Ο προπονητής της Λαμίας, Μιχάλης Γρηγορίου, μίλησε μεταξύ άλλων στον FOCUS FM 103.6, για την πορεία της ομάδας και το πρωτάθλημα της Superleague 1. Αποσπάσματα από Μιχάλης Γρηγορίου:
Για την πορεία της Λαμίας στο πρωτάθλημα: 
«Σε 10 αγωνιστικές η ομάδα είχε μόλις δυο βαθμούς και καταλαβαίνετε ότι και ψυχολογικά και βαθμολογικά ήταν σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Για αυτό είμαστε άπαντες ευχαριστημένοι για αυτό τον άθλο που κάναμε και λέω άθλο γιατί δεν ήταν μόνο το βαθμολογικό κομμάτι αλλά και το ότι είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με 10 παιχνίδια εκτός έδρας. Αυτά τα παιδιά και όλος ο οργανισμός έχουν κάνει πάρα πολύ σημαντικό, που κανένας δεν σκεφτόταν ότι μπορεί να γίνει στην αρχή της σεζόν. Αν δεν είχαμε αυτή την τακτική να ξεκουράζουμε παίκτες σε παιχνίδια με τις λεγόμενες ομάδες, θα ήμασταν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Με γνώμονα το γεγονός ότι με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από μέρους μου, αν θυμάστε καλά μετά από τρεις μέρες όλη η ομάδα μπήκαμε σε καραντίνα γιατί είχαμε 14 κρούσματα κορονοϊού. Ήμασταν σε 14 μέρες καραντίνα που σημαίνει ότι δεν είχαμε κάνει προπόνηση και πήγαμε να παίξουμε το πρώτο ματς της χρονιάς στις 4 Γενάρη με τον Άρη, με μόλις τρεις προπονήσεις όταν επιτράπηκαν ο προπονήσεις την 1η του μήνα. Αν δεν ακολουθούσαμε αυτή την τακτική, γιατί είχαμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα με πολλά αναβληθέντα παιχνίδια και παίζαμε Τετάρτη – Κυριακή για δυο μήνες σερί. Επαναλαμβάνω αυτό το Τετάρτη – Κυριακή ήταν με 10 ματς εκτός έδρας, οπότε αν δεν είχαμε έναν άψογο προγραμματισμό πάνω στο να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τα παιχνίδια και να πάρουμε τις αποφάσεις θα είχαμε τεράστιο πρόβλημα. Όταν αναλάβαμε την τεχνική ηγεσία η διαφορά ήταν 19-2 περίπου δεν είμαι σίγουρος και το λέω για να καταδείξω τον βαθμό δυσκολίας την φετινή χρονιά».

Για την μάχη της παραμονής: 
«Ακόμα δεν έχουμε εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή μας εμείς. Έχω δει τα πάντα κατά την διάρκεια της καριέρας μου, θέλουμε άλλους δυο για να μείνουμε και μαθηματικά. Για αυτό θέλαμε τη νίκη με την ΑΕΛ, που δεν ήρθε αν και ήμασταν καλύτεροι. Κάναμε μια εμφατική εμφάνιση και είχαμε ένα άδικο αποτέλεσμα. Πραγματικά δεν χωράνε προγνωστικά σε αυτό, τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες και το ποιος θα βρεθεί σε κατάλληλη μέρα. Η ΑΕΛ έχει δυο ματς μέσα και ενδεχομένως αν εκμεταλλευτεί την έδρα να έχει προβάδισμα από τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό που παίζουν και μαζί την τελευταία αγωνιστική. Είναι πάρα πολύ κομβικά τα παιχνίδια αυτή την αγωνιστική, το Σάββατο και της ΑΕΛ και του Παναιτωλικού. Δεν χωράνε προγνωστικά πιστεύω και όλα τα σενάρια είναι πιθανά».

Για την παραμονή του στην Λαμία: 
«Όχι δεν έχει γίνει συζήτηση. Η συμφωνία μας είναι μέχρι το καλοκαίρι και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να τελειώσουμε το πρωτάθλημα και να σωθούμε και μαθηματικά. Θα δούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα…».

Για το αν αυτή ήταν η πιο δύσκολη χρονιά προπονητικά: 
«Θα έλεγα ναι, γιατί όταν είπα ναι στον κ. Παπαϊωάννου, που είναι ένας παράγοντας που αγαπάει πολύ την ομάδα του και διαθέτει ότι μπορεί, σε δύσκολους καιρούς που ίσως αν δεν ήταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ξέρω σε ποια κατηγορία θα έπαιζε. Οι περισσότεροι έλεγαν ότι είναι μια αποστολή αυτοκτονίας αυτή στην Λαμία, αν δεν πιστεύεις όμως κάτι δεν μπορείς να το αναλάβεις, έτσι λειτουργώ εγώ. Πίστευα ότι μπορούμε να σώσουμε την ομάδα, ότι η ομάδα έχει καλό υλικό και αξιόλογη διοίκηση για να αγωνιστεί για την σωτηρία της. Δεν πίστευα το μέγεθος αυτής της επιτυχίας, ότι θα είμαστε 2-3 ματς πριν το τέλος και θα είχαμε εξασφαλίσει την παραμονή μας, ούτε καν μέσω των μπαράζ».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top