Οι αποφάσεις που πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA. Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA συνεδρίασε για το μέλλον των φετινών Πρωταθλημάτων. Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όπως τονίζει ο Ιταλός δημοσιογράφος, Τανκρέντι Παλμέρι τα πρωταθλήματα που θα αρχίσουν τον Ιούνιο θα πρέπει να ολοκληρωθούν στις 3 Αυγούστου, ενώ έχει προβλέψει και μια σειρά εναλλακτικών λύσεων για τις περιπτώσεις χωρών, που οι λίγκες δεν είναι δυνατόν να αρχίσουν άμεσα. Μάλιστα, σε μία λύση εξ αυτών, η UEFA προτείνει τη συνέχιση ενός πρωταθλήματος ακόμα και τον Αύγουστο, παράλληλα με το Champions και το Europa League, αν δεν έχει αρχίσει μέχρι τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα:
- Τα πρωταθλήματα που θα αρχίσουν τον Ιούνιο, πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 3 Αυγούστου.
- Για όσα πρωταθλήματα δεν επανεκκινήσουν μέχρι τον Ιούνιο, τότε μπορούν να ολοκληρωθούν τον Αύγουστο, παράλληλα με το Champions και το Europa League.
- Για όσα πρωταθλήματα δεν επανεκκινήσουν μέχρι τον Ιούνιο, τότε από την πλευρά της η UEFA προτείνει τη διεξαγωγή play-off, κάτι που πρέπει να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 27 Μαΐου.
- Για όποιο πρωτάθλημα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί καθόλου, τότε οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα αποφασιστούν βάσει των βαθμολογικών κριτηρίων, δηλαδή τη βαθμολογία πριν υπάρξει διακοπή και ειδικότερα σε περιπτώσεις που οι ομάδες δεν έχουν τον ίδιο αριθμό αγώνων, θα υπολογιστεί ο μέσος όρος.
- Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για wild car ή για συμμετοχή ομάδας βάσει του UEFA Ranking.
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top