Οι ποδοσφαιριστές θα απαντήσουν αρνητικά στην πρόταση της Λίγκας για μείωση 25% στα συμβόλαιά τους και θα καταθέσουν συγκεκριμένη αντιπρόταση, ενώ παράλληλα θα ζητήσουν νέα τηλεδιάσκεψη με τους ανθρώπους της Super League. Η ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ
Οι ποδοσφαιριστές θεωρούν πως το "ψαλίδι" 25% στα συμβόλαιά τους, το οποίο μεταφράζεται σε 83% τους τρεις μήνες της πανδημίας είναι τεράστιο και άδικο, από την στιγμή που, όπως ισχυρίζονται, οι ομάδες έχουν λάβει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων (περίπου 70%) από τους τηλεοπτικούς παρόχους κι άρα οι διαπραγματεύσεις γίνονται για το υπόλοιπο 30%.
Γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24, αναμένεται να καταθέσουν αντιπρόταση προκειμένου να βρεθεί η "χρυσή τομή". Συγκεκριμένα, θα προτείνουν κάθε ομάδα να διαπραγματευτεί ξεχωριστά το ποσοστό μείωσης των συμβολαίων με τους παίκτες της. Μ' αυτό τον τρόπο, είναι πιθανό να προκύψει πιο εύκολα συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ των αρχηγών, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση να ισχύσει το ποσοστό μείωσης 25% που πρότεινε η Λίγκα, αλλά μόνο για τους μήνες της πανδημίας (Μάρτιος-Ιούνιος). Ωστόσο, αρκετοί αρχηγοί εμφανίστηκαν αρνητικοί στη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία και δεν προχώρησε τελικά.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ
Από εκεί και πέρα, οι ομάδες δείχνουν διάθεση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, καθώς έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ Λίγκας και ποδοσφαιριστών στο κομμάτι του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Μάλιστα, όλες οι ομάδες έχουν λάβει ήδη τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να γίνονται τα τεστ κατά του κορωνοϊού στους παίκτες, τα τεχνικά επιτελεία και τους υπαλλήλους που βρίσκονται στα Προπονητικά Κέντρα. Όταν προκύψει συμφωνία και σε οικονομικό επίπεδο, θα είναι πιο εύκολο να υπολογιστεί και το διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top