Ο ΠΣΑΠ κοινοποίησε το ειδικό πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας για την έναρξη των προπονήσεων στη Super League, όπως το έχει δημοσιεύσει η η ΓΓΑ. Πρόκειται για τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται κατά τις προπονήσεις των ποδοσφαιριστών. Αναφέρονται τα εξής: Ι. Βασικές Αρχές.
Το παρόν πρωτόκολλο καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που όλες οι ΠΑΕ θα πρέπει να ακολουθήσουν για την επιστροφή των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις σε υποομάδες έξι (6) έως οκτώ (8) ποδοσφαιριστών. Στο πλαίσιο αυτό καθορίζονται οι κάτωθι βασικές αρχές:
1.Θα τηρείται απαραίτητα κατάλογος για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση.
2.Θα πρέπει να διαμορφωθεί μία και μοναδική είσοδος στην εγκατάσταση.
3.Θα διεξάγονται έλεγχοι των εισερχομένων στο χώρο προπόνησης μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίου με το πρόσφατο ιστορικό τους.
4.Πέραν των αθλητών κατά την ώρα της προπόνησης, όλοι οι υπόλοιποι θα φοράνε μάσκες καθόλη τη διάρκεια παραμονής τους στην εγκατάσταση.
5.Θα τηρείται απαραίτητα απόσταση δύο μέτρων από κάθε άλλο άτομο.
6.Δεν θα γίνονται χειραψίες ή εναγκαλισμοί.
7.Οι συμμετέχοντες θα αποφεύγουν να αγγίζουν το πρόσωπό τους.
8.Θα χρησιμοποιείται προπονητικός ιματισμός ο οποίος θα πλένεται στο σπίτι του ποδοσφαιριστή.
9.Στην περίπτωση όμως που τα ρούχα προπόνησης απολυμαίνονται από την Π.Α.Ε., τότε αυτά θα μπαίνουν σε μια υδατοδιαπερατή τσάντα και θα μένουν στην εγκατάσταση υπό τη μέριμνα της Π.Α.Ε..
10.Θα γίνεται άμεση ενημέρωση του γιατρού της ομάδας σε περίπτωση που παρουσιαστούν συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας και υπέρμετρης κόπωσης ή έχει κάποιος από την οικογένεια οποιουδήποτε συμμετέχει στις προπονήσεις.
11.Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της προπόνησης υπάρξει επαφή με άλλο άτομο, αρχικά γίνεται πλύση των χεριών διεξοδικά ή γίνεται χρήση αντισηπτικού και στη συνέχεια το εν λόγω άτομο θα ξεπλένει το πρόσωπο με άφθονο νερό.
12.Στην περίπτωση που γίνει χρήση οργάνων, αυτά θα απολυμαίνονται μετά τη χρήση ανά ποδοσφαιριστή.
13.Ο κάθε συμμετέχων θα χρησιμοποιεί δικά του μπουκάλια με νερό (κατά προτίμηση εμφιαλωμένο) ή με ισοτονικό υγρό.
14.Τα αποδυτήρια, τα ντους, το κλειστό γυμναστήριο και τα κυλικεία της εγκατάστασης θα παραμένουν κλειστά, ενώ στο μέτρο του δυνατού θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τουαλέτας.
15.Τα γήπεδα και οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν για τις προπονήσεις, θα είναι αποκλειστικά για τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό προσωπικό και θα πρέπει να είναι αποκλεισμένα από τους υπόλοιπους χώρους της αθλητικής εγκατάστασης.
16.Πρόσβαση στους χώρους προπονήσεων θα έχουν αυστηρά οι ποδοσφαιριστές, το προπονητικό προσωπικό και το ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό για τον καθαρισμό και την απολύμανση των χώρων, τη μεταφορά εξοπλισμού και την τροφοδοσία.
17.Ο καθαρισμός και η απολύμανση του υλικού των χρησιμοποιούμενων χώρων θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων για θέματα υγείας.
18.Συνίσταται όπως οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό και λοιπό υποστηρικτικό προσωπικό να παραμένουν σπίτι όταν δεν βρίσκονται στο προπονητικό κέντρο και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή επαφή ή συνάντηση με μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Εάν βγουν από το σπίτι, θα πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες και γάντια.
19.Γενικώς, για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού SARS-CoV-2, θα πρέπει να εφαρμόζονται τα κάτωθι:
19.1.Συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα ή καθαρισμός τους με αντισηπτικό διάλυμα με βάση το οινόπνευμα.
19.2.Αποφυγή αγγίγματος του προσώπου (μύτη, στόμα, οφθαλμοί) με άπλυτα χέρια, ιδίως αν προηγουμένως υπήρξε επαφή με αντικείμενα που έχουν αγγίξει πολλά άλλα άτομα (π.χ. πόμολα, διακόπτες κλπ σε κοινόχρηστους χώρους).
19.3.Κάλυψη της μύτης και του στόματος με χαρτομάντηλο σε περίπτωση βήχα ή φταρνίσματος και απόρριψη του άμεσα σε κάδο απορριμμάτων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει χαρτομάντηλο, χρήση του εσωτερικού των αγκώνων.
19.4.Άμεσο πλύσιμο των χεριών και του προσώπου σε περίπτωση επαφής με άλλο πρόσωπο.
19.5.Αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού.
19.6.Τήρηση απόστασης 2 μέτρων από άλλα άτομα ή προστατευτική μάσκα σε κοινόχρηστους χώρους.
Περισσότερα εδώ 

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top