Ποια τα δεδομένα σχετικά με τους διαιτητές στην επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όσο η «φωτιά» της πανδημίας του κορωνοϊού φαίνεται να καταλαγιάζει στην Ελλάδα, τα αρμόδια όργανα φαίνεται να σχεδιάζουν ήδη την επόμενη ημέρα. Η ΚΕΔ / ΕΠΟ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση διερεύνησης των επιλογών της σχετικά με τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στα πλέι οφ της Super League καθώς θα είναι δύσκολο για ξένους ρέφερι να έρθουν στην χώρα μας με τους περιορισμούς που υπάρχουν. Τι τελευταίες ημέρες μάλιστα η συζήτηση των αρμόδιων φορέων δείχνει να έχει επικεντρωθεί στο εν λόγω ζήτημα των διαιτητών που θα σφυρίξουν όταν αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα. Στην Ομοσπονδία υπάρχουν δύο «στρατόπεδα» επί του ζητήματος.

Το ένα αναφέρει ότι οι Έλληνες διαιτητές θα πρέπει να στηριχθούν περισσότερο από ποτέ και πως σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αποδειχθεί ανώτεροι των ξένων. Ο δεύτερος όμως στέκεται στο ότι οι ξένοι διαιτητές προσδίδουν μεγαλύτερη σιγουριά, εικόνα αξιοπιστίας αλλά και λιγότερη «γκρίνια» και πιο λίγες διαμαρτυρίες από παίκτες και ομάδες. Σε αυτήν την φάση που διανύουμε για την φόρμουλα των ξένων διαιτητών στα πλέι οφ υπάρχει ένα βασικό ερώτημα: το πως. Αυτό ίσως είναι και το πιο βασικό θέμα.

Η ΚΕΔ / ΕΠΟ λοιπόν θα περιμένει να δει τις συνθήκες με τα ταξίδια και τις μετακινήσεις στην Ευρώπη (ελέω κορωνοϊού) και το πλαίσιο που θα γίνονται έτσι ώστε να καταλήξει στο θέμα των ξένων. Και αυτό δεν θα το δει τώρα αλλά στο προσεχές διάστημα. Ένα σενάριο θα μπορούσε να ήταν να έρθουν Βαλκάνιοι διαιτητές λόγω απόστασης. Το ζητούμενο όμως είναι και η ασφάλεια και η υγεία. Οπότε η ΚΕΔ θα ζυγίσει όλα τα δεδομένα προτού καταλήξει κάπου. Οριστική απόφαση δεν υφίσταται, όμως υπάρχουν ενδείξεις προθέσεων να υπάρχουν και ξένοι διαιτητές στα play offs.

Οσον αφορά στο VAR,  το πλάνο είναι τα όποια ματς των πλέι οφ ή πλέι άουτ ή ακόμα και του Κυπέλλου να είναι όλα με VAR. Αξιολογούνται όλα ως πολύ σημαντικά για να λείπει το VAR πάντα βέβαια με το πρωτόκολλο υγείας, που θα πρέπει να υπάρχει και με Έλληνες ρέφερι. Θα υπάρχει δηλαδή το VAR και θα εφαρμόζεται με αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας.
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top