Παρά τα έξι γκολ του Ολυμπιακού και το "αγγλικό" σκορ στη Ριζούπολη, οι άλλοι αγώνες δεν βοήθησαν να γίνει ρεκόρ τερμάτων στην αγωνιστική. Είδαμε 19 γκολ, και για πρώτη φορά ομάδες να σκοράρουν τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.
Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν ο πρώτος σκόρερ στη σεζόν με χτύπημα κόρνερ, ενώ Ελ Αραμπί και Μπαράλες συνέχισαν να βάζουν γκολ και οδηγούν την κούρσα των σκόρερ.
Ξεχωρίζουμε και αυτή την εβδομάδα ενδιαφέροντες αριθμούς από την αγωνιστική.
200 αγώνες στην καριέρα του σε πρωταθλήματα έφτασε ο Γιώργος Μασούρας του Ολυμπιακού. Έχει 174 στη Super League και 26 στην Γ' Εθνική. Ωστόσο με το γκολ που πέτυχε έκανε δύο ακόμα στρογγυλέματα. Έφτασε τα 40 γκολ σε πρωταθλήματα και τα 20 με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις.
100 αγώνες με ελληνικές ομάδες συμπλήρωσε ο Μαουρίσιο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μόλις οκτώ με τον Παναθηναϊκό και τους άλλους 92 με τον ΠΑΟΚ. Οι 77 είναι για τη Super League, 13 για το Κύπελλο και 10 στα Κύπελλα Ευρώπης.
20 ποδοσφαιριστές έχουν εκτελέσει 24 ή περισσότερα πέναλτι, όσα έφτασε ο Χερόνιμο Μπαράλες του Αστέρα Τρίπολης. Μόνο ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ο Κριστόφ Βαζέχα μεταξύ ξένων έχουν χτυπήσει περισσότερα από τον Αργεντίνο.
11 ποδοσφαιριστές πλέον έχουν αποτύχει να σκοράρουν με πέναλτι ήδη στη σεζόν, και οι 11 είναι ξένοι! Μόνο πέντε Έλληνες έχουν χτυπήσει πέναλτι, αλλά ήταν όλοι εύστοχοι!
7 φορές ως τώρα ομάδα έχει παρατάξει ενδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας πάνω από τα 30 χρόνια.
Τις τέσσερις φορές ο Απόλλων, που μάλιστα με την ΑΕΚ έκανε ρεκόρ στη σεζόν. Με τους Τσαμπούρη και Κιτόκο να μπαίνουν βασικοί σε αυτό το παιχνίδι, ο μέσος όρος ηλικίας της ενδεκάδας του Απόλλωνα άγγιξε τα 30 χρόνια και επτά μήνες.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top