Άρθρο από Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Maxxparts.gr

Οι καθημερινές μετακινήσεις θέλουν ασφάλεια αλλά και άνεση. Οι μεγάλες αποστάσεις, οι πολλές ώρες στο τιμόνι, θέλουν κάποιες ευκολίες για να κάνουν τη διαδρομή πιο ευχάριστη.

Εκτός από το να λειτουργεί ο κινητήρας καλά, να είναι τα ελαστικά σε άριστη κατάσταση, να είναι εντάξει από λιπαντικά και υγρά, πρέπει να διαθέτει και μερικά αξεσουάρ που εύκολα μπορείς να βρεις σε καταστήματα με ανταλλακτικά αυτοκινήτου, με ηλεκτρονικά και φυσικά στο διαδίκτυο.

 1.      Φορτιστής αυτοκινήτου

Το να οδηγείς και να μιλάς στο κινητό απαγορεύεται, όμως πρέπει να το χρησιμοποιείς όταν βρεθείς σε κίνδυνο ή ανάγκη. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν να αλλάζουν λάστιχο και όταν τους συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από την οδική βοήθεια. Αν έχει πέσει η μπαταρία του κινητού, ο φορτιστής θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση.

 2.      GPS

Αν και υπάρχει σε πολλά κινητά, ένα εξειδικευμένο GPS θα σου δώσει πολύ καλές οδηγίες, χωρίς να σε αποσπά από την οδήγησή σου.

 3.      Κουτί Α’ Βοηθειών

Αν και μπορείς να βρεις έτοιμα στο εμπόριο, αν θέλεις να το φτιάξεις από την αρχή πρέπει να έχει γάντια μιας χρήσης, επίδεσμο, οινόπνευμα, αντισηπτικό και ψαλίδι. Καλό θα ήταν να έχει και μια σφυρίχτρα αν σου συμβεί κάτι σε ερημική περιοχή.

 4.    Καλώδια φόρτισης μπαταρίας

Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σε αφήσει η μπαταρία του αυτοκινήτου. Ακόμα και το φλας να έχεις αφήσει ανοιχτό για 2-3 ώρες, γυρίζοντας μπορεί να σε περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Τα καλώδια θα ενώσουν την μπαταρία σου με την μπαταρία ενός άλλου αυτοκινήτου, θα τη φορτίσει και θα μπορέσεις να επιστρέψεις σπίτι ή να φτάσεις στο πιο κοντινό συνεργείο.

 5.    Γρύλος

 Θα σε βοηθήσει να ανυψώσεις το αυτοκίνητο όταν μείνεις από λάστιχο. Ακόμη κι αν δεν γνωρίζεις εσύ πώς να το αλλάξεις, ίσως ξέρει κάποιος φίλος ή συγγενής. Η θέση του είναι εκεί που μπαίνει η ρεζέρβα, στο κάτω μέρος της.

 6.    Σταυρός

Είναι το εργαλείο που ξεβιδώνει τα μπουλόνια και το χρησιμοποιείς όταν θέλεις να αλλάξεις λάστιχο. Η θέση του είναι μαζί με το γρύλο.

 7.      Τάκος ακινητοποίησης οχημάτων

 Αν έχεις παρκάρει σε ανηφόρα και νιώθεις ότι υπάρχει κίνδυνος να φύγει το αυτοκίνητο προς τα πίσω, αυτά τα μικρά αξεσουάρ θα το εμποδίσουν.

 8.    Ρεζέρβα

Κάποια αυτοκίνητα έχουν ρεζέρβα ενώ άλλα όχι. Τα καινούρια συνήθως δεν έχουν για να είναι πιο ελαφριά και να έχει το αυτοκίνητο χαμηλότερη κατανάλωση.

 9.      Αντιολισθητικές αλυσίδες

Είναι απαραίτητες όταν ταξιδεύεις σε χιονισμένο δρόμο ή με παγετό. Είναι πολύ εύκολη η τοποθέτησή τους.

 10.  Μετρητής πίεσης ελαστικών

Κάθε αυτοκίνητο έχει τις δικές του προδιαγραφές για τα ελαστικά. Μία φορά το μήνα το χρησιμοποιείς και ξέρεις ανά πάση ώρα και στιγμή αν θέλουν περισσότερο ή λιγότερο αέρα.

 11.  Πυροσβεστήρας

Είναι απαραίτητος σε περίπτωση φωτιάς και πρέπει να φυλάσσεται μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου και όχι στο πορτ μπαγκάζ για να είναι πιο εύκολα προσβάσιμος.

 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top