Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, μίλησε στο «Ράδιο Λαμία» μεταξύ άλλων και για την κόντρα του με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, η οποία τον κινητοποιεί να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας και τη νέα σεζόν. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπαϊωάννου:
Για τον πόλεμο ανακοινώσεων με τον Αλέξη Κούγια: 
«Δεν θέλω να το συνεχίσω. Θα πω μόνο πως οφείλουμε πάρα πολλά σαν λαός στους βλάχους και σε όλες τις φυλές των Ελλήνων. Τιμή μου που είμαι 100% βλάχος, αλλά έθιξε μια τεράστια ομάδα ανθρώπων. Εγώ δεν έχω σκοπό να το συνεχίσω, αλλά καταλαβαίνω πως ο κ. Κούγιας θα το τραβήξει για πολύ καιρό. Την απάντηση την έχει πάρει, αλλά δεν θέλω να μπω σε αυτό το τρυπάκι. Δεν είμαι άνθρωπος που ψοφάει για δημοσιότητα κι αν δεν είχε μπλεχτεί στα εσωτερικά της ομάδας δεν θα ερχόμουν σε αντιπαράθεση μαζί του. Ο κόσμος μπορεί να κρίνει. Το μόνο καλό που έκανε με όλη αυτή την ιστορία είναι πως με πείσμωσε και με κάνει να θέλω να μείνω και την επόμενη χρονιά στη διοίκηση, για να μην χαλάσουμε την πελατειακή σχέση (σσ. γέλια). Το θέμα για εμένα έχει κλείσει όσον αφορά τη δημόσια σφαίρα».

Για την επιλογή του Γιώργου Πετράκη: 
«Η απόφαση δεν ήταν εν θερμώ. Τον συγκεκριμένο προπονητή τον είχα στο μυαλό μου πάλι κάποια στιγμή. Είναι ένα παιδί που το πιστεύω και πρέπει να πάρει την ευκαιρία του. Θεωρώ πως στο μέλλον θα γίνει ένας από τους πιο βασικούς προπονητές της κατηγορίας και μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη καριέρα. Για όλα υπάρχει πρώτη φορά… Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι θέλει. Πολλά έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό. Δημοκρατία έχουμε και ότι θέλει μπορεί να λέει ο καθένας, αρκεί να υπάρχουν κάποια όρια. Αυτό το παιδί το πιστεύω και θα το στηρίξω. Πρέπει να το στηρίξει και ο κόσμος με τους ποδοσφαιριστές. Η διοίκηση εδώ είναι για να φροντίσει για αυτό. Πρέπει να δώσουμε ευκαιρία στα νεαρά παιδιά και τώρα είναι η στιγμή. Είναι σκοπός μου αυτός. Θα δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στις ακαδημίες. Αυτό δεν είναι δουλειά του προπονητή της πρώτης ομάδας, αλλά θα στηριχθούμε στα νέα παιδιά».

Για το μπάτζετ της ερχόμενης σεζόν: 
«Μειωμένο το μπάτζετ θα έπρεπε να είναι από την πρώτη στιγμή. Έχω βάλει αρκετά χρήματα και κακά τα ψέματα δεν είναι εποχές που μπορείς να ξοδεύεις αλόγιστα. Πρέπει κάποια στιγμή η ΠΑΕ να επιχειρήσει να ανταπεξέλθει στα έξοδα της. Βέβαια, αν δεν πουλήσεις παίκτες δεν μπορεί να γίνει τίποτα, έχουμε όμως στόχος να βγάλουμε τουλάχιστον μερικά παιδιά για να μπορέσουμε βγάλουμε να πουλήσουμε και να κάνουμε κάτι σαν ομάδα. Όλες οι ομάδες έχουν ζητήσει μειώσεις. Εμείς έχουμε κάνει μια λογική συζήτηση. Η απαίτηση μας προς τους ποδοσφαιριστές είναι πολύ λογική και πιστεύω πως είμαστε πολύ κοντά στο να τα βρούμε. Το μεγαλύτερο κόστος όλης αυτής της ιστορίας το επωμίζεται η ΠΑΕ. Ζητάμε στην ουσία οι παίκτες να πάρουν πάνω τους το 1/4 του κόστους και τα υπόλοιπα 3/4 να τα καλύψει η ΠΑΕ».

Για τις φήμες για τη συνάντηση με Κυριάκο Παπαδόπουλο: 
«Τυχαίνει να έχουμε φιλία με το παιδί από τη Γερμανία. Γενικά μιλάμε για πολλά, αλλά για αυτό που εννοείται δεν έχουμε μιλήσει. Θα ήταν ευχής έργων (σσ. γέλια). Ο Κυριάκος μιλάει αυτή τη στιγμή με ομάδες που του προσφέρουν συμβόλαια που η Λαμία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει. Μόνο για πλάκα κάνουμε τέτοιες συζητήσεις».

Για τα συνεχόμενα αρνητικά δημοσιεύματα: 
«Πήρα αυτή την ομάδα και ήθελα να την πάω κάπου. Δεν το έκανα ως παράγοντας, το έκανα από αγάπη για την πόλη που ζω. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με τη στήριξη όσων φιλάθλων έχουμε. Απλά σε κάποιους αυτό δεν αρέσει. Βγάζουν ορισμένοι ένα κόμπλεξ και το βλέπουμε σε μερικά αθηναϊκά site. Θεωρώ πως είναι ζήτημα μικροπολιτικής. Όλοι οι δημοσιογράφοι είναι καλά παιδιά, απλά μερικοί το χάνουν λίγο. Δικαίωμα τους είναι να γράφουν ότι θέλουν, απλά μερικές φορές είτε το κάνουν για την… τυρόπιτα, είτε με άκομψο τρόπο. Δεν θέλω να γράφουν μόνο τα καλά, αλλά είναι συγκεκριμένο site που γράφει μόνιμα στοχευμένα. Όταν πάντως ασχολούνται μόνιμα μαζί σου, σημαίνει πως κάτι κάνεις καλά».

Για το αν υπάρχει η δυνατότητα της Ευρώπης: 
«Η μπάλα όλα τα κάνει. Πρώτα να το πιστέψουμε εμείς οι ίδιοι, πρέπει να λύσουμε τα θεματάκια που αντιμετωπίζουμε και σε διοικητικό επίπεδο και από εκεί και πέρα όλα μπορούν να γίνουν».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top