Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε στο θέμα των τηλεοπτικά άστεγων ΠΑΕ, την εμπλοκή του 16χρονου γιου του με τον Ιωνικό, ενώ έκανε εκτίμησή πως το πρωτάθλημα της Superleague θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, μιλώντας στο Metropolis 95.5. Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:
Για το πότε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα: 
«Μετά το παιχνίδι της Εθνικής στις 9 Σεπτεμβρίου, στις 15 Σεπτεμβρίου πιστεύω. Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια αλλά στο τέλος θα έχουμε τότε σέντρα πιστεύω. Υπάρχουν και κυρώσεις που είναι σοβαρές. Αν τελικώς επιμείνουν οι συνάδελφοι σε αυτήν την επιλογή, ο ΚΑΠ είναι σαφής. Οι ομάδες αντικαθίστανται από τις επόμενες στη Football League. Θεωρώ ότι η διαχείριση του θέματος ήταν ατυχής από όλες τις πλευρές. Από το Epsilon υπήρξε γραπτή πρόσκληση στη Super League να ενημερώσει τις άστεγες ομάδες, να επικοινωνήσουν για να υπάρξει τηλεοπτικό συμβόλαιο όμως δεν έγινε. Γι’ αυτό αναβλήθηκε η συζήτηση χθες. Περισσότερο κάποιες επιδερμικές συζητήσεις έγιναν, ώστε μέχρι την άλλη Πέμπτη και οι ομάδες  που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο να συζητήσουν με το Epsilon».

Για τους λόγους που δεν ενημέρωσε η Super League: 
«Δεν είμαι στη διοίκηση της Super League, δεν ξέρω. Την διαχείριση την έχει ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος. Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τη σχέση του Σαββίδη με το Epsilon. Αν ήταν έτσι δεν θα δεχόμασταν πέρσι τη χορηγία Σαββίδη. Υπήρξε γενικότερα μια υποτονική αντιμετώπιση του θέματος από την πλευρά των ομάδων που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο».

Για την εμπλοκή του στον Ιωνικό: 
«Είναι ένα διαφορετικό εγχείρημα αυτό, με διαφορετική, προς το παρόν, φιλοσοφία. Θέλουμε να επανέλθει ο Ιωνικός στην κανονικότητα».

Για τον 16χρονο γιο του που ανέλαβε πρόεδρος του Ιωνικού: 
«Εσείς τι νομίζετε; Ότι τον βάζω εγώ με το ζόρι; Του είπα ότι είναι εξαιρετικό στη ζωή σου, εκτός από την επιστήμη σου, όταν ολοκληρώσεις τις σπουδές σου, να ξέρεις ποια είναι η κοινωνία της Ελλάδας. Δεν υπάρχει τίποτα υγιέστερο και πιο αποτελεσματικό από το να γνωρίσεις την κοινωνία μέσα από τη συμμετοχή σου σε μια κοινωνική εκδήλωση όπως είναι το ποδόσφαιρο. Η ζωή είναι γεμάτες λύπες και χαρές, και από κοινωνικές εκδηλώσεις κανονικές και αντικανονικές. Η ζωή δεν είναι χαρτιά, αλλά ανθρώπινες συμπεριφορές. Το έχω πει κατ’ επανάληψη ότι ίσως να μην είχα αυτήν την κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη αν δεν γνώριζα πώς είναι η ζωή σε όλο το της μεγαλείο. Από την Πετρούπολη και το σπίτι χωρίς νερό και θέρμανση, από την περιοχή χωρίς σχολείο, ως το Πανεπιστήμιο. Του είπα θα μπορέσεις μια φορά στο τόσο να βρίσκεις δύο ώρες να μιλάς με τους ανθρώπους, να συμμετέχεις; Αύριο μπορεί να βρεθείς να είσαι ιδιοκτήτης της ΑΕΛ. Το είδα σαν κοινωνική ανθρωπολογία».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top