Ολοκληρώθηκε η έκτη ημέρα των καταθέσεων των μαρτύρων στην πολύκροτη υπόθεση των «στημένων» αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου με κατηγορούμενο τον Βαγγέλη Μαρινάκη κι άλλους 27. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για στοχοποιήση του Βαγγέλη Μαρινάκη κατά την κατάθεσή του στη “Δίκη των 28”. Παράλληλα, υποστήριξε πως ο ίδιος χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση, την οποία χαρακτήρισε ως “γέννημα του Νίκου Πατέρα”. Αποσπάσματα δηλώσεων Αλέξη Κούγια:
«Από το 1996 όποια ομάδα αν είχα, έβρισκα απέναντι μου αυτή την ομάδα. Απέναντι μου στο Koriopolis είχα εγκληματίες. Με τον Μαρινάκη γνωρίστηκα με την μεταγραφή του Πλέγα και τώρα έχουμε εξαιρετική σχέση. Δεν θα τον έδινα στον Ολυμπιακό λόγω της αντιπάθειας που είχα τότε.
Στόχος τότε ήταν ο Μαρινάκης. Ο Μαρινάκης ανέλαβε το 2010, Από το 1996 μέχρι τότε ήταν τα ίδια πρόσωπα. Ο Μαρινάκης ήταν στοχοποιημένος.

Κάθε εβδομάδα ο Λαΐνης (σ.σ. αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας) μου ασκεί δίωξη και βρέθηκα κατηγορούμενος για κακούργημα και παραλίγο να χάσω τη δουλειά μου. Στόχος ήταν ο Μαρινάκης τότε. Το μίσος του Μαρινάκη σε μένα και μένα για τον Μαρινάκη ήταν γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Εμένα στόχος μου δεν ήταν ο Μαρινάκης, ο Τσακογιάννης με τον Μπέο ήταν. Αν δείτε μια συνομιλία που είχε με τον Καραπαπά με μένα θα δείτε επίθετα σκληρών χαρακτηρισμών.
Το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η διαιτησία.

Ο Σαρρής, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, είναι ένας τζέντλεμαν. Δεν έχω γεγονότα ότι ο Κουρίδης ήταν μέσα σε αυτή την ηγετική ομάδα. Προσωπική στάση με Σταθόπουλο δεν είχα ποτέ. Στοιχείο που να ξέρω ότι έχει κάνει κάτι παράνομο στην ΕΠΟ, δεν έχω. Ήταν όμως στην ΕΠΟ, την περίοδο που ήταν καταστροφική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Κωνσταντινέας ήταν ένας κλόουν. Έβλεπες έναν μαντράχαλο να τρέχει μέσα σε έναν αγώνα. Κακός διαιτητής. Με ένα κάψιμο φούρνου έγινε βουλευτής.

Τον Προύντζο τον αντιπαθούσα ιδιαίτερα. Ο Αστέρας είχε ανέβει πέντε χρόνια, ισάριθμες κατηγορίες και ο Προύντζος ήταν πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας. Άρα..

Προσωπικά υποπτεύομαι πολλά βρώμικα πράγματα για τον Δούρο αλλά δεν έχω κανένα στοιχείο. Ο Αμπάρκιολης ήταν πολύ κακός διαιτητής, μου έκανε εντύπωση πως είχε ανέβει στη Σούπερ Λίγκα. Στο Koriopolis ήταν όλοι οι παράνομοι του ποδοσφαίρου, όσοι είναι τώρα συνεχίζουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Ο Σπάθας ήταν ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο της διαιτησίας. Ο Σα Πίντο ήταν πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Τον Σπανό τον γνωρίζω πολλά χρόνια, από τους καλύτερους παράγοντες, έχει βάλει πολλά λεφτά. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να επηρεάσει αρνητικά ποδοσφαιριστές του για έναν αγώνα. Για τον Κομπότη δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα».

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 27 Φεβρουαρίου και πάλι με τον Αλέξη Κούγια που θα απαντήσει σε ερωτήσεις του Εισαγγελέα έδρας και των δικηγόρων των κατηγορουμένων.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top