Επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας/Κοινωνικών Υποθέσεων για την ένταξη σωματείων, Ενώσεων κι Ομοσπονδιών στα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν, εστάλη από τον Λευτέρη Αυγενάκη. Σχετικά με την επιστολή που απέστειλε προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών, ζητώντας να συμπεριληφθούν και τα αθλητικά Σωματεία, οι Ενώσεις και οι αθλητικές Ομοσπονδίες στις κατηγορίες που δικαιούνται τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε, καθώς και σε αυτά που σχεδιάζει να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 9,89 ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Οι Ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία δεν θα μείνουν ξεκρέμαστα, καθώς υπάρχει η σχετική μέριμνα από μέρους των αρμοδίων Υπουργών για να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης. Μένει να το συνυπολογίσουν, να το συνεκτιμήσουν οι συνάδελφοι και να τα συμπεριλάβουν τώρα ή λίγο πιο μετά», είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού συμπλήρωσε αναφορικά με την επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αθλητική οικογένεια, που και αυτή πλήττεται οικονομικά από τη λαίλαπα του κορωνοϊού:

«Βήμα βήμα εξετάζονται όλα τα αιτήματα από το οικονομικό επιτελείο, καθώς κάθε αποδοχή για οικονομική ενίσχυση σημαίνει κόστος, επιβάρυνση στο ήδη βεβαρυμένο ταμείο του ελληνικού κράτους. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός και τα μέλη του κυβερνητικού επιτελείου έχουν δείξει πως σημασία γι’ αυτούς δεν έχουν οι αριθμοί αλλά οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι και η υγεία τους».

Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τον κορωνοϊό, ανέφερε:

«Είμαστε πειθαρχημένοι, ήρεμοι και σεβόμαστε τις εντολές που δίνει η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί υπό το Υπουργείο Υγείας με την επίβλεψη του Πρωθυπουργού. Γίνεται εξαιρετική δουλειά από όσους έχουν το μεγαλύτερο βάρος: ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Νικος Χαρδαλιάς που είναι άριστος στη δουλειά του, όπως και ο κ. Τσιόδρας με την επιτροπή των επιστημόνων. Η κοινωνία διαπιστώνει ότι θα περάσουμε δύσκολα, αλλά τουλάχιστον έχουμε τιμονιέρηδες σοβαρούς που ξέρουν που θα πάνε το τιμόνι του σκάφους. Δεν είμαστε στο έλεος του Θεού σ’ αυτή την τρικυμία και να μοιάζει η Ελλάδα καρυδότσουφλο! Αυτό το εισπράττουμε όλοι, κι εγώ από τα δικά μου σόσιαλ.”

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε:
Στους εργαζόμενους στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, τους οποίους ευχαρίστησε που είναι συνεπείς στις θέσεις τους αυτές τις δύσκολες ώρες για όλη τη χώρα και με αρμονία και αλληλεγγύη βοηθάνε την Ελλάδα και τους αθλητές μας για να μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στην ειδική άδεια των αθλητών για να κάνουν την προετοιμασία τους σε μικρά γκρουπάκια, διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα, εν όψει Τόκιο, μαζί με τους προπονητές και τους γιατρούς που πρέπει να τους συνοδεύουν.
Στη μέριμνα και στην πρόνοια να εξαιρεθούν από τις καθολικές απαγορεύσεις οι πρωταθλητές που προετοιμάζονται για τους ΟΑ, πριν καν ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, το ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο.
Στα ανάμεικτα συναισθήματα, στεναχώριας, φόβου, περηφάνιας ελπίδας και αισιοδοξίας, κατά την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας υπό ειδικές συνθήκες, στο άδειο, λόγω των αυστηρών μέτρων, Καλλιμάρμαρο.
Στους Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, οι οποίοι στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στην κοινωνία με τη διαδικτυακή καμπάνια «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου, που στόχο έχει τη διάδοση των αθλητικών αξιών στη νέα γενιά μέσα από πρόσωπα-πρότυπα των σπορ.
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top