Η σωστή φροντίδα του δέρματος είναι πολύ σημαντική, καθώς μπορεί να αποτρέψει δερματικά προβλήματα και να επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης. Πολλοί άνθρωποι έχουν πολυάσχολο τρόπο ζωής και,  δεν φροντίζουν σωστά το δέρμα τους με τα σωστά προϊόντα περιποίησης προσώπου ή δεν ακολουθούν την καλύτερη ρουτίνα περιποίησης. Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται λεπτότερο, γι 'αυτό είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουμε τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης προσώπου, για να επιβραδύνουμε αυτήν τη διαδικασία.

Καλές συνήθειες φροντίδας του δέρματος

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φροντίσετε το δέρμα σας είναι να χρησιμοποιήσετε  προϊόντα για την προστασία από τον ήλιο. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου μπορούν να προκαλέσουν ρυτίδες, ξηρότητα στο δέρμα και ακόμη και καρκίνο του δέρματος εάν εκθέσετε το δέρμα σας σε υπερβολικό ηλιακό φως. Θα πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες υψηλής έντασης, να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης προσώπου που περιέχουν φίλτρα UV και να φοράτε καπέλο εάν πρέπει να είστε στον ήλιο.

Το κάπνισμα επίσης γερνά το δέρμα και αυξάνει τις ρυτίδες επειδή συστέλλει τα μικρά αιμοφόρα αγγεία στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος.


Καθαρισμός και Ενυδάτωση

Ο καθαρισμός είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της σωστής φροντίδας του δέρματος και πρέπει πάντα να φροντίζετε να ακολουθείτε όλα τα βήματα σε καθημερινή βάση. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τα έντονα, σκληρά σαπούνια γιατί μπορεί να αφαιρέσουν το φυσικό έλαιο του δέρματος. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αποφύγετε τα περιττά πρόσθετα στα προϊόντα περιποίησης τα  οποία επιλέγετε, όπως αρώματα και χρωστικές ουσίες. Για να στεγνώσετε το πρόσωπό σας, πάντα ταμπονάρετε  με μια πετσέτα αντί να το τρίβετε.

Η ενυδάτωση είναι εξίσου σημαντική με τον καθαρισμό, εάν θέλετε μια υγιεινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος. Οι ενυδατικές ουσίες λειτουργούν σφραγίζοντας τα φυσικά έλαια του δέρματος. Ο τύπος και η ηλικία του δέρματός σας καθορίζουν τον τύπο ενυδατικής κρέμας που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα με SPF τουλάχιστον δεκαπέντε.

Συστατικά σε προϊόντα περιποίησης προσώπου για υγιή φροντίδα δέρματος

Ορισμένα προϊόντα περιποίησης προσώπου περιέχουν φυσικά συστατικά τα οποία, έχει αποδειχθεί ότι ωφελούν το δέρμα. Το έλαιο κάνναβης (enecta) είναι ένα νέο συστατικό που εμπεριέχεται σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος και έχει αποδειχθεί ότι χαρίζει πολλά οφέλη στην επιδερμίδα. Σύμφωνα με μελέτες έχει διαπιστωθεί ότι, τα καλλυντικά με περιεκτικότητα σε κανναβινοειδή αναζωογονούν το δέρμα και διεγείρουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων.


Τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης προσώπου είναι συνήθως εκείνα που περιέχουν μόνο τα πιο αγνά, φυσικά συστατικά. Πρέπει να είστε προσεκτικοί και να ελέγχετε τις ετικέτες πριν αγοράσετε ένα νέο προϊόν φροντίδας και, αποφύγετε οτιδήποτε περιέχει φθηνά υλικά. Το δέρμα σας αξίζει το καλύτερο και για να το διατηρείτε υγιές και νεανικό, επιλέξτε πάντα τα καλύτερα φυσικά προϊόντα περιποίησης που μπορείτε να βρείτε.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top