Το διάλεξες, το αγάπησες και δεν μπορείς στιγμή μακριά του. Εξάλλου, το ένα τρίτο της ημέρας περίπου το περνάμε στο κρεβάτι μας. Για να κρατήσουν οι στιγμές χαλάρωσης περισσότερο, πρέπει να φροντίζεις το στρώμα σου έτσι ώστε να παραμείνει σαν καινούριο όσο περισσότερο καιρό γίνεται.

 Βάλε κάλυμμα

Aνεξάρτητα με τη διάσταση (μονό, διπλό, υπέρδιπλο κλπ) και το υλικό που είναι φτιαγμένα (με ελατήρια, αφρού κ.ά.), τα στρώματα έχουν χρόνο ζωής οχτώ με δέκα χρόνια. Με ένα ανώστρωμα ή οποιοδήποτε κάλυμμα, με μοναδική προϋπόθεση να μπορεί να μπει στο πλυντήριο, προστατεύεις το στρώμα από λεκέδες, κρέμες και λάδια σώματος και άλλες φθορές. Πρόσεξε να έχει ίδιες διαστάσεις με το στρώμα.

 Μην το αφήνεις με τη συσκευασία

Μόλις αγοράσεις καινούριο στρώμα, μην σκεφτείς να το αφήσεις με τη συσκευασία για να το προστατεύσεις. Πρέπει να το αερίσεις για μερικές μέρες γιατί το πλαστικό υλικό θα έχει αφήσει πάνω του μια μυρωδιά που είναι ενοχλητική κυρίως όταν κοιμάσαι. Επίσης μην το φυλάξεις στην αποθήκη ή σε κάποιο κλειστό χώρο γιατί θα γεμίσει υγρασία από την πρώτη στιγμή, ίσως και να καταστραφεί.

 Αέριζέ το τακτικά

Αυτή είναι μια καλή συνήθεια γενικά για όλο το σπίτι. Ο φρέσκος αέρας ανανεώνει την ατμόσφαιρα και πρέπει να γίνεται καθημερινά. Τα μαξιλάρια, το πάπλωμα και τα σεντόνια πάνε στην απλώστρα έξω και ανοίγεις το παράθυρο για 15-20 λεπτά ώστε να μπει αέρας και να αναπνεύσει το στρώμα και να φύγουν και οι οσμές του σώματος.

Expert tip: Ο καναπές κρεβάτι μπορεί να έχει αποσπώμενο, ανατομικό στρώμα και να μπορείς να το φροντίζεις όπως αυτό του κρεβατιού

 Γύριζέ το

Αν ο κατασκευαστής του στρώματος προτείνει να το αναποδογυρίζεις, πρέπει να γίνεται ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες. Τα στρώματα αφρού επιτρέπεται μόνο να τα γυρνάς κατά 180 μοίρες χωρίς να τους αλλάζεις επιφάνεια.

 Μην επιτρέπεις στα παιδιά να χοροπηδάνε

Είναι δύσκολο να γίνει όμως εκτός ότι μπορεί να χτυπήσουν, δημιουργείται στο στρώμα έξτρα πίεση που αν επαναλαμβάνεται θα το χαλάσει. Εξίσου επίπονο είναι όταν κάθεσαι στην άκρη του συχνά και για πολύ ώρα.

 Βάλε ηλεκτρική σκούπα και ατμοκαθαριστή

Αν το επιτρέπει το εγχειρίδιο, το καθάρισμα με ατμό θα το αποστειρώσει και θα το κάνει αφράτο ξανά, χωρίς μικρόβια. Το ειδικό εξάρτημα της ηλεκτρικής σκούπας που είναι πιο στενό, θα μαζέψει τις τρίχες και τη σκόνη.

 Μην τρως στο κρεβάτι

Είναι αρκετά δελεαστικό: Ένα μπολ με πατατάκια και αναψυκτικό στο κρεβάτι, μπροστά στην τηλεόραση, να βλέπεις ταινία, ένα βράδυ μετά από μια εξαντλητική μέρα. Όμως δεν πρέπει να το κάνεις αν θέλεις να προστατεύσεις το στρώμα σου. Όχι μόνο με όσα μπορούν να πέσουν πάνω στο στρώμα αλλά και τις μυρωδιές. Μόνο αν πρόκειται για κάτι χωρίς ψίχουλα και σάλτσες ή αν φας σε δίσκο και απαραίτητη προϋπόθεση να μην αφήσεις τις τροφές όλο το βράδυ στο δωμάτιο και να καθαριστείς πριν κοιμηθείς, έστω και με μωρομάντηλα.

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top