Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας των «βυσσινί», Στέφανος Κοτσόλης, μίλησε στο novasports για τις στιγμές που έζησε ως τερματοφύλακας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην ΑΕΛ και το Κύπελλο.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Στέφανου Κοτσώλη
Κύπελλο με ΑΕΛ το 2007 ή με Παναθηναϊκό το 2014;
«Κάθε ένα είναι ξεχωριστό. Οι εκδηλώσεις του κόσμου στην Λάρισα ήταν ξεχωριστές επειδή είναι πιο μικρή πόλη. Δεν μπορώ να τα συγκρίνω. Ήταν περίεργο το συναίσθημα γιατί είχα φύγει ένα χρόνο πριν από τον Παναθηναϊκό. Είναι πιο δύσκολο να κατακτάς Κύπελλο με μια ομάδα σαν την ΑΕΛ και ήταν πολύ δυνατές οι στιγμές. Αλλά και το Κύπελλο του 2014 που δεν το περίμενε κανείς ήταν κάτι φανταστικό».

Το 2005, φεύγεις και πας στην ΑΕΛ. Εκεί έχεις αποφασίσει ότι θέλω παιχνίδια ότι θέλω ποδόσφαιρο.
«Τότε μίλησα με Παναθηναϊκό που ήθελε να με δώσει δανεικό, πήγα δανεικός ένα χρόνο να πάρω συμμετοχές και υπήρχε οψιόν αγοράς».

Έμεινες 4 χρόνια στην ΑΕΛ με πολλές συμμετοχές. 
«Το λάθος που έκανα τότε ήταν πως υπήρχε στο μυαλό μου μεταγραφή στον εξωτερικό και δεν απόλαυσα τι στιγμές μου εκεί. Δεν τα απόλαυσα εκείνα τα χρόνια. Η πορεία του ποδοσφαιριστή έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος».

Καλύτερος στόπερ;
«Πολλά καλά δεν θα πω μόνο έναν. Ρενέ Χένρικσεν, ο Κυργιάκος, ο Νίκος Νταμπίζας που παίξαμε μαζί στην ΑΕΛ».

Μετά το ποδόσφαιρο μια συμβουλή;
«Δεν προετοιμάζουμε τα παιδιά για το μετά. Πρώτα σταματάς και μετά ψάχνεις να δεις τι θα κάνεις. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς δόξα και φήμη. Οι ώρες που έχουμε είναι πολλές πέραν των προπονήσεων. Όλα τα παιδιά πρέπει να προετοιμάζουν και το μετά. Είναι δύσκολο να το δεις όταν είσαι ενεργός. Έρευνες που έχω διαβάσει για το ΝΒΑ, μέσα σε μια 5ετία η πτωχεύουν η πέφτουν σε κατάθλιψη».

Είσαι οκ με τη συνέχεια εσύ;
«Έχω ένα μαγαζί στο Κολωνάκι. Αυτό το μαγαζί και το μπάσκετ με βοήθησαν να μην κινδυνεύσω με κατάθλιψη. Δεν είναι το μέλλον μου αυτά τα πράγματα θα ήθελα να ενεργοποιηθώ στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είτε στον Παναθηναϊκό είτε στην ΑΕΛ. Το ιδανικό είναι στον Παναθηναϊκό αλλά θα ήθελα μια υγιή ομάδα με συνθήκες που μου επιτρέπουν να έχω την συνείδηση μου καθαρή».

Κεφάλαιο Δώνης;
«Έχει γράψει τη δική του σελίδα στον Παναθηναϊκό. σημαντικό που βρίσκεται εκεί. Πρέπει να συνεχίσει στην ομάδα η οποία χρειάζεται άνθρωπο που να ξέρει τί σημαίνει Παναθηναϊκός κι ο Γιώργος το ξέρει καλά».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top