Ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ανέφερε ότι στη δεύτερη κατηγορία θα δοθούν από το κράτος περίπου 3,6 εκατ. ευρώ για τη νέα σεζόν. Μίλησε μεταξύ άλλων για τη συμφωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τη διαμάχη με τη Super League στο Sport24 Radio. Υποστήριξε ότι στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία θα δοθούν περίπου 3,6 εκατ. ευρώ για τη νέα σεζόν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κάτι που μεταφράζεται σε 200.000 ευρώ για κάθε ομάδα από τις 16 που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα, με δεδομένο ότι κάποια από αυτά θα πάνε στη διοργανώτρια, ώστε να αποπληρωθούν τα χρέη. Αναλυτικά ο Λεωνίδας Λεουτσάκος
- Συναντήθηκατε πράγματι με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και συμφωνήσατε για το τηλεοπτικό συμβόλαιο;
"Η Football League τα δύο τελευταία χρόνια κρατήθηκε εν ζωή λόγω του κ. Βασιλειάδη. Αν δεν υπήρχε το κρατικό κανάλι, δεν θα υπήρχαμε. Η συζήτηση που κάναμε και οι ενδείξεις που υπάρχουν, είναι ότι κινείται πάλι σε αυτό το πλαίσιο, να βοηθήσει τη Football League με καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Παρών στην κουβέντα ήταν και ο κ. Μπακαλάρος, αντιπρόεδρος της διοργανώτριας. Ο κ. Βασιλειάδης δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει με κάποια πράγματα οικονομικά και με κάποια χρέη που είναι ρυθμισμένα σε εφορία, έχει μείνει ένα μικρό υπόλοιπο. Με τη στάση του έδειξε ότι θέλει να βοηθήσει αυτήν την κατηγορία, στην οποία υπάρχουν 16 ομάδες, εκ των οποίων οι 15 στην επαρχία. Το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό και θα μπουν δικλείδες ασφαλείας. Μετά τις 20 του μήνα θα κάνουμε επίσημο ραντεβού. Η συμφωνία είναι σε πολύ καλό δρόμο. Είναι επιτυχία για εμάς, διότι τέτοια χρήματα στη Football League είχαν να έρθουν αρκετά χρόνια".

- Το ποσό που θα δώσει είναι πράγματι 3.650.000 ευρώ;
"Περίπου κάπου εκεί είναι, διότι θα βοηθήσει και με κάποιες χορηγίες που θέλει να φέρει. Μας είπε ότι θα βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί. Η συζήτηση έγινε σε πολύ κλίμα. Ό,τι παραπάνω μπορούμε να πάρουμε, καλό θα είναι. Είναι 16 οι ομάδες και σε αυτές θα πάνε τα χρήματα. Είδατε ότι βοηθήθηκε η Super League κι εμείς έχουμε κάποιες λεπτομέρειες να λύσουμε με τη Super League. Οι ομάδες της Football League επενδύουν και αυτές και οι πρόεδροι βάζουν χρήματα από την τσέπη".

- Τα χρέη της διοργανώτριας πόσα είναι;
"ΙΚΑ, εφορία και αποζημιώσεις, όλα μαζί, είναι περίπου 550.000 ευρώ. Αυτά αφορούν σε παλαιότερες διοικήσεις, από τότε που αναλάβαμε εμείς, δεν έχουν δημιουργηθεί χρέη. Ό,τι είναι, πληρώνεται".

- Με τη δαιφαινόμενη συμφωνία, θα υπάρξει πλήρης εξυγίανση για τη Football League ή θα χρειαστεί περισσότερος καιρός;
"Με αυτήν την κίνηση που γίνεται, που μπαίνουν σε 120 δόσεις οι ανώνυμες εταιρείες και οι ΠΑΕ, θα είναι όλα καλύτερα και θα αποτελέσει ανάσα. Ό,τι έσοδα μαζέψει η Football League, θα τα δίνει για να ξεχρεώσει και του χρόνου το πρωτάθλημα θα είναι αρκετά καλύτερο. Η συμφωνία είναι διετούς διάρκειας, κάθε ομάδα θα παίρνει 200.000-300.000 ευρώ. Ό,τι ακούσουμε από τον Υφυπουργό, θα το μεταφέρουμε στο διοικητικό συμβούλιο".

- Σε τι φάση βρίσκεται το χρέος με το δάνειο που είχε εξασφαλιστεί από την Αγροτική Τράπεζα και δεν έχει αποπληρωθεί;
"Μας διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί λύση από τη Super League. Δεν είναι δικό μας το χρέος".

-Αναφορικά με το θέμα της αγωγής που καταθέσατε σε βάρος της Super League υπάρχει εξέλιξη;
"Θα τα βρούμε εμείς με τη Super League. Από τη στιγμή που θα λυθούν και τα δικά τους προβλήματα, θα μας φωνάξουν να δούμε τι γίνεται".

- Πόσα παιχνίδια θα καλύπτει το κρατικό κανάλι τη νέα σεζόν;
"Δεν το ξέρουμε ακόμα. Θα προσπαθήσουμε να δοθεί έμφαση στο δικό μας πρωτάθλημα, θα είναι καλύτερο, το βλέπετε και από τις ομάδες. Θα ζητήσουμε να δείχνουν όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Είναι καλό το προϊόν".

-Η Football League αποφάσισε στην προκήρυξή της να ανέβουν δύο ομάδες και δύο να υποβιβαστούν. Η Super League αποφάσισε τρεις να ανέβουν και μία να υποβιβαστεί. Ποιο είναι το σχόλιό σας;
"Είναι ομόφωνη η απόφασή μας. Το θέμα θα το λύσει η ΕΠΟ. Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει για τις δικές μας ομάδες. Βάζουν 1-1,5 εκατ. ευρώ για να κάνουν πρωταθλητισμό και να μην ανεβαίνουν τουλάχιστον δύο ομάδες; Πάει να γίνει κλειστό κλαμπ. Είναι άδικο αυτό που γίνεται".

- Αν η ΕΠΟ αποφασίσει να συμμεριστεί την απόφαση της Super League, θα υπάρξουν αντιδράσεις εκ μέρους της Football League;
"Θα κάνουμε συμβούλιο. Ό,τι απόφαση πάρουν οι πρόεδροι, αυτό θα κάνουμε. Το δίκαιο είναι να ανέβουν δύο ομάδες. Οι ομάδες της Super League παίρνουν πολλά περισσότερα χρήματα. Οι ομάδες της Football League θα πάρουν ταβάνι 200.000 ευρώ, ενώ στη Super League οι ομάδες ξεκινούν με 1.900.000 ευρώ. Δεν υπάρχει αδικία;".

- Έχετε ενημέρωση για τη Γ' Εθνική και αν και αυτή βοηθηθεί;
"Το είπα στον Υπουργό, ότι θα πρέπει να επωφεληθεί και η Γ' Εθνική, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η ραχοκοκκαλιά του ποδοσφαίρου. Αυτό που συμβαίνει στο Κύπελλο είναι τραγικό, να πρέπει να δώσουν οι ομάδες της τρίτης κατηγορίας 500 ευρώ για να συμμετάσχουν στον θεσμό. Πιστεύω ότι ο κ. Βασιλειάδης δεν θα αφήσει ούτε τη Γ' Εθνική. Έχω περάσει από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ξέρω τι τραβάνε οι πρόεδροι".
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top