Το θεσσαλικό ντέρμπι στο Αλκαζάρ βρίσκει τη γηπεδούχο ΑΕΛ να «καίγεται» πλέον για τη νίκη, που ακόμα δεν έχει γευθεί στην έδρα της. Τα περιθώρια, μετά τη νίκη της Λαμίας στενεύουν για τους «βυσσινί». Απέναντι τους ο αήττητος σε έδρες της περιφέρειας Βόλος, που ακόμα δικαιούται να ελπίζει για την έκτη θέση, παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας Τρίπολης ξέφυγε κι άλλο.

Η ΑΕΛ
Γνώρισε μια ακόμα ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», την τέταρτη διαδοχική στο πρωτάθλημα και για πρώτη φορά έπεσε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Αν δεν νικήσει το Βόλο θα είναι η πρώτη φορά, που δεν κερδίζει σερί 13 παιχνίδια στην κατηγορία. Έχει να κάνει νίκη από τις 4 Νοεμβρίου, όταν επικράτησε 2-1 στα Γιάννενα. Αυτή είναι και η μοναδική της στο πρωτάθλημα, αλλά και στα τελευταία 22 για τη Super League. Η ΑΕΛ έχει δυσκολία στο γκολ, αφού δεν έχει πετύχει γκολ στα πέντε τελευταία για το πρωτάθλημα, μετά από αυτό στις 3 Ιανουαρίου στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ. Και συνολικά έχει σκοράρει σε οκτώ από τα 18 παιχνίδια της. Είναι και η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα, που δεν έχει νίκη στην έδρα της, με τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Στο Αλκαζάρ, που γύρισε φέτος, έχει να κάνει νίκη για τη Super League από τις 30 Οκτωβρίου 2010, 3-0 την Ξάνθη τότε.

Ο Βόλος
Γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην έδρα του και έμεινε επτά βαθμούς πίσω από τον Αστέρα Τρίπολης και την έκτη θέση, τον οποίο αντιμετωπίζει στις 7 Φεβρουαρίου σε καθοριστικό παιχνίδι. Ο Βόλος, με εξαίρεση την ήττα από τον ΟΦΗ, χάνει μόνο από ομάδες της πρώτης πεντάδας στη βαθμολογία. Έχει κερδίσει 13 από τους 23 βαθμούς του σε εκτός έδρας παιχνίδια, όπου έχει πετύχει 14 γκολ, έναντι μόλις έξι στην έδρα του! Μάλιστα είναι αήττητος σε έδρες της περιφέρειας, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Εκεί έχει να δώσει και τα τρία παιχνίδια που του απομένουν.

Μεταξύ τους
Τα τρία περσινά παιχνίδια και το φετινό του πρώτου γύρου είναι αυτά που αποτελούν την ιστορία τους. Τα σύγχρονα θεσσαλικά ντέρμπι της Super League έχουν και ένταση, με αποτέλεσμα σε τέσσερα παιχνίδια να έχουμε έξι αποβολές.
Η ΑΕΛ έχει κερδίσει και τα δύο παιχνίδια στην έδρα της με το Βόλο, αν και στα δύο βρέθηκε πίσω στο σκορ. Πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο παιχνίδι και τρία στο δεύτερο για να κάνει τις νίκες της,

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 2
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Βόλου: 0

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 2
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Βόλου: 0

Στον πρώτο γύρο
31.10.2020: Βόλος – ΑΕΛ 1-1
(83’ σουτ Δουβίκας – 51’ πέναλτι Πινακάς. Στο 50’ 2η κίτρινη Μήτογλου του Βόλου, στο 85’ κόκκινη Ριένστρα του Βόλου)
Πέρσι στην κανονική διάρκεια
30.11.2019: ΑΕΛ – Βόλος 2-1
(57’ πέναλτι Φατιόν, 84’ σουτ Ντάουντα – 38’ σουτ Τόρες)
Πέρσι στα πλέι άουτ
22.06.2020: ΑΕΛ – Βόλος 3-1
(45’ πέναλτι Τόρζε, 83’ σουτ Τόρζε, 90’ σουτ Μπούστος – 15’ σουτ Τσοκάνης. Στο 10’ ο Κρίστινσον απέκρουσε πέναλτι του Μάντζη. Στο 43’ η κίτρινη Γκαζάλ της ΑΕΛ, στο 44’ 2η κίτρινη Οικονόμου του Βόλου, στο 68’ 2ηκίτρινη Λύρατζης του Βόλου).
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top