 82’ ο Άντριου σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής θεώρησε ότι έσπρωξε τον αμυντικό. «Ξεκάθαρα δεν υπάρχει σπρώξιμο. Ήταν πεντακάθαρο τέρμα. Όλοι το είδαν στο γήπεδο», ανέφερε ο Μίλτον Γουγουλιάς. Ακόμα και η κακή διαιτησία δεν μπορούσε να σταματήσει την ΑΕΛ. Στο 92’ ο διαιτητής έδειξε άλλο ένα λεπτό αγώνα. Ο Χαλμπουνί πάσαρε στον Κερ, αυτός βρήκε με ωραία μακρινή μπαλιά τον Παρκ, ο οποίος πέρασε από δυο αμυντικούς της αγγλικής ομάδας και ισοφάρισε σε 2-2.
Μετά τον αγώνα πολλοί οπαδοί ακούστηκαν να λένε «αυτή ήταν η μεγαλύτερη επαναφορά στην ιστορία του MMSL».

Ο προπονητής Μίλτον Γουγουλιάς δήλωσε:
«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου! Αυτά τα παλληκάρια πάλεψαν σαν πραγματικοί Έλληνες πολεμιστές και ούτε μια στιγμή δεν εγκατέλειψαν. Πίστεψαν και βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τον ένα βαθμό. Το έχω πει επανειλημμένα. Οι καλές ομάδες βρίσκουν τρόπους να παίρνουν βαθμούς. Αυτό κάναμε απόψε. Αυτό που το κάνει ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι το πετύχαμε με δέκα παίκτες! Μια έξοχη επαναφορά από μια έξοχη ομάδα! Δεν εντυπωσιάστηκα από τη φιλοτιμία των Άγγλων. Είναι βρόμικοι παίκτες, αλλά έτσι είναι το αγγλικό ποδόσφαιρο. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από αυτούς.
Απόψε θέλω να μιλήσω για τους πραγμστικούς ήρωες. Τους ήρωες της ΑΕΛ! Ο καθένας από αυτά τα παιδιά, αρχίζοντας από τον τερματοφύλακα και φτάνοντας στον επιθετικό πάλεψαν και δεν μπορούσαν να αποδεχτούν την ήττα. Πρέπει να παραδεχτώ κάτι. Στο ημίχρονο διάβασα εμπνευσμένα λόγια που μου έστειλε ο αδελφός μας και πρεσβευτής της ΑΕΛ Καναδά, Δημήτρης Κούρος. Τα λόγια ενέπνευσαν τους παίκτες. Ευχαριστώ τον αδελφό μας για όλη του την υποστήριξη!
Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά σε όλους τους παίκτες για το αποψινό τους παιχνίδι».
Για τη 13η αγωνιστική η ΑΕΛ θα αγωνιστεί στο Βόρειο Λονδίνο, στις 10 Αυγούστου, 20:30, κόντρα στη Σερβία.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top