Ο άλλοτε διεθνής παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ, Θωμάς Κυπαρίσσης, που είναι κάτοικος Γερμανίας, μένει λίγο έξω από την Στουτγκάρδη τα τελευταία χρόνια, περιγράφει στο SDNA τα αποθεωτικά σχόλια των Γερμανών με αφορμή τα εξαιρετικά αντανακλαστικά που έβγαλε η χώρα μας στην «επίσκεψη» και τον…καλπασμό του κορωνοϊού. Αναλυτικά ο Θωμάς Κυπαρίσσης
«Εγώ μένω λίγο έξω από την Στουτγκάρδη. Η καθημερινότητά μας εδώ δεν διαφέρει συγκριτικά με όσα συμβαίνουν στις υπόλοιπες χώρες. Χωρίς να απαγορεύεται η κυκλοφορία, τιμωρούνται με τσουχτερό πρόστιμο (25.000 ευρώ) οι συναθροίσεις άνω των δύο ατόμων. Οι Γερμανοί στην συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν πειθαρχήσει στα μέτρα. Τα πάντα είναι κλειστά εκτός από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και υπηρεσίας ντελίβερι. Ο κόσμος είναι διστακτικός και φοβισμένος, αν και οι περισσότεροι δεν κυκλοφορούν με μάσκες και γάντια στους δρόμους. Κι εδώ πάντως στα σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία είναι δυσεύρετα τα παντός είδους αντισηπτικά» ανέφερε ο Θωμάς Κυπαρίσσης και πρόσθεσε σχετικά με τον το μικρό αριθμό νεκρών σχετικά με τα κρούσματα και το γερμανικό…respect στην Ελλάδα.

«Παρά το γεγονός πως υπάρχουν πολλά κρούσματα σχεδόν 25.000, οι νεκροί είναι λιγότεροι από 100. Κάτι για το οποίο ασφαλώς και δεν μπορεί παρά να παίζει ρόλο το πολύ δυνατό γερμανικό σύστημα υγείας που αντέχει ακόμα και μια πανδημία. Από εκεί και πέρα η γερμανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως θα στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις. Εκείνο πάντως που πρέπει να σημειώσω είναι αυτό που συζητιέται πολύ στη Γερμανία κι έχει να κάνει με τον τρόπο διαχείρισης και την ταχύτητα που έβγαλε η Ελλάδα στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Πάρα πολλοί Γερμανοί και Έλληνες ομογενείς έχουν να λένε πως η Ελλάδα αποτελεί πρότυπο στη διαχείριση της πανδημίας».

Όσο για το μήνυμα που στέλνει στην Ελλάδα σε φίλους και συγγενείς;
«Υπομονή, ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Τα ψυχολογικά αποθέματα δεν είναι μεγάλα κι είναι λογικό να μην υπάρχει πάντα ηρεμία και να προκαλούνται εντάσεις. Όχι μόνο στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον και στο ευρύ κοινωνικό σύνολο. Ας είναι ο κάθε ένας από εμάς όσο περισσότερο μπορεί οπλισμένος με ψυχραιμία».
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top