Ο Αλβανός χαφ της ΑΕΛ, Έργκους Κάτσε, που αγωνίζεται ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε για τους «βυσσινί» και τους «ασπρόμαυρους» μιλώντας στο Metropolis.

Αναλυτικά ο Έργκους Κάτσε
Για την απόφασή του να συνεχίσει στην ΑΕΛ: 
«Δεν μου αρέσει να κάθομαι. Έβλεπα ότι δεν θα είμαι ενεργός ΠΑΟΚ και έτσι αποφάσισα να πάω να παίξω στην ΑΕΛ. Φάνηκε ότι δεν θα έπαιρνα ευκαιρίες φέτος και γι' αυτό αποφάσισα να πάω δανεικός για να μην μείνω στάσιμος».

Για το πώς τον υποδέχθηκε ο Αλέξης Κούγιας και ο κόσμος της ΑΕΛ: 
«Από την πρώτη μέρα μας βοήθησε και εμένα και τον Ουάρντα. Μας είπε πολλά για την ομάδα, την πόλη. Μας βοήθησε σε όλους τους τομείς. Με τον κόσμο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Και όταν παίξαμε με την Ξάνθη με χειροκρότησε όλο το γήπεδο. Μας αγκάλιασαν από την πρώτη μέρα που είμαστε εδώ».

Για το αν είναι καλύτερο για μια ομάδα να παίζει με δύο ή τρεις χαφ: 
«Εμείς στην ΑΕΛ παίζουμε με τρεις χαφ. Έχεις πιο πολλούς στο κέντρο έτσι, αν και υστερείς σε παίκτες μπροστά. Δυναμώνεις στο κέντρο και φεύγεις στις αντεπιθέσεις όταν έχεις πολλούς στο κέντρο».

Για τους προσωπικούς του στόχους: 
«Θέλω να έχω μια καλύτερη χρονιά από πέρσι. Αυτό είναι που θέλω, κάθε χρονιά να είναι και καλύτερη και να βοηθήσω την ΑΕΛ να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για τους λόγους που θεωρεί ότι δεν πήρε ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ: 
«Ήμουν στην προετοιμασία, έδωσα το 100% για να παίξω στην ομάδα και να πάρω την ευκαιρία. Από τη στιγμή που δεν πήρα την ευκαιρία δεν μπορώ να πω κάτι. Αν έπαιζα, θα έλεγα ότι πιθανώς δεν τα πήγα καλά. Από τη στιγμή που δεν μου δόθηκε ευκαιρία δεν μπορώ να πω κάτι».

Για το αν νιώθει απογοητευμένος: 
«Από τη στιγμή που είσαι σε μια ομάδα και δεν παίζεις απογοητεύεσαι κάπως. Η πιο σωστή αντίδραση σε αυτό είναι να πεισμώσεις και όχι να πετάξεις λευκή πετσέτα. Όπου και να αγωνιστείς να δείξεις ότι είσαι καλός παίκτης και να βελτιώνεσαι. Αν πετάξεις λευκή πετσέτα, κάνεις κακό στον εαυτό σου. Εγώ από την πλευρά μου, όπου πάω δίνω το 100% και βοηθώ την ομάδα. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου».

Για το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ: 
«Ανανεώθηκε μέχρι το 2021».
 
Για την ευκολία με την οποία ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ φέτος: 
«Κι εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Πέρσι ήταν πολύ δύσκολο να βάλεις γκολ στον ΠΑΟΚ. Φέτος δέχεται πολύ εύκολα ένα και δύο σε κάθε ματς. Φταίει όλη η ομάδα γι' αυτό, όχι μόνο ο τερματοφύλακας ή η άμυνα. Δεν πιστεύω πως φταίει η αλλαγή συστήματος. Σίγουρα παίζει ρόλο το σύστημα, όχι όμως για να τρως δύο και τρία γκολ σε κάθε ματς».

Για τον επιθετικό τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ: 
«Και πέρσι έπαιζε καλή μπάλα και έβαζε γκολ. Φέτος βάζει όπως πέρσι απλά δέχεται πολλά γκολ και αυτό πληρώνει».

Για το αν έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην αμυντική δυσλειτουργία του ΠΑΟΚ η κακή προσαρμογή των νεοαποκτηθέντων μέσων: 
«Ίσως, είναι νέοι παίκτες, μέχρι να βρουν τα πατήματά τους ο ένας με τον άλλον χρειάζεται χρόνος. Στην αρχή έπαιζαν ο Εσίτι με τον Ελ Καντουρί στα χαφ, τώρα είναι ο Μίσιτς. Είναι μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη χημεία».
 
Για το ενδεχόμενο να έχουν κορεστεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ: 
«Δεν το πιστεύω. Γιατί να έχουν χορτάσει; Ο άνθρωπος δεν χορταίνει ποτέ. Όταν κερδίζεις χίλια θες μετά δέκα χιλιάδες. Πήραν πέρσι το Πρωτάθλημα και φέτος δεν το θέλουν; Κανονικά θα έπρεπε να το θέλουν περισσότερο φέτος για να δείξουν ότι είναι η καλύτερη ομάδα».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει και φέτος το πρωτάθλημα: 
«Ναι, το πιστεύω. Έχει πολύ δρόμο ακόμη, ο Ολυμπιακός είναι δυνατός, θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θα είναι ένα δυνατό Πρωτάθλημα».

Για τον Αμπέλ Φερέιρα: 
«Στην προετοιμασία που τον έζησα ήταν πολύ καλός. Ήταν κοντά με τους παίκτες, μιλούσε με όλους, ακόμη και με αυτούς που δεν τους υπολόγιζε πολύ. Όλους τους έβλεπε το ίδιο. Κάνει καλή προπόνηση, είναι δουλευταράς. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τώρα».

Για το αν επιστρέψει κάποια στιγμή στον ΠΑΟΚ: 
«Θα δείξει ο χρόνος αν θα επιστρέψω».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top